Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek Melampau!

Majlis Sepetang Bersama Blogger (SBB2016) sudahpun berlalu, namun kehangatan selepas SBB2016 juga dikenali MDecSBB2016 masih lagi terasa. Ramai rakan blogger terutama yang hadir masing-masing berkongsi pengalaman tersendiri di majlis seharian mengumpulkan ratusan blogger Malaysia.

Malah, hashtag #SBB2016 turut menjadi antara tweet yang popular pada hari tersebut, iaitu pada 16 April 2016 (16.04.16). Memang hebat apabila blogger dan penggiat sosial media termasuklah usahawan online berkumpul di bawah satu bumbung dalam suasana santai, tetapi meriah dan diselangseli dengan perkongsian ilmu bermanfaat.

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek
Bercakap soal kemeriahan, blogger yang dianggap sebagai Raja Selfie Malaysia oleh ramai rakan blogger telah menyediakan satu video khas bertajuk Cabaran Muka Ketat SBB2016. Beliau yang dikenali di kalangan blogger Malaysia sebagai Uncle Gedek, pemilik blog www.blogbeginsatforty.com ini memang sukar nak menampakkan sekilas senyuman. Tetapi, jangan terpedaya .. walaupun senyuman sukar diukir, Uncle Gedek merupakan antara blogger yang super sporting dan baik hati.

Cabaran Muka Ketat SBB2016 Uncle Gedek Melampau Sungguh ...

Adakah anda antara yang mendapat peluang dalam cabaran ini? Saya bertuah sebab sempat dirakamkan oleh Uncle Gedek untuk Cabaran Muka Ketat SBB2016 ini, cuma agak tak puas hati sebab tak ada sebarang amaran awal diberikan sehingga gagal memenuhi kriteria blogger lelaki kacak yang bermuka ketat ... uhh ..
Adakah anda antara blogger yang berjaya di dalam cabaran ini? Memang melampau-lampau sungguh cabaran ni ... hahahaha ..  Jom layan video Cabaran Muka Ketat SBB2016 ini, khas disediakan oleh Uncle Gedek.

Memang terbaik ....


Antara blogger yang terbabit dalam video Cabaran Muka Ketat Uncle Gedek SBB2016 ialah ...

1) http://www.nazlannasir.com
2) http://www.sweetkurma.com
3) http://www.dayangdeno.com
4) http://www.khirkhalid.com
5) http://www.mawardiyunus.com
6) http://bloggercomeldansantai.blogspot...
7) http://www.namiacinta.com
8) http://hazmanfadzil.com
9) http://yayaflanella.blogspot.my
10) http://www.afzalsukasuki.blogspot.com
11) http://www.akmaomar.com/
12) http://www.blogieta.com
13) http://mrspuex.blogspot.my
14) http://alinmarlini.com/
15) http://www.mamajue.com
16) http://kakciknurseroja.blogspot.com
17) http://www.fadzirazak.com
18) http://yeopmaz.com
19) http://www.ciklilyputih.com
20) http://www.iuzura.com
21)
22) http://zulfattah.blogspot.my
23) http://www.ayujean.com
24) http://yuyuatiqa.blogspot.com
25)
26) http://www.shakiddo.com/
27) http://www.phprojectbase.com
28)
29) http://www.cikguhairul.com
30) http://nurul-izwa.blogspot.my
31) http://sensasi2020.com
32) http://www.cahayadiana.com
33) http://www.syireenamerlim.blogspot.com
34) http://www.kitepunye.com
35)
36)
37 http://www.poobritney.com
38) http://www.ayueidris.com & http://www.naomielicouz.com
39)
40) http://www.encikst.com
41) http://www.bonikacak.com
42) http://www.sumijelly.com
43) http://www.eizil.com
44) http://azfar9897.blogspot.com
45) http://www.nizamijam.com
46) http://www.broframestone.com
47) http://www.hasrulhassan.com
48) http://www.sohoque.com
49) http://www.sallyamsaiman.com
50) http://www.bintangpenyembuh.blogspot.com
51)
52) http://www.penaberkala.com
53) http://amirnawawi.com
54)
55) http://www.melastikbintang.com
56) http://www.silenceblogz.com
57) http://www.pblegacy.org
58) http://unclezuan.com
59) http://www.diarymama.com
60) http://www.faizalpj.com
61) http://redmummy.com
62) http://www.hilalazmi.com
63) http://qiyasaad.blogspot.my
64) http://www.bicaramakdara.com
65) http://denaihati.com
66) http://www.bicaramakdara.com

Kepada rakan blogger yang nampak wajahnya muncul di video tersebut, sila tag diri anda di dalam video dengan tinggalkan komen di link YouTube Uncle Gedek di sini - Muka Ketat Challenge SBB2016 by Uncle Gedek

Blog dan Instagram Uncle Gedek Adalah Gambar Bermesej

Saya secara peribadi lebih gemarkan perkongsian Uncle Gedek di laman instagramnya. Banyak gambar perkongsiannya unik dan lain daripada yang lain. Dan daripada perkongsian tersebut, anda boleh tahu bahawa lelaki ini mempunyai sisi kreatif yang hebat. Gambar bukan sekadar gambar, ada mesej pada setiapnya itu yang mungkin anda tidak tahu. Tak percaya? Boleh sahaja singgah di blognya yang simple tetapi bertujuan.

Sebahagian gambar best SBB2016 dari Uncle Gedek ...




Uncle Gedek, Raja Selfie Malaysia .. bukan sebarangan blogger, ini blogger lulusan Commercial Arts.


{ 8 comments.. read them below or add one }

aeinna Musa aeinna Musa April 24, 2016
mudah je nak buat muka ketat kan..tak payah senyum je.hihi
adzairdawati makdara adzairdawati makdara April 24, 2016
sila tonton sampai part yang terakhir ye hahahaha.. mmg saban tahun cuba mengketatkan wajah namun gagal jua.. kena berusaha lagi tahun depan hehe
kamil salleh kamil salleh April 24, 2016
Memang dah mengenali "Uncle Gedek" semenjak SBB2014 lagi. Saya suka cara beliau menggunakan foto selfie dalam setiap blog, instagram dan facebook beliau.

Moga "Uncle Gedek" terus berkarya dengan foto bermesej beliau.
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah April 25, 2016
Memang ketat betul. Susah nak sunyum. ;-)
Norul Huda Norul Huda April 25, 2016
Rasanya sebelum berdepan dengan kamera atau hp mungkin confident je. Tapi bila berdepan betul2 ditambah dgn 'aktor' popular di sebelah, habis tak jadi muka ketat.
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah April 26, 2016
tak pernah tgk uncle gedek senyum hehe
Khir Khalid Khir Khalid April 26, 2016
Saya lulus cabaran muka ketat ni... tuan HH lulus tak ehehee.. :D
Abdullah Idris Abdullah Idris April 27, 2016
Selalu tengok-tengok blog Uncle gedek bila nak legakan tekanan,terutamanya selepas merawat pesakit-pesakit sihir.Memang menggelikan hati.

Sekarang baru tahu ada instagram,nak follow jugalah :)

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.