Langkau ke kandungan utama

Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense

Saya nak kongsikan satu tips atau tutorial blogging yang best untuk rakan blogger yang mahu optimasi income blog menerusi program affiliate. Saya telah terjumpa satu cara dalam bentuk widget blog untuk bolehkan anda letakkan iklan promosi produk-produk affiliate yang menyerupai atau mirip iklan-iklan daripada Google Adsense.

Caranya cukup mudah jika anda ikuti langkah demi langkah yang saya sediakan di bawah ini. Moga dengan teknik meletakkan iklan affiliate dalam bentuk teks, yang mirip seperti iklan Google Adsense ini akan berikan impak positif atas jualan produk-produk affiliate di blog anda.

Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense

Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense

Sila ikuti langkah-langkah di bawah ini ye dengan berhati-hati.

Widget ini menggunakan font jenis awesome, salah satu jenis font yang popular untuk paparkan visual popular seperti rumah (home), ikon-ikon media sosial dan sebagainya. Jika blog anda tidak gunakan jenis font ini di dalam blog, maka anda perlu masukkan kod di bawah ini sebelum </head>.



Kemudian, login ke template blogspot anda, dan masukkan kod HTML/CSS di bawah ini sebelum </skin> atau ]]></b:skin>


Kemudian, salin dan tampal kod untuk script di bawah ini sebelum </body>


Ok, sekarang dah siap anda tambahkan kod-kod HTML, serta CSS dan javascript yang perlu untuk widget cara letak iklan teks seperti Adsense di dalam template blog. Simpan ..

Seterusnya Add HTML/Javascript yang baru untuk widget di sidebar blogspot anda. Letakkan kod HTML di bawah ini pada ruangan tersebut, dan silalah edit apa yang perlu (yang ditunjukkan) untuk letakkan iklan teks anda.



Lepas dah edit bahagian berikut:
  • Pasang Iklan Di Sini (Tajuk iklan anda)
  • URL web kalian (URL iklan teks)

Sila simpan dan lihat hasilnya. Contoh seperti pada imej di awal di entri ini ...
[Baca] Klik Sini Jika Mahu Buat Duit Blog dalam USD
Terima kasih pada Arlina Design yang sudi kongsikan tutorial ini.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tak berapa nak jadi pula.
    kena study lagi nie...

    BalasPadam
  2. Kena perhati betul2 ni...terima kasih Bro HH..

    BalasPadam
  3. ok nanti nak try buat terima kasih BRo HH

    BalasPadam
  4. terbaik tuan hh dpt buat toturialnya..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…