Langkau ke kandungan utama

Statistik Blog Januari 2016

Lama betul saya tidak kemaskini blog ini. Agak menyibukkan diri dengan hal keluarga ... almaklumlah cuti yang agak panjang. Kali ini, saya nak kongsikan statistik blog ini untuk bulan Januari 2016 sebagai panduan dan rujukan untuk mereka yang mungkin nak tahu pencapaian blog ini secara am.

Tak ada yang boleh dibanggakan sangat, tetapi alhamdulillah, saya masih boleh lagi berasa seronok dengan pencapaian yang ada.

Statistik Blog Januari 2016


Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Untuk bulan Januari 2016, blog saya telah mencapai 282,946 pageviews atau hits. Jumlah hits terhasil daripada lebih 180K pengunjung unik yang membaca blog ini, atau setidak-tidaknya singgah untuk lihat apa yang best sangat blog hasrulhassan.com ini... hehehe...

Nak capai apa yang ditunjukkan ini perlukan kesabaran, ketekunan dan paling penting kena rajin update blog. Kena ada passion .... barulah rasa seronok nak update blog, sampai merasakan nak update blog dengan 5-6 entri sehari bukan satu masalah besar.

Tapi, jangan mudah terpedaya dengan angka. Kadangkala angka yang besar tidak menunjukkan bahawa blog anda itu bagus .. kena lihat isi kandungannya dahulu ... :) biar angka kecil tetapi bermakna.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Tahniah sifu HH..moga terus bertahan dalam tahun 2016 ini.

    BalasPadam
  2. dan... pastinya blog YangBaik turut serta dalam statistik itu kan? hohoho

    BalasPadam
  3. tahniah ! ain pun nak cuba kosisten kan dalam dunia blogging ini .

    BalasPadam
  4. Tahniah Bang. Saya baca dan usha blog abang dari dulu.. dari awal saya tengok blog HH ni mendaki dan mendaki. Syabas dan teruskan sharing ilmu bang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau blog yang banyak sharing ilmu memang ramai orang suka singgah

      Padam
  5. fuhhhhh... dh jadi blogger pilihan awek malaysia HH !!! Bravo bravo!! kuota ada berapa lagi HH? hahahahaa

    BalasPadam
  6. Tahniah! semoga terus maju jaya

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..menjadi motivasi pada PC supaya terus rajin..

    BalasPadam
  8. wow.. boleh tahan..tu la pasal, ketekunan dan kesabarna kunci utama nak sampai tahap macam HH ni.

    BalasPadam
  9. Wahhhh dalam sebulan je dah ratus k pengunjung. memang patut dapat award

    BalasPadam
  10. dah masuk hari ke-2 nie, blog dah nak bersawang :D

    BalasPadam
  11. Tahniah.,,, bro HH, dalam satu bulan dah beratus ribu. Blog saya cuma puluh ribu je...

    BalasPadam
  12. 180k...??! woww.. hebat..!! :)
    tahniah.. hehehehe.. saya pun selalu singgah sini jenguk2 apa yang best dan terbaru dari HH..

    BalasPadam
  13. wah HH sebulan sampai beratus ribu. terbaiklah

    BalasPadam
  14. Tahniah bro HH. Banyak nak kena belajar lagi saya dari bro HH. Selamat maju jaya.

    BalasPadam
  15. Banyaknya. Tahniah Bro HH. Semoga bertambah jaya.

    BalasPadam
  16. Wahh.. Selama saya kenal blog, tak pernah dapat statik pengunjung macam ni. Yelah, saya tak beriya sangat nak berblog, update dan blogwalking bila ada rajin aje. =D

    Makin banyak dah info dari blog Tuan HH ni, semoga terus maju jaya. =)

    BalasPadam
  17. tahniah bro..bukan senang nak dpt page view sebanyak ini

    BalasPadam
  18. Tahniah Bro HH. LeYa sendiri masih tenggelam timbul trafik blog..hehehe...

    BalasPadam
  19. Tahniah Tuan,
    Daripada carta di atas dapat disimpulkan blog Tuan banyak pengunjung dari kalangan kaum hawa yang berusia muda. Hehehe. Semoga terus berjaya.

    BalasPadam
  20. tahniah! blog nih memang menjadi pilihan saya untuk membacanya ;)

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum bro saya nak tahu macam mana nak trafik blog tinggi..

    Ada masa lawatah >> http://www.gerobokbuku.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada cerita dah dan berikan tips tersebut dalam blog ni .. rajin carilah dalam kategori Tips Blogging, Panduan Blogger ... menu atas tu ada.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …