Friday, July 22, 2016

Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense


Saya nak kongsikan satu tips atau tutorial blogging yang best untuk rakan blogger yang mahu optimasi income blog menerusi program affiliate. Saya telah terjumpa satu cara dalam bentuk widget blog untuk bolehkan anda letakkan iklan promosi produk-produk affiliate yang menyerupai atau mirip iklan-iklan daripada Google Adsense.

Caranya cukup mudah jika anda ikuti langkah demi langkah yang saya sediakan di bawah ini. Moga dengan teknik meletakkan iklan affiliate dalam bentuk teks, yang mirip seperti iklan Google Adsense ini akan berikan impak positif atas jualan produk-produk affiliate di blog anda.
Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense

Sila ikuti langkah-langkah di bawah ini ye dengan berhati-hati.

Widget ini menggunakan font jenis awesome, salah satu jenis font yang popular untuk paparkan visual popular seperti rumah (home), ikon-ikon media sosial dan sebagainya. Jika blog anda tidak gunakan jenis font ini di dalam blog, maka anda perlu masukkan kod di bawah ini sebelum </head>.Kemudian, login ke template blogspot anda, dan masukkan kod HTML/CSS di bawah ini sebelum </skin> atau ]]></b:skin>


Kemudian, salin dan tampal kod untuk script di bawah ini sebelum </body>


Ok, sekarang dah siap anda tambahkan kod-kod HTML, serta CSS dan javascript yang perlu untuk widget cara letak iklan teks seperti Adsense di dalam template blog. Simpan ..

Seterusnya Add HTML/Javascript yang baru untuk widget di sidebar blogspot anda. Letakkan kod HTML di bawah ini pada ruangan tersebut, dan silalah edit apa yang perlu (yang ditunjukkan) untuk letakkan iklan teks anda.Lepas dah edit bahagian berikut:
  • Pasang Iklan Di Sini (Tajuk iklan anda)
  • URL web kalian (URL iklan teks)

Sila simpan dan lihat hasilnya. Contoh seperti pada imej di awal di entri ini ...

Terima kasih pada Arlina Design yang sudi kongsikan tutorial ini.

Cara Letak Iklan Teks Seperti Iklan Adsense
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Komen Anda

4 komen

Tulis komen
avatar
22 July, 2016 17:03 delete

tak berapa nak jadi pula.
kena study lagi nie...

Reply
avatar
22 July, 2016 19:09 delete

Kena perhati betul2 ni...terima kasih Bro HH..

Reply
avatar
22 July, 2016 19:47 delete

ok nanti nak try buat terima kasih BRo HH

Reply
avatar
22 July, 2016 20:29 delete

terbaik tuan hh dpt buat toturialnya..

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.

Blog Archive