Baru-baru ini, saya ada war-warkan mengenai satu peluang untuk hadir ke sesi live event bersama team Google Adsense. Sesi tersebut telah berlangsung dengan jayanya. Ia menampilkan pakar-pakar dalam bahagian tertentu Google Adsense termasuklah dari segi tips untuk tingkatkan income Adsense di dalam blog.

Saya berkesempatan untuk tonton video live yang telah tersedia, dan alhamdulillah banyak input yang bermanfaat telah saya terima dalam perkara berkaitan Google Adsense ini. Walaupun kebanyakan tips dan panduan yang diberikan adalah panduan am dan telah saya kongsikan di blog ini, namun ada beberapa tips lain yang boleh digunapakai khususnya untuk blogger yang mempunyai akaun Adsense penuh.

Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Polisi Adsense

Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Polisi Adsense
Kepada yang tidak berkesempatan untuk hadiri live session bersama team Google Adsense, anda masih boleh menontonnya di pautan berikut: https://events.withgoogle.com/adsense-policies-live/live-stream/

Nota Mengenai Polisi dan Tips Google Adsense

Dan kepada mereka yang mungkin mahu mendapatkan nota penuh Google Adsense, boleh baca di bawah ini:


Menerusi nota di atas, anda akan dapat tahu beberapa perkara berikut:
  • 9 tips untuk kekal bersama AdSense
  • 8 sebab paling utama kenapa menerima amaran Adsense
  • 4 langkah untuk selesaikan notifikasi polisi dari Adsense
Nota di atas juga boleh anda muat turun untuk bacaan offline ye .. hanya klik kotak pop-up yang tersedia dalam paparan di atas, dan anda akan nampak butang download disediakan.

Ok .. selamat membaca.

Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

3 Komen

saya sdh beberapa kali daftar adesnse tapi tetap tdk diterima

Reply

Dah baca terma dan tips diberikan di atas tu tak?

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.