Langkau ke kandungan utama

Belajar Forex Dalam Bahasa Melayu

Nak belajar Forex dalam Bahasa Melayu? Ramai yang sudah sedia maklum mengenai lubuk buat duit, dan jana income tambahan menerusi Forex Trading ni. Tetapi, dalam ramai yang tahu itu ... tidak ramai pula yang berani nak ceburi dan sertai. Kenapa? Sebab mereka kekurangan panduan untuk melakukannya, tiada rujukan yang boleh mereka baca .. apatah lagi dalam Bahasa Melayu.

Belajar Forex Trading Dengan Teknik Sebenar Dalam Bahasa Melayu

Saya sebenarnya sudah lama war-warkan mengenai satu panduan mengenai Forex Trading yang ditulis di dalam Bahasa Melayu. Dan ia bukan ditulis oleh sebarangan orang. Panduan atau rujukan yang saya maksudkan itu adalah Panduan Teknik Forex Sebenar. Ebook Teknik Forex Sebenar ditulis oleh seorang yang dah lama berkecimpung dalam dunia forex, malah nama beliau dikenali di antara pedagang-pedagang Forex serantau.
Belajar Forex Dalam Bahasa Melayu
Beliau yang saya maksudkan ialah Encik Khalid atau dikenali sebagai Abang Lid. Jika anda follow blog saya, anda tentu sedar ada beberapa blog post yang telah saya tulis mengenai Encik Khalid dan juga mengenai ilmu teknik forex yang dikongsikan.

Forex Trading Nampak Mudah, Tetapi ...

Forex nampak mudah pada setengah orang sebab ia hanya libatkan Beli (Buy) dan Jual (Sell). Fundamental mereka ialah ... beli bila harga turun, dan jual bila harga naik. Tapi masalahnya ialah .. adakah harga akan terus turun atau harga akan terus naik,

Kenapa Forex Trading dianggap sebagai lubuk duit lumayan? Sebab anda secara amnya memerlukan masa atau tempoh minima untuk membuat keuntungan. Malah, ada testimonial daripada pedagang Forex yang dilaporkan membuat keuntungan dan menjana pendapatan sehingga 5 angka dalam masa seminggu, dengan hanya habiskan masa selama 1 jam sehari untuk berdagang secara online.

Jalan Mudah Untuk Kaut Untung dan Jana Income Ribuan RM?

Disebabkan itu, ramai juga yang ambil jalan mudah untuk berjaya dalam Forex Trading ini, tanpa perlu cungkil, ambil, faham, praktik ilmu yang sebenar dalam Forex Trading ni. Jalannya mungkin mudah kalau ilmunya betul, dan tekniknya itu adalah teknik yang sebenar .. bukan main tarammmm sebab gelap mata nampak $$$.

Di bawah ini salah satu daripada mereka yang telah kerugian kerana ambil jalan mudah untuk jana pendapatan menerusi Forex ini.... saya ambil pengakuan ini daripada salah seorang follower blog Forex Sebenar ... Perghhh hilang RM150K tu .... kalau saya mau terkangkang ...uh.
Belajar Forex Dalam Bahasa Melayu
 Ebook dan DVD Teknik Forex Sebenar telah banyak membantu para pedagang untuk buat untung menerusi ilmu yang betul dan analisis yang jitu. Ia bukan teknik main-main serkap jarang atau main dengan tuah. Jika tuah dijadikan sandaran untuk menjadi pedagang Forex ... maka ia tidak ubah seperti satu bentuk perjudian.

Encik Khalid bukan sekadar menghasilkan ebook dan DVD untuk mereka yang mahu belajar forex dalam bahasa Melayu, malah ada group khas yang disediakan untuk mereka yang benar mahu buat untung dalam Forex ini. Di dalam group tersebut, Encik Khalid berkongsi ilmu serta teknik forex sebenar.

Saya pernah juga belajar mengenai trading ni .. dan antara ilmu yang masih saya ingat ialah analisis Candle Stick. Ini ilmu asas untuk semua trading .. begitu juga dalam Forex Trading. Jika anda seorang newbie dan mahu belajar mengenai asas untuk trading ... ilmu Candle Stick adalah satu yang wajib anda tahu.

Dalam Teknik Forex Sebenar anda akan belajar lebih lagi mengenai cara ini ... dan banyak teknik lain yang kebanyakkan trader hebat tak mahu dedahkan. Anda patut berterima kasih pada Encik Khalid yang sanggup kongsikan ilmu terutama sekali kepada mereka yang mahu belajar forex. Ini adalah kerana Encik Khalid kongsikan ilmu dalam bahasa Melayu - dalam bahasa yang santai dan mudah. Tak faham boleh terus tanya .. in Sha Allah, Encik Khalid tak marah ... huhu.

Contoh Video Simple Mengenai Teknik Forex Sebenar

Cuba tonton video di bawah ini, salah satu perkongsian ilmu Forex Trading dari Encik Khalid.


Tanpa ilmu, tanpa teknik yang betul .. anda mungkin tak akan berjaya. Tak boleh belajar sekerat jalan. Anda perlukan nasihat dan panduan seperti diberikan oleh Encik Khalid dalam blognya, dalam Facebook Group jika mahu buat income lima hingga enam angka menerusi Forex ini.

Cuba lihat bagaimana salah seorang pedagang Forex ini tersilap langkah kerana ilmu dan cara yang salah dipraktikkan ...

Nak jana income dengan Forex .. belajar dengan betul .... belajar menerusi menerusi perkongsian ilmu dan pengalaman daripada Encik Khalid. Ada banyak teknik percuma  yang bakal anda dapat malah ebook forex percuma pun anda boleh dapat setelah tamat dan khatam ilmu dari Panduan Teknik Forex Sebenar ini...

Saya simpulkan beberapa kelebihan Teknik Forex Sebenar ...
  1. Mendapat PROFIT BERATUS-RATUS PIPS dengan hanya satu trade
  2. BETUL-BETUL SELL AT TOP dan BUY AT BOTTOM
  3. Mendapat UNTUNG BESAR menggunakan MODAL KECIL
  4. Ia digunapakai oleh professional trader serata dunia & sudah ratusan tahun digunakan
  5. Setup siap tak sampai 5 MINIT tanpa perlu menggunakan indicator / expert advisor!
  6. Sangat-sangat mudah untuk diaplikasikan kepada SEMUA PAIRS
  7. Tak sampai 1 jam pun sehari untuk menganalisis market
  8. Terbukti berkesan menghasilkan profit sejak dulu, kini dan selamanya
  9. Buku, ebook dan video tutorial yang ringkas, padat serta mudah difahami
  10. Lengkap dari A – Z. Broker, Money Management, Kawalan Emosi, Isu-Isu Semasa dan banyak lagi
  11. RISIKO MINIMUM tetapi KEUNTUNGAN MAKSIMUM!!
Nak tahu lagi? Boleh terus ke pautan ini -  http://www.forexsebenar.com

Testimonial Mereka Yang Belajar Teknik Forex Sebenar Dalam Bahasa Melayu

Rasa macam susah nak percaya? Cuba lihat beberapa testimonial berikut .... jangan leleh pula air liur sebab nampak ramai trader dalam forex yang berjaya buat duit.
Belajar Forex Trading Dalam Bahasa Melayu
Belajar Forex Trading Dalam Bahasa Melayu
Belajar Forex Dalam Bahasa Melayu
Promosi Akhir Tahun 2016. Beli panduan ini sekrang dan masukkan kod ini - 'diskaun100tshirt'.
Anda bakal dapat diskaun sebanyak RM100 dan juga sehelai T-Shirt percuma. Tempoh promosi bermula dari 25 Disember hingga 31 Disember 2016. Terus sahaja ke link di bawah ini:
[+] Promosi Teknik Forex Sebenar

Selamat belajar dan buat duit online!!


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. dah dapatkan dah TFS ni..memang best video semua..lepas tengok boleh terus praktis

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …