Spesifikasi & 12 Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016

Nampaknya ada permintaan untuk saya kongsikan lebih banyak gambar Toyota Sienta ini, terutama untuk bahagian dalaman. Sebelum ini, saya dah ceritakan serba sedikit mengenai 10 ciri menarik yang ada pada MPV kompak pertama Toyota ini. Dan dalam post tersebut, saya ada tunjukkan beberapa gambar bahagian luaran rekabentuk ciri unik Toyota Sienta baharu 2016.

Rekabentuk MPV kompak Toyota Sienta yang diaspirasikan daripada rekabentuk kasut trekking dengan penampakkan rekabentuk 3 dinamik ini dicipta untuk memikat segmen golongan muda berkeluarga yang mahukan sesuatu yang unik, nampak urban, nampak moden, nampak bergaya dengan ciri-ciri terbaik sebuah MPV yang mantap.

Spesifikasi & Gambar Ruang Dalaman Toyota Sienta MPV Kompak 2016

Spesifikasi & 12 Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Saya diberitahu, jualan MPV kompak Toyota Sienta ini telah pun mendapat sambutan yang agak baik di Malaysia apabila dibuka untuk tempahan sejak Jun 2016. Harga MPV kompak ini bermula dari RM92,900 hingga RM99,900 seunit berbeza dari segi dua varian yang disediakan untuk pasaran Malaysia.

Kalau dilihat secara kasar dari segi rekabentuk, teknikalnya ia nampak lebih kurang sama besar dan sama panjang dengan Perodua Alza. Dan enjih pula sama spesifikasi dengan Perodua Bezza.
Spesifikasi & 12 Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Enjin Toyota Sienta
Apapun, mari lihat kad spesifikasi di bawah ini untuk anda menilainya dari segi teknikal .. huhu .. saya tak pandai sangat bab teknikal ni, yelah .. belajar pun dalam bidang komputer bukannya automotif. Saya fikir anda tentu lebih bijak ... kalau paparan agak kecil, sila klik untuk lebih jelas ehh.

Spesifikasi Toyota Sienta MPV Kompak 2016

Spesifikasi & 12 Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016

Video Info Fakta Toyota Sienta - Bahagian Dalaman


12 Gambar Ruang Dalaman Toyota Sienta 2016

Foto ruang interior Toyota Sienta Baru 2016
Foto Toyota Sienta Ruang Dalaman
Foto ruang dalaman Toyota Sienta 2016
Foto ruang dalam Toyota Sienta MPV Kompak Baru 2016


Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016
Gambar Ruang Dalam Toyota Sienta MPV Kompak 2016

Jadi? Apa pendapat anda setelah melihat gambar-gambar ruangan dalaman Toyota Sienta ini? Menarik untuk dimiliki dengan harga yang ditawarkan? Dah lihat spesifikasi yang ditunjukkan tu tak?

Citarasa. Semua orang ada citarasa dan pandangan berbeza.

Terima kasih kepada Paultan.org yang sudi kongsikan gambar-gambar Toyota Sienta ini.



4 comments.. read them below or add one

Haffizul Iskandar Haffizul Iskandar August 19, 2016
kereta memang hebat..toyota kan? tapi header tu lagi hebat. sebab ada burung..bila terbang burung tu sifu? hehehehee..

www.ceritaejoy.com
Hasrul Hassan Hasrul Hassan August 19, 2016
Ntah ... hahaha... saja suka letak burung .. bebas sikit
Hasrul Hassan Hasrul Hassan August 19, 2016
Test sekali lagi untuk komen ni

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.