Langkau ke kandungan utama

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek Melampau!

Majlis Sepetang Bersama Blogger (SBB2016) sudahpun berlalu, namun kehangatan selepas SBB2016 juga dikenali MDecSBB2016 masih lagi terasa. Ramai rakan blogger terutama yang hadir masing-masing berkongsi pengalaman tersendiri di majlis seharian mengumpulkan ratusan blogger Malaysia.

Malah, hashtag #SBB2016 turut menjadi antara tweet yang popular pada hari tersebut, iaitu pada 16 April 2016 (16.04.16). Memang hebat apabila blogger dan penggiat sosial media termasuklah usahawan online berkumpul di bawah satu bumbung dalam suasana santai, tetapi meriah dan diselangseli dengan perkongsian ilmu bermanfaat.

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek
Bercakap soal kemeriahan, blogger yang dianggap sebagai Raja Selfie Malaysia oleh ramai rakan blogger telah menyediakan satu video khas bertajuk Cabaran Muka Ketat SBB2016. Beliau yang dikenali di kalangan blogger Malaysia sebagai Uncle Gedek, pemilik blog www.blogbeginsatforty.com ini memang sukar nak menampakkan sekilas senyuman. Tetapi, jangan terpedaya .. walaupun senyuman sukar diukir, Uncle Gedek merupakan antara blogger yang super sporting dan baik hati.

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek Melampau Sungguh ...

Adakah anda antara yang mendapat peluang dalam cabaran ini? Saya bertuah sebab sempat dirakamkan oleh Uncle Gedek untuk Cabaran Muka Ketat SBB2016 ini, cuma agak tak puas hati sebab tak ada sebarang amaran awal diberikan sehingga gagal memenuhi kriteria blogger lelaki kacak yang bermuka ketat ... uhh ..
Adakah anda antara blogger yang berjaya di dalam cabaran ini? Memang melampau-lampau sungguh cabaran ni ... hahahaha ..  Jom layan video Cabaran Muka Ketat SBB2016 ini, khas disediakan oleh Uncle Gedek.

Memang terbaik ....


Antara blogger yang terbabit dalam video Cabaran Muka Ketat Uncle Gedek SBB2016 ialah ...

1) http://www.nazlannasir.com
2) http://www.sweetkurma.com
3) http://www.dayangdeno.com
4) http://www.khirkhalid.com
5) http://www.mawardiyunus.com
6) http://bloggercomeldansantai.blogspot...
7) http://www.namiacinta.com
8) http://hazmanfadzil.com
9) http://yayaflanella.blogspot.my
10) http://www.afzalsukasuki.blogspot.com
11) http://www.akmaomar.com/
12) http://www.blogieta.com
13) http://mrspuex.blogspot.my
14) http://alinmarlini.com/
15) http://www.mamajue.com
16) http://kakciknurseroja.blogspot.com
17) http://www.fadzirazak.com
18) http://yeopmaz.com
19) http://www.ciklilyputih.com
20) http://www.iuzura.com
21)
22) http://zulfattah.blogspot.my
23) http://www.ayujean.com
24) http://yuyuatiqa.blogspot.com
25)
26) http://www.shakiddo.com/
27) http://www.phprojectbase.com
28)
29) http://www.cikguhairul.com
30) http://nurul-izwa.blogspot.my
31) http://sensasi2020.com
32) http://www.cahayadiana.com
33) http://www.syireenamerlim.blogspot.com
34) http://www.kitepunye.com
35)
36)
37 http://www.poobritney.com
38) http://www.ayueidris.com & http://www.naomielicouz.com
39)
40) http://www.encikst.com
41) http://www.bonikacak.com
42) http://www.sumijelly.com
43) http://www.eizil.com
44) http://azfar9897.blogspot.com
45) http://www.nizamijam.com
46) http://www.broframestone.com
47) http://www.hasrulhassan.com
48) http://www.sohoque.com
49) http://www.sallyamsaiman.com
50) http://www.bintangpenyembuh.blogspot.com
51)
52) http://www.penaberkala.com
53) http://amirnawawi.com
54)
55) http://www.melastikbintang.com
56) http://www.silenceblogz.com
57) http://www.pblegacy.org
58) http://unclezuan.com
59) http://www.diarymama.com
60) http://www.faizalpj.com
61) http://redmummy.com
62) http://www.hilalazmi.com
63) http://qiyasaad.blogspot.my
64) http://www.bicaramakdara.com
65) http://denaihati.com
66) http://www.bicaramakdara.com

Kepada rakan blogger yang nampak wajahnya muncul di video tersebut, sila tag diri anda di dalam video dengan tinggalkan komen di link YouTube Uncle Gedek di sini - Muka Ketat Challenge SBB2016 by Uncle Gedek

Blog dan Instagram Uncle Gedek Adalah Gambar Bermesej

Saya secara peribadi lebih gemarkan perkongsian Uncle Gedek di laman instagramnya. Banyak gambar perkongsiannya unik dan lain daripada yang lain. Dan daripada perkongsian tersebut, anda boleh tahu bahawa lelaki ini mempunyai sisi kreatif yang hebat. Gambar bukan sekadar gambar, ada mesej pada setiapnya itu yang mungkin anda tidak tahu. Tak percaya? Boleh sahaja singgah di blognya yang simple tetapi bertujuan.

Sebahagian gambar best SBB2016 dari Uncle Gedek ...




Uncle Gedek, Raja Selfie Malaysia .. bukan sebarangan blogger, ini blogger lulusan Commercial Arts.


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. mudah je nak buat muka ketat kan..tak payah senyum je.hihi

    BalasPadam
  2. sila tonton sampai part yang terakhir ye hahahaha.. mmg saban tahun cuba mengketatkan wajah namun gagal jua.. kena berusaha lagi tahun depan hehe

    BalasPadam
  3. Memang dah mengenali "Uncle Gedek" semenjak SBB2014 lagi. Saya suka cara beliau menggunakan foto selfie dalam setiap blog, instagram dan facebook beliau.

    Moga "Uncle Gedek" terus berkarya dengan foto bermesej beliau.

    BalasPadam
  4. Memang ketat betul. Susah nak sunyum. ;-)

    BalasPadam
  5. Rasanya sebelum berdepan dengan kamera atau hp mungkin confident je. Tapi bila berdepan betul2 ditambah dgn 'aktor' popular di sebelah, habis tak jadi muka ketat.

    BalasPadam
  6. tak pernah tgk uncle gedek senyum hehe

    BalasPadam
  7. Saya lulus cabaran muka ketat ni... tuan HH lulus tak ehehee.. :D

    BalasPadam
  8. Selalu tengok-tengok blog Uncle gedek bila nak legakan tekanan,terutamanya selepas merawat pesakit-pesakit sihir.Memang menggelikan hati.

    Sekarang baru tahu ada instagram,nak follow jugalah :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo