Langkau ke kandungan utama

Iklan TV Aidilfitri 2016 AEON - Kisah Keluarga Nek Wan

Maka bermulalah iklan TV untuk Aidilfitri 2016. Kali ini saya nak kongsikan iklan Raya Aidilfitri 2016 daripada AEON, salah satu jenama untuk pusat membeli belah terkemuka di Malaysia. Siapa yang tak kenal nama Jaya Jusco yang telah dijenamakan menjadi AEON Jusco.

Iklan TV Aidilfitri 2016 AEON - Kisah Keluarga Nek Wan

Iklan TV Aidilfitri 2016 AEON - Kisah Keluarga Nek Wan
Iklan TV Aidilfitri 2016 daripada AEON memaparkan kisah dan gelagat keluarga Nek Wan bershopping raya. Iklan tanpa dialog ini memaparkan bagaimana keluarga Nek Wan teruja untuk membeli-belah di AEON sempena hari raya 2016.

Jom saksikan video iklan TV Ceria Aidilfitri 2016 daripada AEON ini ... oh ya, ada contest khas untuk anda ... Facebook Ceria Aidilfitri 2016, di mana anda berpeluang menang hadiah sebahagian duit raya sejumlah RM10,000. Apa yang perlu anda buat ialah Like, Share dan Menang ... menerusi laman Facebook. Contest ini telah bermula sejak 10 Jun yang lalu ...

Video Ceria Aidilfitri AEON 2016 - Kisah Keluarga Nek Wan


Terhibur dengan video iklan TV dari AEON? Ok, sekarang sedikit info mengenai kontest Ceria Aidilfitri AEON 2016. Semoga berjaya ... huhu ... manalah tahu rezeki raya tahun ni .. in Sha Allah.

Untuk sertai, login ke akaun FB anda dan terus ke sini - http://lynk.my/3BlH
 
Contest Facebook - Ceria Aidilfitri AEON 2016 - Hadiah Duit Raya



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Terima kasih atas perkongsian.
    Nak menang duit raya jugak hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok .. selamat mencuba. Mana tahu kan ..

      Padam
  2. Tak berapa mengancam iklan ni kan...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…