Optimasi Entri Blog Untuk SEO

Terasa rindu pula nak berkongsi sesuatu berkaitan teknik SEO (Search Engine Optimization). Ok, kali ini saya nak kongsikan satu ilmu dan info berkaitan bagaimana nak optimasi entri blog untuk tujuan SERP atau SEO.

Buat blogger yang baru, mungkin terma SEO masih baru. Anda boleh cuba cari banyak entri yang ada kaitan dengan SEO ini di blog saya, gunakan sahaja kotak carian yang ada, in Sha Allah ... anda akan teruja dengan apa yang boleh dilakukan menerusi teknik SEO ini. Kalau anda bukan blogger yang ada ramai follower, atau blogger yang kurang dikenali ramai .. maka gunakan teknik ini untuk bina pengaruh anda sendiri dalam dunia blog Malaysia. Samada anda percaya atau tidak, ramai blogger yang kenal saya disebabkan oleh teknik SEO yang diguna-pakai dalam menghasilkan blog dan entri setiap hari.

Optimasi Entri Blog Untuk SEO

Infografik ini saya rasa sangat lengkap untuk menggambarkan teknik optimasi entri blog untuk SEO. Anda hanya perlu ikut sahaja tips yang diberikan.

Optimasi Entri Blog Untuk SEO
Optimasi Entri Blog Untuk SEO
Jika tak berapa nak nampak, anda boleh klik pada imej untuk paparan lebih jelas sehingga terjojol bijik mata ... agak-agak tak berapa nak faham, boleh tinggalkan komen nanti. Tanyalah apa nak tanya, in Sha Allah, saya akan jawab mana yang boleh dijawab.

Kredit: TopHatRank dan SalesForce



{ 13 comments.. read them below or add one }

anajingga anajingga January 20, 2016
terima kasih HH :) ulangkaji kat sini malam ni ..
aRz MoHa aRz MoHa January 20, 2016
Tips seo yang baik HH terima kasih
PeRdU cINta PeRdU cINta January 20, 2016
Jelas..alhamdulillah mudah difahami...PC meraba raba juga bab seo ni Bro HH...mula mula terasa berat..tapi hati kuat nak tahu...belajar perlahan lahan...sikit sikit lama lama faham juga walau tak sepenuhnya...terima kasih....
Jobdirumah Buat Duit Jobdirumah Buat Duit January 20, 2016
Banyak dapat ilmu hari ni. Kena belajar lagi macam ni.
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah January 20, 2016
Sampai sekarang saya masih belajar tentang SEO ni.
Elias Elias January 21, 2016
Terima kasih tuan, infografik yang tuan kongsi amat membantu dan senang nak ingat
yang baik yang baik January 21, 2016
info yang menarik. kena simpan dan ulangkaji semula. Terima kasih HH
Hasrul Hassan Hasrul Hassan January 21, 2016
Sama-sama, ia juga satu ulangkaji untuk diri saya .. :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan January 21, 2016
Sama-sama, alhamdulillah .. harap ilmu ini dapat dikongsikan dengan orang lain.
izzeyda izzeyda January 21, 2016
banyak nak kena belajar bab SEO nih.. apapun thanks dengan perkongsian ni..
Hisham Mohamad Hisham Mohamad January 21, 2016
Tqvm bro... sifu SEO blogspot Malaysia dah bagi tips... kena follow la kalau nak beat raja SEO nih... bro, esok ada di parit buntar ke?
Cik Ash Cik Ash May 03, 2016
Nak kena belajar lagi pasal SEO ni

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.