Langkau ke kandungan utama

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2016. Wah, nampaknya pihak SPA sedang membuka peluang untuk Latihan Separa Perubatan. Siapa yang telah memohon menerusi laman web SPA tentu sudah menerima 'undangan' untuk hadiri peperiksaan online yang dijangka pada 29 Ogos 2016. Syabas saya ucapkan pada yang terpilih. Buat mereka yang tidak mengetahui status untuk panggilan hadir/jalani peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, sila buat semakan segera.

Semakan panggilan hadir/jalani peperiksaan online untuk Latihan Separa Perubatan pada 29 Ogos 2016 boleh disemak menerusi pautan ini - http://e-semakan.spa.gov.my/

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016

Semakan peperiksaan online 2016 untuk Latihan Separa Perubatan ini adalah untuk calon-calon yang berdaftar menerusi laman SPA bertaraf lulusan Diploma. Anda hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan untuk ketahui status anda untuk peperiksaan online ke Latihan Separa Perubatan ini.
Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 29 Ogos 2016
Buat mereka yang berjaya, pastikan anda tidak melepaskan peluang ini .. kerana bukan mudah SPA nak buka perjawatan baru. Jadi, apabila sudah ada peluang seperti untuk jalani peperiksaan online ataupun hadiri temuduga SPA, pastikan anda melakukan segala persediaan yang perlu. Jangan anggap diri anda telah ketahui serba-serbi, kerana keyakinan terlalu tinggi tanpa melakukan apa-apa persediaan boleh menjerat diri ... yang akhirnya merugikan diri anda.

Buat Persediaan Untuk Hadapi Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan yang dijadualkan pada 29 Ogos 2016 akan menghimpunkan ribuan calon dari seluruh Malaysia. Ia mendapat perhatian ramai calon kerana cabang dalam Latihan Separa Perubatan ini sangat banyak.

Berikut adalah cabang-cabang dalam Latihan Separa Perubatan. Jika anda merupakan calon lulus peperiksaan online ini nanti, anda berpeluang untuk mengikut Latihan Separa Perubatan bertaraf diploma seperti berikut:
  1. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
  2. Latihan Jurupulih Perubatan (Fisioterapi)
  3. Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
  4. Latihan Jururawat
  5. Latihan Juruterapi Pergigian
  6. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
  7. Latihan Juruteknologi Pergigian
  8. Latihan Juru X-Ray
  9. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
  10. Latihan Penolong Pegawai Perubatan
Untuk itu, jika anda merupakan calon dan mahu melakukan persediaan untuk hadapi peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, boleh muat turun panduan berikut:
[+] Rujukan Pantas Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan
Sekiranya anda merupakan calon peperiksaan online Latihan Separa Perubatan yang telah berjaya lulus, dan menerima tawaran untuk hadiri temuduga, maka di bawah ini adalah rujukan sesuai untuk anda lakukan persediaan:
[+] Rujukan Khas Untuk Temuduga Separa Perubatan
Semoga berjaya.

Rujukan Pantas Exam Online Latihan Separa Perubatan
advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Masa untuk orang muda yang minat dalam dunia perubatan. Masa akak dah lepas...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …