Langkau ke kandungan utama

Statistik Blog Januari 2016

Lama betul saya tidak kemaskini blog ini. Agak menyibukkan diri dengan hal keluarga ... almaklumlah cuti yang agak panjang. Kali ini, saya nak kongsikan statistik blog ini untuk bulan Januari 2016 sebagai panduan dan rujukan untuk mereka yang mungkin nak tahu pencapaian blog ini secara am.

Tak ada yang boleh dibanggakan sangat, tetapi alhamdulillah, saya masih boleh lagi berasa seronok dengan pencapaian yang ada.

Statistik Blog Januari 2016


Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Untuk bulan Januari 2016, blog saya telah mencapai 282,946 pageviews atau hits. Jumlah hits terhasil daripada lebih 180K pengunjung unik yang membaca blog ini, atau setidak-tidaknya singgah untuk lihat apa yang best sangat blog hasrulhassan.com ini... hehehe...

Nak capai apa yang ditunjukkan ini perlukan kesabaran, ketekunan dan paling penting kena rajin update blog. Kena ada passion .... barulah rasa seronok nak update blog, sampai merasakan nak update blog dengan 5-6 entri sehari bukan satu masalah besar.

Tapi, jangan mudah terpedaya dengan angka. Kadangkala angka yang besar tidak menunjukkan bahawa blog anda itu bagus .. kena lihat isi kandungannya dahulu ... :) biar angka kecil tetapi bermakna.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Tahniah sifu HH..moga terus bertahan dalam tahun 2016 ini.

    BalasPadam
  2. dan... pastinya blog YangBaik turut serta dalam statistik itu kan? hohoho

    BalasPadam
  3. tahniah ! ain pun nak cuba kosisten kan dalam dunia blogging ini .

    BalasPadam
  4. Tahniah Bang. Saya baca dan usha blog abang dari dulu.. dari awal saya tengok blog HH ni mendaki dan mendaki. Syabas dan teruskan sharing ilmu bang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau blog yang banyak sharing ilmu memang ramai orang suka singgah

      Padam
  5. fuhhhhh... dh jadi blogger pilihan awek malaysia HH !!! Bravo bravo!! kuota ada berapa lagi HH? hahahahaa

    BalasPadam
  6. Tahniah! semoga terus maju jaya

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..menjadi motivasi pada PC supaya terus rajin..

    BalasPadam
  8. wow.. boleh tahan..tu la pasal, ketekunan dan kesabarna kunci utama nak sampai tahap macam HH ni.

    BalasPadam
  9. Wahhhh dalam sebulan je dah ratus k pengunjung. memang patut dapat award

    BalasPadam
  10. dah masuk hari ke-2 nie, blog dah nak bersawang :D

    BalasPadam
  11. Tahniah.,,, bro HH, dalam satu bulan dah beratus ribu. Blog saya cuma puluh ribu je...

    BalasPadam
  12. 180k...??! woww.. hebat..!! :)
    tahniah.. hehehehe.. saya pun selalu singgah sini jenguk2 apa yang best dan terbaru dari HH..

    BalasPadam
  13. wah HH sebulan sampai beratus ribu. terbaiklah

    BalasPadam
  14. Tahniah bro HH. Banyak nak kena belajar lagi saya dari bro HH. Selamat maju jaya.

    BalasPadam
  15. Banyaknya. Tahniah Bro HH. Semoga bertambah jaya.

    BalasPadam
  16. Wahh.. Selama saya kenal blog, tak pernah dapat statik pengunjung macam ni. Yelah, saya tak beriya sangat nak berblog, update dan blogwalking bila ada rajin aje. =D

    Makin banyak dah info dari blog Tuan HH ni, semoga terus maju jaya. =)

    BalasPadam
  17. tahniah bro..bukan senang nak dpt page view sebanyak ini

    BalasPadam
  18. Tahniah Bro HH. LeYa sendiri masih tenggelam timbul trafik blog..hehehe...

    BalasPadam
  19. Tahniah Tuan,
    Daripada carta di atas dapat disimpulkan blog Tuan banyak pengunjung dari kalangan kaum hawa yang berusia muda. Hehehe. Semoga terus berjaya.

    BalasPadam
  20. tahniah! blog nih memang menjadi pilihan saya untuk membacanya ;)

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum bro saya nak tahu macam mana nak trafik blog tinggi..

    Ada masa lawatah >> http://www.gerobokbuku.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada cerita dah dan berikan tips tersebut dalam blog ni .. rajin carilah dalam kategori Tips Blogging, Panduan Blogger ... menu atas tu ada.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Nak Tahu Rahsia Gaji RM4500 Sebagai Tukang Cuci Kereta?

Rahsia gaji RM4,500 sebulan sebagai tukang cuci kereta. Mitos? Anda mungkin tidak percaya, tetapi memang kerja sebagai seorang tukang cuci kereta boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan setiap bulan.

Itu adalah antara sebab kenapa salah seorang rakan saya sebaik sahaja habis pengajian di USM sebagai seorang graduan, beliau bekerja sebagai tukang cuci kereta.
Susah Nak Dapatkan Kerja? Kenapa Tidak Kerja Sebagai Tukang Cuci Kereta? Gaji RM4,500 Sebulan! Zaman sekarang nie memang zaman gawat. Ramai dah pekerja yang kena buang kerja. Pelajar-pelajar yang baru keluar IPT dan kolej pun, ramai yang susah nak dapat kerja! Jangan kata pelajar, pensyarah pun ramai yang kena buang kerja! Ini realiti. Cabaran memang getir.

Jadi, memang tak bolehlah nak memilih sangat bila bab cari kerja ni. Saya dulu pun, sebaik sahaja keluar USM, saya buat macam-macam kerja. Saya memang tak memilih, asalkan boleh dapat duit dan boleh sara kehidupan. Janji halal.

Aha .. saya keluar U, semasa zaman gawat tahu…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…