Statistik Blog Januari 2016

Lama betul saya tidak kemaskini blog ini. Agak menyibukkan diri dengan hal keluarga ... almaklumlah cuti yang agak panjang. Kali ini, saya nak kongsikan statistik blog ini untuk bulan Januari 2016 sebagai panduan dan rujukan untuk mereka yang mungkin nak tahu pencapaian blog ini secara am.

Tak ada yang boleh dibanggakan sangat, tetapi alhamdulillah, saya masih boleh lagi berasa seronok dengan pencapaian yang ada.

Statistik Blog Januari 2016


Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Untuk bulan Januari 2016, blog saya telah mencapai 282,946 pageviews atau hits. Jumlah hits terhasil daripada lebih 180K pengunjung unik yang membaca blog ini, atau setidak-tidaknya singgah untuk lihat apa yang best sangat blog hasrulhassan.com ini... hehehe...

Nak capai apa yang ditunjukkan ini perlukan kesabaran, ketekunan dan paling penting kena rajin update blog. Kena ada passion .... barulah rasa seronok nak update blog, sampai merasakan nak update blog dengan 5-6 entri sehari bukan satu masalah besar.

Tapi, jangan mudah terpedaya dengan angka. Kadangkala angka yang besar tidak menunjukkan bahawa blog anda itu bagus .. kena lihat isi kandungannya dahulu ... :) biar angka kecil tetapi bermakna.


{ 24 comments.. read them below or add one }

aynora nur aynora nur February 10, 2016
Tahniah sifu HH..moga terus bertahan dalam tahun 2016 ini.
yang baik yang baik February 10, 2016
dan... pastinya blog YangBaik turut serta dalam statistik itu kan? hohoho
Farahain ZFA Farahain ZFA February 10, 2016
tahniah ! ain pun nak cuba kosisten kan dalam dunia blogging ini .
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah February 10, 2016
Tahniah Bang. Saya baca dan usha blog abang dari dulu.. dari awal saya tengok blog HH ni mendaki dan mendaki. Syabas dan teruskan sharing ilmu bang.
Carlos Santiago Carlos Santiago February 10, 2016
fuhhhhh... dh jadi blogger pilihan awek malaysia HH !!! Bravo bravo!! kuota ada berapa lagi HH? hahahahaa
Mrs. A Mrs. A February 10, 2016
Tahniah! semoga terus maju jaya
PeRdU cINta PeRdU cINta February 10, 2016
Alhamdulillah..menjadi motivasi pada PC supaya terus rajin..
semak saman semak saman February 12, 2016
wow.. boleh tahan..tu la pasal, ketekunan dan kesabarna kunci utama nak sampai tahap macam HH ni.
Fyda Noh Fyda Noh February 12, 2016
Kalau blog yang banyak sharing ilmu memang ramai orang suka singgah
Fyda Noh Fyda Noh February 12, 2016
Wahhhh dalam sebulan je dah ratus k pengunjung. memang patut dapat award
yang baik yang baik February 12, 2016
dah masuk hari ke-2 nie, blog dah nak bersawang :D
sensasi2020 sensasi2020 February 12, 2016
Tahniah.,,, bro HH, dalam satu bulan dah beratus ribu. Blog saya cuma puluh ribu je...
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ February 12, 2016
180k...??! woww.. hebat..!! :)
tahniah.. hehehehe.. saya pun selalu singgah sini jenguk2 apa yang best dan terbaru dari HH..

Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad February 12, 2016
wah HH sebulan sampai beratus ribu. terbaiklah
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah February 12, 2016
Tahniah bro HH. Banyak nak kena belajar lagi saya dari bro HH. Selamat maju jaya.
Jobdirumah Buat Duit Jobdirumah Buat Duit February 12, 2016
Banyaknya. Tahniah Bro HH. Semoga bertambah jaya.
Faarihin Talip Faarihin Talip February 12, 2016
Wahh.. Selama saya kenal blog, tak pernah dapat statik pengunjung macam ni. Yelah, saya tak beriya sangat nak berblog, update dan blogwalking bila ada rajin aje. =D

Makin banyak dah info dari blog Tuan HH ni, semoga terus maju jaya. =)
hakim hakim February 12, 2016
tahniah bro..bukan senang nak dpt page view sebanyak ini
Illya LeYa Illya LeYa February 12, 2016
Tahniah Bro HH. LeYa sendiri masih tenggelam timbul trafik blog..hehehe...
Azwan Azwan February 12, 2016
Tahniah Tuan,
Daripada carta di atas dapat disimpulkan blog Tuan banyak pengunjung dari kalangan kaum hawa yang berusia muda. Hehehe. Semoga terus berjaya.
siti hazreen siti hazreen February 13, 2016
tahniah! blog nih memang menjadi pilihan saya untuk membacanya ;)
GerobokBuku dot com GerobokBuku dot com February 13, 2016
Assalamualaikum bro saya nak tahu macam mana nak trafik blog tinggi..

Ada masa lawatah >> http://www.gerobokbuku.com/
Hasrul Hassan Hasrul Hassan February 13, 2016
Saya ada cerita dah dan berikan tips tersebut dalam blog ni .. rajin carilah dalam kategori Tips Blogging, Panduan Blogger ... menu atas tu ada.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.