Langkau ke kandungan utama
Ramadan 2017 Promo

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living, sebuah iklan mengenai Zakat dari MUIS Singapore. Saya tidak pernah tengok apa-apa iklan TV dari Singapore. Rumah saya tak ada Astro, rumah saya tak ada iPTV .. tapi ntah macam mana, saya boleh terjumpa iklan mengenai zakat ini terbitan Islamic Religious Council of Singapore di YouTube.

Sebuah iklan mengenai kepentingan zakat yang bagus. Malah, ia menunjukkan bagaimana kita boleh memberi sesuatu kebaikan tanpa gunakan wang ringgit, asalkan kita melakukannya dengan ikhlas. Dengan keikhlasan, kita akan gembira dengan apa yang kita buat dalam kehidupan kita.

Zakat ialah mengenai keikhlasan memberi. Ia bukan satu paksaan walaupun Islam mewajibkan umatnya untuk menunaikan zakat, terutama sekali zakat fitrah di bulan Ramadhan. Kena ingat, zakat ada banyak jenis, anda mungkin boleh baca ni - Bayar Zakat Dah Dipermudah

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore
What binds us as a community? We believe, it starts with strong family bonds and positive values that are passed down from generation to generation. Watch Hakim's journey as he learns about kindness and giving. #givers.

Video Iklan The Gift of Living - Ikhlas dari MUIS Singapore

Meh tonton iklan The Gift of Living ini, dari MUIS Singapore.


Jom kita jadi seperti Amir ni .... in Sha Allah.



Komen Pembaca ...

  1. aduh...xleh tgk la utube nih...block...waaaaaa

    Jom tgk kat sini..sape mamat ni Misteri Pemuda Bernama Daniel Tyler

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena tgk tempat lain la nampak gayanya.

      Padam
  2. Boleh tonton nanti ni. Mesti mengusik jiwa

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Buat Duit Dengan Lynk.my? Jana Income Tanpa Modal

Wow .. Gaji MYR 3,164 Sebagai Tukang Cuci di Singapore !!

Kesempatan Belajar Forex Trading Online