Langkau ke kandungan utama

Seronok Anak Saya Dapat Mainan Besar Beli di Lazada

Seronok anak bongsu saya, si Maira dapat merasa mainan yang lebih besar dari diri dia. Haha ... memang dah niat saya nak berikan sesuatu yang agak luarbiasa. Dan saya fikir membelikan set dapur memasak untuknya siap lengkap dengan 'dapur gas' adalah teristimewa buat dirinya.

Alhamdulillah, Maira seronok dengan hadiah yang tidak seberapa. Rezeki blogging yang ada, dapatlah saya belikan sesuatu untuknya. Nasib baik bajet saya ada .. haha .. dan nasib baik juga Lazada Malaysia ada buat sale. Rezeki Allah S.W.T nak beri ... maka, dapatlah si Maira satu hadiah yang dia sendiri tak sangka akan dapat ... huhu...

Seronok Anak Saya Dapat Hadiah Mainan Besar Beli di Lazada

Seronok Dapat Mainan Besar Beli di Lazada
Saya bukan pertama kali beli barang secara online di Lazada. Dah banyak kali dah .. paling banyak adalah beli barang untuk projek cabutan bertuah Hari Keluarga untuk tempat kerja isteri saya. Banyak juga berbelanja, tetapi semuanya saya beli dengan kos yang murah ... sebab adanya Lazada Malaysia yang berikan diskaun dan baucer kod potongan.
Seronok Dapat Mainan Besar Beli di Lazada
Seronok Dapat Mainan Besar Beli di Lazada
Haha .. tersenyum lebar anak saya Maira bila dapat hadiah mainan sebuah set dapur yang sama tinggi dengan dirinya. Abang-abang dia pun turut teruja ... huhu ...

Saya pilih mainan tu sebab ia kena pasang sendiri, dan memang sesuai untuk anak saya yang sedang berkembang sel-sel otak ... haha...Dengan bantuan abang-abangnya, set dapur dari Lazada dapat 'dibina' dengan sempurna.

Fuh .. bila dah siap .. saya pulak rasa seronok .. haha.

Saya bukan sahaja beli mainan untuk Maira, tetapi saya juga belikan barang lain .. sebab nak maksimumkan diskaun yang boleh untuk barang-barang yang dibeli dari Lazada. Bila dah puas hati apa yang ada pada shopping-cart Lazada, barulah saya buat pembayaran.

Huhu .. ehh tengok gambar mainan set dapur yang anak saya telah siapkan tu ... best kan? Siap ada tempat masak, oven .. semuanya .. sesuai dengan anak perempuan saya yang kadangkala gemar main masak-masak ni berseorangan ... huhu... 
Seronok Dapat Mainan Besar Beli di Lazada
Seronok Dapat Mainan Besar Beli di Lazada
Shopping di Lazada mudah bagi saya, dan barang yang dibeli sampai dalam masa 3 hari selepas pembayaran. GDex tak hampakan saya ...

Nanti saya ceritakan .. anak saya yang nombor dua, si Angah iaitu Zikri pun dah pandai shopping di Lazada .. guna nama sendiri, akaun sendiri ... tapi biasalah .. tang bayar .. bapak dialah yang kena bayar. .. hoho .. Segalanya dah mudah dengan adanya Lazada App yang sebenarnya berikan lebih diskaun daripada membeli belah online di laman web mereka.


So .. tunggula ye cerita tu nanti.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. boleh main masak2 nanti

    BalasPadam
  2. seronokla dia..boleh main masak2

    BalasPadam
  3. wah..seronoklah maira.takde ke gambar time dorang dok pasang dapur tuh? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak .. sebab bapak dia pun terbabit sama .. hahahaa

      Padam
  4. hebat pencipta apps lazada ni, budak budak pun boleh pakai hehehe

    BalasPadam
  5. Mainan kitchen set yang bagus untuk anak perempuan, bagus dan besar tentunya harganya mahal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehh tak lah .. dalam rm50 je .. tu harga asal, saya beli dgn tambahan diskaun guna kod kupon .. dalam Rm40 sahaja kalau tak silap. FOC penghantran

      Padam
  6. wahhh dapat set kitchennn. haruslah seronok

    BalasPadam
  7. Seronoknya dapat main masak-masak. Nak sikit.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…