Langkau ke kandungan utama

Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Polisi Adsense

Baru-baru ini, saya ada war-warkan mengenai satu peluang untuk hadir ke sesi live event bersama team Google Adsense. Sesi tersebut telah berlangsung dengan jayanya. Ia menampilkan pakar-pakar dalam bahagian tertentu Google Adsense termasuklah dari segi tips untuk tingkatkan income Adsense di dalam blog.

Saya berkesempatan untuk tonton video live yang telah tersedia, dan alhamdulillah banyak input yang bermanfaat telah saya terima dalam perkara berkaitan Google Adsense ini. Walaupun kebanyakan tips dan panduan yang diberikan adalah panduan am dan telah saya kongsikan di blog ini, namun ada beberapa tips lain yang boleh digunapakai khususnya untuk blogger yang mempunyai akaun Adsense penuh.

Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Polisi Adsense

Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Polisi Adsense
Kepada yang tidak berkesempatan untuk hadiri live session bersama team Google Adsense, anda masih boleh menontonnya di pautan berikut: https://events.withgoogle.com/adsense-policies-live/live-stream/

Nota Mengenai Polisi dan Tips Google Adsense

Dan kepada mereka yang mungkin mahu mendapatkan nota penuh Google Adsense, boleh baca di bawah ini:


Menerusi nota di atas, anda akan dapat tahu beberapa perkara berikut:
  • 9 tips untuk kekal bersama AdSense
  • 8 sebab paling utama kenapa menerima amaran Adsense
  • 4 langkah untuk selesaikan notifikasi polisi dari Adsense
Nota di atas juga boleh anda muat turun untuk bacaan offline ye .. hanya klik kotak pop-up yang tersedia dalam paparan di atas, dan anda akan nampak butang download disediakan.

Ok .. selamat membaca.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. saya sdh beberapa kali daftar adesnse tapi tetap tdk diterima

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah baca terma dan tips diberikan di atas tu tak?

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…