Lazada Malaysia

Wednesday, March 9, 2016

Komisen Ketiga JDR 2016


Rezeki menerusi Panduan JDR, alhamdulillah saya telahpun selamat terima komisen ketiga JDR untuk tahun 2016. Ia merupakan antara kerja sampingan yang sering saya lakukan di hadapan komputer hampir setiap hari. Walaupun jumlah komisen tidak banyak, namun sudah mampu buat saya tersenyum puas.

Panduan JDR atau Jobdirumah adalah merupakan salah satu cara untuk mencari dan mendapatkan kerja sampingan yang mudah, dan in Sha Allah berkesan. Apa yang perlu ialah kerajinan dan kesabaran untuk melaksanakannya.

Komisen Ketiga JDR 2016

Dengan kerajinan yang ada, dapatlah saya sedikit income iaitu komisen ketiga daripada JDR untuk tahun 2016 ini ... meh lihat berapa saya dapat .. huhuhu...
Income menerusi kerja sampingan online
Ada dua cara untuk mendapatkan income sampingan menerusi JDR ini, iaitu dengan mendapatkan kerja-kerja online sampingan dan keduanya ialah dengan mempromosikan JDR menerusi link atau pautan yang diberikan.

Ramai yang berjaya menjana income menerusi JDR ini. Ada yang buat duit online dengan melakukan kerja-kerja seperti memasukkan data (data entry), melakukan survey dan juga penterjemahan. Semua kerja sampingan online ini banyak ditawarkan di internet, dan menerusi JDR ... mereka yang mahukan kerja ini dipermudahkan dalam aspek pencarian dan cara untuk mendapatkannya.

Bagi sesetengahnya pula, mereka menjana income menerusi JDR dengan mempromosikan produk ini. Panduan JDR memang produk online yang hot, dan sering menjadi rujukan untuk mereka yang mahu mendapatkan kerja online yang dibayar dalam USD.

JDR bukan baru. Ia telah lama ada, seingat saya ... sejak sebelum 2010 lagi ia telah memanfaatkan ribuan pencari kerja online samada yang mahu melakukannya secara sampingan mahupun sepenuh masa.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, semakin banyak syarikat baru dan individu perseorangan menjalankan perniagaan atas talian. Permintaan terhadap pekerja jarak jauh (remote workers) meningkat dengan begitu mendadak dalam pelbagai bidang.

Di bawah ini adalah antara tugasan yang memerlukan banyak pekerja di rumah:
 • Data Entry
 • Words Typing
 • Translator
 • Proof Reading
 • Web Research
 • Virtual Assistant
 • Market Survey
 • Copywriter
 • Copy Typing
 • Transcription
 • Content Writer
 • Banyak lagi...

Kalau berminat nak jana income online sampingan, bolehlah anda lihat menerusi laman web rasmi Panduan JDR atau Jobdirumah ini di sini - Panduan JDR - Kerja Sampingan OnlineKomisen Ketiga JDR 2016
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Lazada Malaysia

Komen Anda

7 komen

Tulis komen
avatar
09 March, 2016 09:01 delete

Alhamdulillah dan tahniah tuan..kerana berjaya memperoleh income dari JDR..

Reply
avatar
09 March, 2016 13:59 delete

semakin bertambah income dari JDR nie...

Reply
avatar
09 March, 2016 15:14 delete

Tahniah bro HH. banyak dapat hasil dari jobdirumah.

Reply
avatar
09 March, 2016 15:17 delete

Saya pun nak usaha lagi bagi dapat kerja yang masyuk dengan JDR ni. Tahniah bro HH.

Reply
avatar
16 March, 2016 22:11 delete

salam boleh tahu tak macamana nak buat duit melalui freelancer di JDR?

Reply
avatar
16 March, 2016 22:20 delete

Ada diceritakan dalam laman web JDR tu ... akses menerusi panel yang disediakan. Siap ada tutorial bahagian demi bahagian.

Reply
avatar
16 March, 2016 22:21 delete

Alhamdulillah, menerusi JDR saya dapat beberapa job advertorial juga .. :)

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.