The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living, sebuah iklan mengenai Zakat dari MUIS Singapore. Saya tidak pernah tengok apa-apa iklan TV dari Singapore. Rumah saya tak ada Astro, rumah saya tak ada iPTV .. tapi ntah macam mana, saya boleh terjumpa iklan mengenai zakat ini terbitan Islamic Religious Council of Singapore di YouTube.

Sebuah iklan mengenai kepentingan zakat yang bagus. Malah, ia menunjukkan bagaimana kita boleh memberi sesuatu kebaikan tanpa gunakan wang ringgit, asalkan kita melakukannya dengan ikhlas. Dengan keikhlasan, kita akan gembira dengan apa yang kita buat dalam kehidupan kita.

Zakat ialah mengenai keikhlasan memberi. Ia bukan satu paksaan walaupun Islam mewajibkan umatnya untuk menunaikan zakat, terutama sekali zakat fitrah di bulan Ramadhan. Kena ingat, zakat ada banyak jenis, anda mungkin boleh baca ni - Bayar Zakat Dah Dipermudah

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore
What binds us as a community? We believe, it starts with strong family bonds and positive values that are passed down from generation to generation. Watch Hakim's journey as he learns about kindness and giving. #givers.

Video Iklan The Gift of Living - Ikhlas dari MUIS Singapore

Meh tonton iklan The Gift of Living ini, dari MUIS Singapore.


Jom kita jadi seperti Amir ni .... in Sha Allah.


3 comments.. read them below or add one

Syamil Ramli Syamil Ramli June 30, 2016
aduh...xleh tgk la utube nih...block...waaaaaa

Jom tgk kat sini..sape mamat ni Misteri Pemuda Bernama Daniel Tyler
emalin mohd emalin mohd June 30, 2016
Boleh tonton nanti ni. Mesti mengusik jiwa
Hasrul Hassan Hasrul Hassan July 01, 2016
Kena tgk tempat lain la nampak gayanya.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.