Langkau ke kandungan utama

Mahu Contoh Soalan MUET?

Peperiksaan MUET adalah antara peperiksaan penting mereka yang masuk IPT. Bagi mereka yang sedang memikirkan cara untuk hadapi, dan paling mustahak ... fikir untuk lulus dengan baik dalam MUET, maka saya ingin syorkan anda sebuah panduan yang bagus untuk dijadikan rujukan.Panduan untuk calon MUET ini mengandungi tips penting untuk lulus peperiksaan MUET, serta yang paling dicari ialah contoh-contoh soalan MUET.

Panduan yang saya syorkan ini ditulis oleh individu yang pernah menjadi penanda kertas peperiksaan MUET. Jadi, ia sepatutnya menjadi rujukan utama untuk calon-calon peperiksaan MUET. Andai anda memikirkan apa yang perlu anda lakukan sebelum menghadapi peperiksaan sebenar MUET, maka seharusnya anda mendapatkan panduan ini yang tersedia di dalam bentuk ebook (pdf).

Panduan MUET Beserta Contoh Soalan

Mahu Contoh Soalan MUET?

Panduan ini menyediakan 8 bab yang terdiri dari:

Bab 3 : Speaking Paper (800/2)
  • Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
  • Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
  • Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
  • Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
  • Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking
Bab 4 : Reading Paper (800/3)
  • Panduan Menjawab Soalan Reading
  • Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus
  • Contoh Soalan Reading
Bab 5 : Writing Paper (800/4)
  • Cara Menjawab Soalan Writing
  • Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
  • Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing
Bab 6 : Listening Paper (800/1)
  • Panduan Menjawab Ujian Listening
  • Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
  • Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
  • Contoh Soalan Listening 

Daripada apa yang ada di dalam panduan ini, jelas ia satu panduan yang serba lengkap dengan adanya contoh-contoh soalan MUET untuk setiap bahagian  Speaking, Reading, Writing dan Listening. Bagi saya, panduan ini adalah sesuai untuk para calon MUET. Calon peperiksaan MUET perlu lulus, malah kena mendapat band yang cemerlang. Ia akan menentukan samada calon itu layak atau tidak untuk meneruskan pengajian di IPT.

Kepada mereka yang mahu mendapatkan panduan ini sekarang, anda turut menerima dua bonus PERCUMA yang sangat baik iaitu:
  1. Ebook Tips Mengusai Bahasa Inggeris
  2. Panduan Pengucapan Umum yang Berkesan
Harga online untuk panduan MUET ini hanyalah RM30 sahaja.

Boleh beli terus menerusi pautan atau link di bawah ini:

[+] Panduan MUET

Moga dengan adanya panduan ini sebagai rujukan, calon-calon peperiksaan akan bersedia awal, dan in Sha Allah .. mencapai keputusan yang baik dalam MUET. Jangan terlalu over-confident ... sebab banyak calon yang gagal kerana mereka tidak melakukan persediaan yang sepatutnya.

Keputusan MUET di bawah mungkin milik anda, mungkin juga lebih baik ... inilah hasil kalau kita melakukan persediaan yang baik untuk lulus peperiksaan MUET.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Skrg mana2 universiti perlukan muet. Semoga panduan yg diberi dpt membantu mereka. Amiin.

    BalasPadam
  2. Skrg mana2 universiti perlukan muet. Semoga panduan yg diberi dpt membantu mereka. Amiin.

    BalasPadam
  3. how to download the paper question muet

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klik pada pautan diberikan - Panduan MUET

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…