Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari September, 2016

Ganguan Servis Celcom, Maxis, Digi Sehingga Jun 2017

Saya sukacita nak war-warkan satu informasi penting mengenai gangguan perkhidmatan atau servis telco yang telah diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC). Gangguan servis telekomunikasi mudah alih ini melibatkan tiga syarikat telco besar di Malaysia iaitu Maxis, Celcom dan juga Digi.
Ganguan Servis Celcom, Maxis, Digi Mulai September 2016 MCMC dalam satu kenyataan memberitahu bahawa gangguan ini bersifat sementara dan akan mula berlaku dari bulan September 2016 hingga ke Jun 2017. Ia adalah disebabkan kerja-kerja penaiktrafan dan pemindahan spektrum di jalur 900MHz dan 1800MHz.

Ia akan dilakukan secara berperingkat di seluruh Malaysia.

Berikut adalah kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak SKMM mengenai gangguan ini.
Fuh .. lama jugak  tu .. harapnya kalau anda ada dapati gangguan berlaku, maka jangan segan untuk buat aduan. Manalah tahu .. dapat apa-apa rebate ke .. huhu...

Sila ambil maklum benda ni supaya anda tak marah-marah dan rasa stress kel…

Toyota Eco Youth Lahirkan Idea Muda, Berani dan Kreatif Menyintai Alam Sekitar

Toyota Eco Youth (#TEY) Lahirkan Idea Muda Menyintai Alam Sekitar. Saya memang tabik dengan apa yang telah dilakukan oleh pihak UMW Toyota Sdn Bhd, nyata pengeluar kereta terkenal dunia ini telah memberikan sumbangan yang bukan sedikit untuk kesejahteraan alam sekitar. Menerusi 'The Toyota Eco Youth Challenge', UMW Toyota Motor telah menyediakan platform terbaik untuk sekolah, guru dan tentunya pelajar menerokai kreativiti minda untuk menyintai alam sekitar.

Cabaran dalam Toyota Eco Youth (#TEY) ini telahpun berakhir pada 29 September 2016 di Concorde Hotel Shah Alam dengan menampilkan sebanyak 14 penyertaan daripada sekolah-sekolah seluruh Malaysia. Tema untuk tahun 2016 ialah Pengurusan Pepejal.
Toyota Eco Youth (#TEY) Lahirkan Idea Muda Menyintai Alam Sekitar Saya sebagai salah seorang yang pernah terlibat dalam beberapa projek kecil Pengurusan Pepejal semasa menjadi penyelidik di USM melihatkan usaha menerusi TEY ini sangat-sangat bermanfaat. Apatah lagi ia satu program un…

10++ Diskaun Hebat MyCyberSale 2016 Dari Pelbagai Jenama

Hari terakhir untuk anda beli belah dengan penuh diskaun dan potongan sehingga 90% untuk jenama-jenama terkenal dari pelbagai laman web sempena MyCyberSale 2016. Rugi kalau anda melepaskan peluang yang datang setahun sekali ini. Anda bakal mendapat tawaran terbaik daripada pelbagai merchant online yang sedang bersaing untuk meraih jualan tertinggi dalam MyCyberSale.

Pada tahun 2015, saya dan anak-anak antara yang giat bershopping sempena MyCyberSale. Banyak produk yang sebelum ini dalam wish list berjaya dibeli dengan harga yang jauh lebih murah dari sebelumnya. Bukan setakat dapat potongan harga, dapat juga bonus produk percuma. Antara laman web yang best untuk shopping ketika MyCyberSale ini adalah Lazada, EZ Buy, Printcious MY, Qoo10 MY dan banyak lagi.
10 Senarai Diskaun Hebat MyCyberSale 2016
MyCyberSale 2016 kali ini paparkan lebih banyak merchant dengan diskaun sehingga 90% antaranya FashionVallet yang sediakan potongan 40% untuk jenama pakaian dan tudung seperti Neelofar, Hatt…

12 Gambar Proton Saga 2016 Yang Mempesonakan

Gambar Proton Saga 2016. Wordless Wednesday kali ini menampilkan beberapa gambar Proton Saga edisi 2016 terbaru. Proton Saga 2016 dijual dengan harga antara RM37,000 - RM46,000 (termasuk insurans) dan dianggap sebagai kereta sedan paling mampu milik di Malaysia. Harga didatangkan dengan 5 tahun jaminan atau 150,000km (mana yang terdahulu).

Wordless Wednesday. Hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger tanpa sebarang ayat atau keterangan panjang berjela, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing di ruangan komen.
12 Gambar Proton Saga 2016
Kredit: Paultan.org


Tips Blogging - Gunakan 3 Jenis Font Sahaja

Gunakan hanya 3 jenis font sahaja, jangan lebih dari itu! Ini antara perkara asas dalam membina blog sendiri, anda tidak boleh menggunakan terlalu banyak jenis font di dalam blog. Jika tidak, ia akan membuatkan blog anda kelihat serabut, dan paling teruk - sukar dibaca oleh pengunjung blog. Meh saya kongsikan mengenai penggunaan font di dalam blog menerusi tips blogging kali ini.

Ramai blogger baru khususnya suka meletakkan pelbagai jenis font. Di dalam entri font lain, di sidebar font lain, di footer blog font lain. Malah, kadangkala dalam sebuah entri pun ada 3-4 jenis font digunakan. Itu belum lagi digambarkan dengan warna-warna font yang pelbagai.

Harus diingatkan bahawa kita buat blog untuk dibaca oleh orang lain. Mungkin ada yang buat blog hanya untuk tatapan sendiri - perlu private access blog; jadi tips blogging ini mungkin tidak terpakai. Tetapi, buat mereka yang benar-benar mahu blog dibaca terus-menerus oleh pengunjung, maka pemilihan jenis font perlulah sesuai dengan blog.

10 Gambar dan Video Muzik Wanna Ali

Wanna Ali - Gambar dan Video. Wordless Wednesday menampilkan beberapa gambar terbaru Wanna Ali (Norsyazwana Ali), penyanyi muda berusia 19 tahun yang popular dengan lagu Lepaskan dan Jika Kau Benar.

Wordless Wednesday. Hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger tanpa sebarang ayat atau keterangan panjang berjela, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing di ruangan komen.
10 Gambar dan 2 Muzik Video Wanna Ali - Lepaskan dan Jika Kau Benar



Kredit: Instagram Wanna Ali