Langkau ke kandungan utama

Jadual Pelepasan & Cuti AM Kerajaan Persekutuan dan Negeri 2017

Jadual Pelepasan AM/Cuti Kerajaan Persekutuan dan Negeri Tahun 2017. Hmm nampaknya ada yang minta saya kongsikan jadual hari pelepasan am atau cuti untuk seluruh Malaysia untuk tahun 2017... yelah, dari hanya papar hari pelepasan untuk satu negeri - Perak sahaja, elok dikongsikan juga untuk semua negeri seluruh Malaysia .. lagi memudahkan untuk rancang percutian .. ye tak?

Ya, sedikit tips kalau nak bercuti panjang dengan keluarga ... anda boleh lihat tarikh dan jadual cuti untuk tempat yang bakal anda nak lawat. Katakan Perak cuti, tetapi destinasi cuti anda di Selangor .. tak cuti .. jadi kemungkinan besar ... anda boleh dapat pakej cuti lebih murah sbb tarikh tempahan hotel penginapan di Selangor tidak jatuh pada hari cuti atau peak-season ... lagi-lagi kalau cuti di Perak jatuh pada hari biasa .. mudah-mudah leh dapat separuh harga.

Dan katakan pula anda di Perak tak cuti, tetapi destinasi nak bercuti contohnya Johor ...adalah hari cuti, jadi cuba elakkan sebab nanti banyak tempat akan tutup. Namun, kalau anda nak bersiar-siar di kawasan yang selalunya sesak di hari biasa ... wajar tarikh ini diambil perhatian.

Jadual Pelepasan dan Cuti AM Bagi Persekutuan dan Seluruh Negeri Malaysia 2017

Jadual Pelepasan AM Persekutuan Negeri 2017
Ok .. berikut adalah jadual penuh untuk hari pelepasan dan cuti AM bagi seluruh negeri di Malaysia untuk tahun 2017. Jadual ini dikeluarkan oleh pihak kerajaan menerusi portal Bahagian Kabinet, Jabatan Perdana Menteri. Jadi, ia diperakukan dan sah untuk edaran.

Anda boleh klik pada kekotak kecil disediakan di bucu untuk cetak, mahupun untuk mendapatkan paparan lebih jelas.


Semoga jadual pelepasan dan cuti AM seluruh Malaysia untuk tahun 2017 ini dapat dijadikan rujukan berguna untuk anda merancang percutian dan aktiviti di tahun 2017.

Kongsikan kepada yang lain ye.

Untuk versi kalendar, anda boleh lihat di laman web berikut - MyRakan


Lagi Komen Pembaca ...

  1. ooowhhh..boleh la rancang cuti untuk tahun depan :) :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah masuk 2017, dah rancang cuti tak? Banyak promosi hotel penginapan awal tahun 2017 ni

      Padam
  2. boleh mula plan cuti tahun depan

    BalasPadam
  3. kalendar 2017 pun dah dapat dah.ujung tahun ni mesti banyak kedai bagi kalendar baru.ehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm tahun 2017 .. aku dapat kalendar sikit je .. takda kalendar yang menarik ... :)

      Padam
  4. wah...ini memang berguna untuk saya buat takwim sekolah tahun depan ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada kalendar 2017, takwim cuti ni senang dan mudah untuk mereka buat perancangan untuk bercuti .. tempah hotel awal leh dapat diskaun best. Ada yang berikan diskaun 70% tempah hotel online.

      Padam
  5. eh..dh kuar dah jadual ni...

    elok la mudah utk dijadikn rujukan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.