Lama betul saya tidak kemaskini blog ini. Agak menyibukkan diri dengan hal keluarga ... almaklumlah cuti yang agak panjang. Kali ini, saya nak kongsikan statistik blog ini untuk bulan Januari 2016 sebagai panduan dan rujukan untuk mereka yang mungkin nak tahu pencapaian blog ini secara am.

Tak ada yang boleh dibanggakan sangat, tetapi alhamdulillah, saya masih boleh lagi berasa seronok dengan pencapaian yang ada.

Statistik Blog Januari 2016


Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Untuk bulan Januari 2016, blog saya telah mencapai 282,946 pageviews atau hits. Jumlah hits terhasil daripada lebih 180K pengunjung unik yang membaca blog ini, atau setidak-tidaknya singgah untuk lihat apa yang best sangat blog hasrulhassan.com ini... hehehe...

Nak capai apa yang ditunjukkan ini perlukan kesabaran, ketekunan dan paling penting kena rajin update blog. Kena ada passion .... barulah rasa seronok nak update blog, sampai merasakan nak update blog dengan 5-6 entri sehari bukan satu masalah besar.

Tapi, jangan mudah terpedaya dengan angka. Kadangkala angka yang besar tidak menunjukkan bahawa blog anda itu bagus .. kena lihat isi kandungannya dahulu ... :) biar angka kecil tetapi bermakna.


Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

24 Komen

Tahniah sifu HH..moga terus bertahan dalam tahun 2016 ini.

Reply

dan... pastinya blog YangBaik turut serta dalam statistik itu kan? hohoho

Reply

tahniah ! ain pun nak cuba kosisten kan dalam dunia blogging ini .

Reply

Tahniah Bang. Saya baca dan usha blog abang dari dulu.. dari awal saya tengok blog HH ni mendaki dan mendaki. Syabas dan teruskan sharing ilmu bang.

Reply

fuhhhhh... dh jadi blogger pilihan awek malaysia HH !!! Bravo bravo!! kuota ada berapa lagi HH? hahahahaa

Reply

Tahniah! semoga terus maju jaya

Reply

Alhamdulillah..menjadi motivasi pada PC supaya terus rajin..

Reply

wow.. boleh tahan..tu la pasal, ketekunan dan kesabarna kunci utama nak sampai tahap macam HH ni.

Reply

Kalau blog yang banyak sharing ilmu memang ramai orang suka singgah

Reply

Wahhhh dalam sebulan je dah ratus k pengunjung. memang patut dapat award

Reply

dah masuk hari ke-2 nie, blog dah nak bersawang :D

Reply

Tahniah.,,, bro HH, dalam satu bulan dah beratus ribu. Blog saya cuma puluh ribu je...

Reply

180k...??! woww.. hebat..!! :)
tahniah.. hehehehe.. saya pun selalu singgah sini jenguk2 apa yang best dan terbaru dari HH..

Reply

wah HH sebulan sampai beratus ribu. terbaiklah

Reply

Tahniah bro HH. Banyak nak kena belajar lagi saya dari bro HH. Selamat maju jaya.

Reply

Banyaknya. Tahniah Bro HH. Semoga bertambah jaya.

Reply

Wahh.. Selama saya kenal blog, tak pernah dapat statik pengunjung macam ni. Yelah, saya tak beriya sangat nak berblog, update dan blogwalking bila ada rajin aje. =D

Makin banyak dah info dari blog Tuan HH ni, semoga terus maju jaya. =)

Reply

tahniah bro..bukan senang nak dpt page view sebanyak ini

Reply

Tahniah Bro HH. LeYa sendiri masih tenggelam timbul trafik blog..hehehe...

Reply

Tahniah Tuan,
Daripada carta di atas dapat disimpulkan blog Tuan banyak pengunjung dari kalangan kaum hawa yang berusia muda. Hehehe. Semoga terus berjaya.

Reply

tahniah! blog nih memang menjadi pilihan saya untuk membacanya ;)

Reply

Assalamualaikum bro saya nak tahu macam mana nak trafik blog tinggi..

Ada masa lawatah >> http://www.gerobokbuku.com/

Reply

Saya ada cerita dah dan berikan tips tersebut dalam blog ni .. rajin carilah dalam kategori Tips Blogging, Panduan Blogger ... menu atas tu ada.

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.