Langkau ke kandungan utama

Beli iPhone 7 Dengan Installment RM288 Sebulan

Saya fikir ramai kot yang berminat nak mendapatkan sebuah iPhone 7 atau iPhone 7 Plus. Yelah, ia adalah antara gajet terkini ketika ini (2016) yang memang awesome. Siapa yang miliki telefon pintar iPhone, memang berada di dalam kelas tersendiri. Aha .. berita baik, siapa nak miliki iPhone 7 baru dengan harga serendah RM288.25 sebulan (RM3,459)?

iPhone 7 boleh dimiliki dengan harga sebegitu, hanya menerusi Lazada Malaysia. Nak lihat spesifikasi? Anda boleh terus ke pautan ini - Beli iPhone 7 Harga Diskaun Dengan Installment

Beli iPhone 7 Dengan Ansuran RM288 Sebulan

Beli iPhone 7 Dengan Installment RM288 Sebulan
Saya pun ada teringin nak beli telefon jenama Apple ni. Tak pernah lagi merasa, pegang pun ada la sekali dua, itupun dah bertahun lepas ... kat kedai. Kat kedai biasa memang susah nak jumpa orang jual iPhone ni, apatah lagi kat pekan kecil macam Parit Buntar atau Nibong Tebal tempat saya tinggal.
[Baca] 20 Kelebihan iPhone SE
Kalau ada jual tu, kena periksa betul-betul, takut ia set refurbished ... yang dijual dengan harga iPhone baru...huhu.. ada je seller yang nak untung mudah buat cara begini.

iPhone 7 dengan bayaran ansuran RM288 sebulan, saya fikir dah cukup murah dah tu. Lagipun bila dikira balik, ia tak lebih daripada harga tawaran (publish price). Kiranya 0% faedah. Harga iPhone 7 - RM3,459 .. bayar dengan ansuran pun harga sama .. kira okla kan?
[Baca] Peluang Miliki iPhone 7 Plus PERCUMA !!
Ada banyak tawaran menarik iPhone 7 dan iPhone 7 Plus dijual sekarang, terutama sekali daripada telco. Digi, UMobile. Maxis dan Celcom antara telco yang tawarkan iPhone 7 dan iPhone 7 Plus dengan harga menarik.


Saya buat masa ni belum tergamak lagi nak beli sebuah iPhone, al maklumlah saya ni bukan bekerja gaji besar. Mana yang ada, digunakan untuk benda lain, terutama untuk perbelanjaan harian dan sedikit simpanan. Orang kerja sendiri tak macam orang kerja gomen ada pencen ... huhu... orang kerja swasta pun ada KWSP ...

Saya? Blogger sepenuh masa .. hanya harap income dari blog dan buat simpanan persaraan sendiri sahaja.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. RM288 sebulan untuk sebuah smartphone pada agak mahal huhu..lagipun kalau nak diikutkan semua smartphone boleh buat bende asas yg sama hehe..jadi beli yang berpatutan Sudah la hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Smartphone tak sama dengan iPhone 7 Plus. :) jadi harga tu memang murahlah untuk sebuah telefon pintar PREMIUM.

      Smartphone biasa kalau ikut rega RM3K memanglah mahal. Saya pun tak sanggup, saya punya smartphone RM300 je ..

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …