Langkau ke kandungan utama

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2016. Wah, nampaknya pihak SPA sedang membuka peluang untuk Latihan Separa Perubatan. Siapa yang telah memohon menerusi laman web SPA tentu sudah menerima 'undangan' untuk hadiri peperiksaan online yang dijangka pada 29 Ogos 2016. Syabas saya ucapkan pada yang terpilih. Buat mereka yang tidak mengetahui status untuk panggilan hadir/jalani peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, sila buat semakan segera.

Semakan panggilan hadir/jalani peperiksaan online untuk Latihan Separa Perubatan pada 29 Ogos 2016 boleh disemak menerusi pautan ini - http://e-semakan.spa.gov.my/

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016

Semakan peperiksaan online 2016 untuk Latihan Separa Perubatan ini adalah untuk calon-calon yang berdaftar menerusi laman SPA bertaraf lulusan Diploma. Anda hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan untuk ketahui status anda untuk peperiksaan online ke Latihan Separa Perubatan ini.
Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016
Buat mereka yang berjaya, pastikan anda tidak melepaskan peluang ini .. kerana bukan mudah SPA nak buka perjawatan baru. Jadi, apabila sudah ada peluang seperti untuk jalani peperiksaan online ataupun hadiri temuduga SPA, pastikan anda melakukan segala persediaan yang perlu. Jangan anggap diri anda telah ketahui serba-serbi, kerana keyakinan terlalu tinggi tanpa melakukan apa-apa persediaan boleh menjerat diri ... yang akhirnya merugikan diri anda.

Buat Persediaan Untuk Hadapi Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan yang dijadualkan pada 29 Ogos 2016 akan menghimpunkan ribuan calon dari seluruh Malaysia. Ia mendapat perhatian ramai calon kerana cabang dalam Latihan Separa Perubatan ini sangat banyak.

Berikut adalah cabang-cabang dalam Latihan Separa Perubatan. Jika anda merupakan calon lulus peperiksaan online ini nanti, anda berpeluang untuk mengikut Latihan Separa Perubatan bertaraf diploma seperti berikut:
 1. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
 2. Latihan Jurupulih Perubatan (Fisioterapi)
 3. Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
 4. Latihan Jururawat
 5. Latihan Juruterapi Pergigian
 6. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
 7. Latihan Juruteknologi Pergigian
 8. Latihan Juru X-Ray
 9. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
 10. Latihan Penolong Pegawai Perubatan
Untuk itu, jika anda merupakan calon dan mahu melakukan persediaan untuk hadapi peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, boleh muat turun panduan berikut:
[+] Rujukan Pantas Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan
Sekiranya anda merupakan calon peperiksaan online Latihan Separa Perubatan yang telah berjaya lulus, dan menerima tawaran untuk hadiri temuduga, maka di bawah ini adalah rujukan sesuai untuk anda lakukan persediaan:
[+] Rujukan Khas Untuk Temuduga Separa Perubatan
Semoga berjaya.

Rujukan Pantas Exam Online Latihan Separa Perubatan

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

 1. Masa untuk orang muda yang minat dalam dunia perubatan. Masa akak dah lepas...

  BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…