Langkau ke kandungan utama

Video - Nicole Choo, Blogger dan Model Cuba Berpuasa Sebulan

Video Viral - Percubaan Nicole Choo Gadis 17 Tahun, Blogger dan juga Model Berpuasa Sebulan Ramadhan. Sebelum ini saya ada post satu status di wall Facebook saya mengenai seorang remaja Cina perempuan cun lagi seksi yang merakamkan kehidupannya dalam percubaannya untuk berpuasa sebulan di dalam bulan Ramadhan. Video tersebut dirakam dan dicompile dari hari pertama puasa sehinggalah ke hari raya Aidil Fitri 2016.

Ramai yang memberikan reaksi positif apabila saya memuat-naik status tersebut, walaupun saya belum lagi kongsi video gadis remaja berbangsa Cina tersebut. Gadis remaja yang saya maksudkan itu ialah seorang model cantik serta seksi dari Singapura bernama Nicole Choo. Beliau juga seorang blogger dinaungi platform pengiklanan popular Asia Pasifik iaitu Nuffnang. Kalau anda seorang blogger Nuffnanger/Bloggerati tentu kenal dengan blogger cantik berusia 17 tahun ini.

Video Viral - Percubaan Nicole Choo, Blogger dan Model Cantik Seksi Berpuasa Sebulan

Video Viral - Percubaan Nicole Choo, Blogger dan Model Cantik Seksi Berpuasa Sebulan
Hoho .. Nicole Choo ini fasih juga berbahasa Melayu ehh .. sebab ... pakwe dia adalah seorang jejaka Melayu yang pandai mengambil video. :) bernama Ridhwan Azman. Masing-masing ada saluran YouTube sendiri, dan penuh dengan video yang ..... hmm kena tengok sendirilah ye.. ekeke.
Video Percubaan Nicole Choo Berpuasa Sebulan
Video Nicole Choo Berpuasa Sebulan
Orait, anda tentu nak tengok video Nicole Choo, blogger remaja Cina berusia 17 tahun yang cuba berpuasa sebulan Ramadhan. Anda boleh lihat dan dengar apa komen-komennya mengenai ibadah puasa Ramadhan yang diwajibkan ke atas umat Islam ini.

Video Nicole Choo, Gadis Remaja Cina Cuba Berpuasa Sebulan



Uhh .. dapat juga Nicole Choo berpuasa hampir sebulan. Tahniah. Bukan senang buat mereka yang bukan beragama Islam untuk ikut berpuasa ni. Lagi-lagi belajar sedikit sebanyak tentang kepentingan puasa, dan apa manfaat di sebalik ibadah umat Islam ini.

Siap puasa, mesti nak raya .. huhu... ehh .. cantik juga bila gadis Cina berbaju kurung eh.
Gambar Seksi Blogger Nicole Choo
Video Nicole Choo, Remaja Cina 17 Tahun Cuba Berpuasa
Dan di bawah ini pula adalah video dari Ridhwan dan juga Nicole Choo .. Selamat Hari Raya (Parody). Boleh tengok ... huhu...


Saya ingat nak letakkan beberapa gambar Nicole Choo dari blog dan instagram miliknya, tetapi tak ada gambar yang sesuai, semuanya seksi meksi belaka ... uhh ... agak kurang manis dipertontonkan di sini.

Blog Nicole Choo - http://www.nicolechoo.com/about.html





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …