Langkau ke kandungan utama

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online. Dalam keadaan ekonomi sekarang, ramai yang mahu mencari kerja sampingan untuk menambah pendapatan. Salah satu cara ialah dengan mencari dan mendapatkan kerja sampingan online, yang boleh dilakukan di rumah. Ada banyak penawaran kerja kosong untuk kerja sampingan di rumah ini yang diiklankan secara online, ada yang valid, dan ada juga yang sudah tidak valid.

Ada tak cara mudah untuk mencari kerja sampingan online ini? Lebih-lebih lagi tawaran kerja kosong online semasa dan terkini? Jawapannya ada ...

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online
Jika anda mengikuti panduan mencari dan mendapatkan kerja sampingan online menerusi JDR (Jobdirumah); masalah ini akan dapat diatasi dengan mudah. Ini adalah kerana JDR bukan sahaja menyediakan panduan untuk mencari dan mendapatkan kerja sampingan ini, tetapi juga memberikan kemudahan untuk anda memilih pilihan kerja yang ada disediakan.

Apa JDR Berikan Kepada Anda?

Seandainya anda merupakan pengguna berdaftar dengan JDR, anda akan menerima email penawaran kerja setiap hari yang telah diiklankan oleh orang perorangan mahupun syarikat dari seluruh dunia. Semua iklan penawaran kerja sampingan online ini telah ditapis, dan diselidik oleh mekanisma yang ada dalam JDR supaya hanya tawaran kerja yang sahih sahaja akan diterima oleh pengguna JDR.

Saya fikir, inilah cara paling mudah untuk mencari dan mendapatkan kerja sampingan secara online. Ada ribuan kerja kosong samada untuk lepasan SPM, STPM mahupun graduan yang menunggu kerja tetap pilihan mereka ada disediakan. Masalah pencarian kerja akan dikurangkan, malah anda boleh mendapat kerja sampingan dengan gaji yang cukup baik dalam USD. Anda tidak perlu lagi belek akhbar, tidak perlu mencari di kebanyakan portal pencarian kerja, melihat facebook atau iklan di mana-mana - semuanya diuruskan menerusi JDR.
Contoh kerja di dalam JDR
Jika anda merupakan antara mereka yang mahu mendapatkan kerja sampingan secara online, maka bolehlah mendaftar dengan JDR. Menerusi JDR, anda akan diberikan:
  • Akses kepada video tutorial berkaitan pencarian kerja secara online.
  • Akses kepada ribuan data berkaitan kerja kosong secara sambilan yang dibayar dalam USD.
  • Akses kepada panduan serta tips untuk mendapatkan kerja sampingan online.
Berminat? Boleh daftar menerusi pautan di bawah:
[+] Panduan JDR
Kerja sampingan online yang ditawarkan hanya memerlukan kelayakkan asas iaitu pengetahuan berbahasa Inggeris, tahu menggunakan komputer dan juga mempunyai akses internet. Tiada sebarang ikatan atau kontrak. Anda bebas memilih kerja sampingan yang ada mengikut kemampuan anda.

Semoga berjaya.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Seronok buat kerja sampingan macam ni. Boleh dapat duit.

    BalasPadam
  2. Rasa macam perlu sekarang ni buat kerja macam ni. Boleh tambah duit belanja.

    BalasPadam
  3. Cuba je, siapa tau berjaya dengan cemerlang ;)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …