Langkau ke kandungan utama

Universiti of Malaya Education Carnival 2016

Karnival Pendidikan Universiti Malaya (UM Education Carnival) 2016. Rebut peluang untuk menghadiri karnival pendidikan yang bakal diadakan di Universiti Malaya pada 25 - 26 Mac 2016. Karnival ini bakal menyaksikan lebih 200 program ditawarkan kepada pasca siswazah dan sarjana muda. Ia juga memberikan ruang dan peluang untuk pengunjung mengetahui lebih dekat berkaitan program yang disediakan menerusi wakil-wakil fakulti di booth yang ada.

Satu kesempatan yang sangat bagus untuk lulusan SPM, STPM dan Diploma yang mahu melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi. Begitu juga untuk mereka yang mencari peluang untuk ke peringkat Sarjana dan Kedoktoran. Apatah lagi ditawarkan oleh sebuah IPTA yang mempunyai ranking sangat baik di antara universiti seluruh Malaysia malah dunia.

Universiti of Malaya Education Carnival 2016

Universiti of Malaya Education Carnival 2016
Karnival Pendidikan Universiti Malaya atau UM Educatioan Carnival 2016 ini akan menyediakan segala informasi terkini berkaitan program dan pengambilan untuk tahun 2016. Ia akan bermula dari jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang, 25 hingga 26 Mac 2016 di Dewan Tunku Canselor UM.

Come and meet our esteemed faculties at the UM Education Carnival on 25 & 26 March 2016. Learn more on what UM offered at Postgraduate and Undergraduate programmes. Enroll in our world class courses. Apply on-the-spot with up to 100% application fee waived! 

Jika anda menghadiri karnival pendidikan ini, anda akan dapat tawaran yang menarik yang disediakan, antaranya diskaun 50% untuk fee permohonan program pasca-siswazah, dan diskaun 100% atau percuma untuk fee permohonan ke program Sarjana Muda. Memang sangat menarik dan sukar didapati di tempat lain.
Universiti of Malaya Education Carnival 2016
Buat permohonan terus untuk sambung belajar di Universiti Malaya, IPT terbaik dan tertua di Malaysia ini. Jangan lepaskan peluang ini.

Oh ya, selain informasi, penerangan program di booth yang ada, anda juga boleh juga menikmati jualan Garage Sale dan Jumble Sale yang turut diadakan sempena Karnival Pendidikan UM 2016 ini.

Jom ke Dewan Tunku Canselor, pada tarikh yang dinyatakan dan lihat peluang yang boleh dilalui untuk sambung belajar di Universiti Malaya. Dan jangan lupa kongsikan info ini kepada semua yang anda kenal ... yang mungkin sedang berusaha mencari peluang terbaik ini.

Semoga bermanfaat.

Untuk info lanjut mengenai Universiti of Malaya Education Carnival 2016 ini, boleh hubungi:

Puan Lily Syafika Harun (Lily)
Institut Pengajian Siswazah
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur
Phone : +6017-652 7764
FB - https://www.facebook.com/InstituteOfGraduateStudies


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…