Langkau ke kandungan utama

Semakan Online Ambilan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016

Info berkaitan pengambilan pelajar baru ke Program Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik untuk ambilan sesi 2016. Semakan kemasukan ke Program Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan 2016 kini boleh dilakukan bermula 18 sehingga 25 Januari 2016 menerusi laman web Kementerian Pendidikan Malaysia.

Saya ada info untuk ibu bapa dan pelajar-pelajar yang telah memohon untuk memasuki Kolej Vokasional dan juga Sekolah Menengah Teknik untuk sesi 2016. Kepada mereka yang telah memohon, pihak Kementerian Pendidikan telah mengumumkan bahawa semakan boleh dibuat di laman web ini - Semakan Kemasukan Kolej Vokasioanl dan Teknik 2016 bermula 18 Januari 2016.

Semakan Online Ambilan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik Sesi 2016

Semakan Online Ambilan Kolej Vokasional Sekolah Teknik 2016
Semakan boleh dibuat dengan memasukkan nombor kad pengenalan di ruang yang telah disediakan. Keputusan permohonan akan dipaparkan seandainya berjaya.  Kepada pelajar-pelajar yang berjaya, saya ucapkan tahniah. Dan buat ibu bapa, syabas kerana anak-anak anda berjaya masuk ke ambilan sesi 2016 ke kolej vokasional dan juga sekolah teknik.

Negara memerlukan tenaga mahir dan in Sha Allah, anak-anak ini akan menjadi yang terbaik dalam membangunkan negara menjadi sebuah negara maju.

Terima kasih kepada pihak Bahagian Pengurusan Maklumat Kementerian Pendidikan kerana hebahan ini.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Dah keluar dah. Tahniah buat yang berjaya.

    BalasPadam
  2. Bagus masuk aliran vokasional sekarang. Ada kemahiran. Nanti banyak peluang yang boleh digunakan setelah tamat belajar.

    BalasPadam
  3. tahniah buat yang berjaya, bidang kemahiran lebih baik zaman sekarang ni.

    BalasPadam
  4. ramai ak yang ambek kolej vokasional sekarang ni

    BalasPadam
  5. tahniah kepada calon yg berjaya

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…