Jadual Imsak dan Buka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H

Jadual Imsak dan Waktu Berbuka Puasa bagi seluruh negeri Pulau Pinang. Alhamdulillah, terima kasih kepada Pusat Komputer PMI yang sudi berkongsi info penting ini untuk umat Islam khususnya di Pulau Pinang. Jadual Imsak dan waktu berbuka puasa ini telah saya peroleh semasa berada di Masjid Daerah Kerian untuk solat Jumaat. Uhh banyak pahala PMI ni dapat ... in Sha Allah.

Walaupun jadual Imsak dan berbuka puasa ini diedarkan seminggu lebih awal, nampaknya ramai jemaah ambil peluang untuk mendapatkannya sebagai persediaan awal, terutama untuk mereka yang berniat untuk bersedekah majlis berbuka puasa dan moreh. Bagi jemaah lain, dah boleh tampal di rumah sebagai rujukan. Tak kalut sangat dah .. tampal sebelah jam dinding .... kasik alert lebih . ... hehehe.

Jadual Imsak dan Berbuka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H

Jadual Imsak Buka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H
Kepada warga Penang, bolehlah gunakan jadual di atas sebagai rujukan. Anda boleh save as atau terus sahaja cetak. Imej di atas dipaparkan untuk resolusi blog ini, untuk resolusi lebih besar atau paparan lebih jelas, boleh klik pada gambar di atas.

Semoga dapat dimanfaatkan sebaiknya.

6 comments.. read them below or add one

Lyssa Faizureen Lyssa Faizureen June 02, 2016
Nak share kat blog Lyssa boleh ? Nanti Lyssa kreditkan gambar :D
Hasrul Hassan Hasrul Hassan June 02, 2016
Boleh .. benda ni pun dapat percuma ..
Jie Susanos Jie Susanos June 02, 2016
Arhh bgus dh keluar jadual ni..
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz June 02, 2016
Daa ada jadual sesiap senang la sikit nak tahu waktu imsak dan berbuka ..
Cik Ash Cik Ash June 02, 2016
tak ada dapat lagi jadual ni

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.