Langkau ke kandungan utama

Jom Buat Duit Dengan Video YouTube

Nak tahu cara untuk jana income mudah menerusi video YouTube tak? Peluang sedang diberikan kepada anda semua untuk jana income sampingan menerusi benda yang ramai orang suka .. iaitu menonton video. Jika anda ada video menarik, anda boleh muat naik ke laman YouTube dan jana pendapatan sampingan secara pasif tanpa perlu anda monitor pun.

Ketahui bahawa setiap kali orang tonton video anda, anda akan secara automatik buat duit walaupun anda tidak berada di depan PC. Orang lain tonton video anda, dan anda dapat duit kerana minat dan kesukaan mereka ini. Best bukan?

Jom Buat Duit Dengan Video YouTube

Cara Jana Income dengan Video YouTube
Dan sekarang, Gobala Krishnan bersama Wazein Azizan (pengasas Shopievo), bakal memperkenalkan Duit Video sebagai salah satu cara untuk membolehkan ramai rakyat Malaysia yang gemar berkongsi video untuk jana pendapatan sampingan secara online dengan mudah. Asasnya ialah .. anda perlu muat naik video anda ke laman YouTube.

Modal?

Apa modal nak jana income dengan video menerusi YouTube ni?

Perlu ada alat untuk merakam video anda, contohnya salah satu daripada berikut:
 • Webcam pada komputer atau laptop
 • DSLR yang boleh rakam video
 • Kamera kompak yang boleh rakam video 
 • Telefon pintar anda
 • Tablet yang ada kamera
Saya boleh katakan zaman sekarang, mereka yang ada capaian akses internet pasti akan ada salah satu daripada apa yang saya sebut di atas.

Tak boleh nak rakam sebab tak ada alat di atas? Ohh tak ada masalah, anda masih lagi boleh buat duit dengan video YouTube dengan muat turun video orang lain dan kemudiannya muat naik kembali ke laman YouTube. Cara ini paling mudah, modal tak ada ... tapi isunya nanti adalah berkaitan copyright di mana income dari video anda mungkin akan disekat dan video anda dipadamkan oleh pihak YouTube; kerana anda ambil hak orang lain untuk jana income. Kalau ikut agama pun, leh jatuh haram tu .. hoho.

Jadi bagaimana? Nak tahu cara yang betul buat duit dengan video ni tak?

Klik pautan di bawah ini.
[+] Tawaran Sulit - Jadi Terawal Untuk Dapatkan Panduan0 'Duit Video'
Harga promosi sedang diberikan, jangan sampai anda terlepas peluang ini.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

 1. Cantik! boleh promote buku saya dalam youtube pulak.

  BalasPadam
 2. Bagus buat duit macam ni. Bolah nak cuba juga.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…