Langkau ke kandungan utama

Backlink Generator Untuk Blog

Backlink Generator Untuk Blog. Ramai yang tanya saya, bagaimana nak jana backlink untuk blog dengan mudah? Sebenarnya memang ada banyak servis online percuma yang menyediakan servis menyediakan backlink untuk sesebuah blog. Backlink memang bagus untuk sesebuah blog, khususnya blog yang mahu entrinya berada di top enjin carian. Ada petua SEO yang mengatakan bahawa untuk mudahkan sesebuah entri berada top di enjin carian, blog tersebut mestilah ada backlink yang banyak.

Cuma, saya agak ragu-ragu dengan cara ini, memandangkan Google sekarang agak sensitif soal backlink. Apatah lagi andai ia dapat tahu bahawa backlink yang terhasil bukan bersifat natural. Tapi, tak salah andai anda nak mencuba backlink generator untuk blog, terutama untuk sebuah blog yang baru dibina dalam sebulan dua.

Backlink Generator Untuk Blog

Backlink Generator Untuk Blog
Tapi, sebelum anda mencuba mendapatkan ribuan backlink percuma dengan cara ini. saya syorkan anda kemaskini blog, dan isikan dulu dengan entri-entri yang bagus dengan penggunaan kata kunci dimaksimakan sebaiknya. Backlink hanyalah salah satu metod untuk blog berada di top enjin carian, ia takkan berkesan andai blog anda cuma ada 5-10 entri sahaja dengan kata kunci yang tidak tertumpu.

Untuk gunakan cara ini bagi membina backlink untuk blog, anda boleh pergi ke pautan di bawah:

[+] Backlink Generator Beta Version

Backlink Generator Untuk Blog
Hanya isikan alamat URL blog anda di kotak yang disediakan, dan klik 'Generate Backlinks'

Semoga berjaya.


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Bukannya itu berbahaya ya pak? #Maklum masih Newbie saya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya untuk blog yang sudah makin mantab elok jangan guna teknik ini.

      Padam
  2. Ok ke guna generator ni? Karang kena tampar dek gugel, x berbau top 100

    BalasPadam
  3. Sesiapa yang dekat sini nak bina domain authority jom kita buat satu group untuk saling link antara satu sama lain.Kalau nak komen nak nanti kita buat satu group di facebook

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok Sy Berminat Dengan Offer Dari Tuan

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  4. back yang mendadak bukan perkara bagus..kalau boleh dapat yang berkualiti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul. :)
      Tapi sukar untuk blog baru ... kalau dah lama .. boleh abaikan sbb dah ada orang akan bagi backlin natural.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …