Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Satu permulaan yang baik untuk blog ini pada tahun 2016. Walaupun pihak Ashadee.com; salah satu sumber income menerusi affiliate memberhentikan operasi, namun masih ada ruang dan peluang untuk menjana income menerusi affiliate Klikjer.com ini di blog.

Sejak sekian lama, affiliate merupakan bisnes online yang paling tidak membebankan. Pendaftaran percuma, modal zero, bahan promosi disediakan, dan komisen pula dibayar seperti yang telah dijanjikan. Setakat ini, komisen dari program affiliate Klikjer.com tidak pernah mengecewakan. Ia merupakan salah satu sumber buat duit affiliate di Malaysia yang boleh dipercayai setakat ini. Alhamdulillah, secara keseluruhan saya telah menjana lebih RM8,000 pada tahun 2015 menerusi program affiliate ini. Hanya melakukan depan komputer, dan dengan mempromosikannya menerusi blog.

Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Komisen ke 13 dari affiliate Klikjer.com dan yang pertama untuk tahun 2016 ini sedikit sebanyak memberikan harapan bahawa peluang untuk jana income dengan blog masih ada. Dan ia masih lagi terbuka untuk semua orang menyertainya.

Menariknya, affiliate tidak memerlukan anda mempunyai blog pun. Blog hanyalah satu cara untuk mempromosikannya. Anda sebenarnya boleh buat duit dengan affiliate dengan mempromosinya di laman sosial seperti Facebook, Instagram mahupun Twitter.

Dan, tanpa sebarang kekangan .. ia juga boleh dipromosikan secara offline. Anda boleh sediakan flyers dan banner untuk mempromosikan produk-produk affiliate ini. Teknik yang digunakan lebih kurang sama dengan teknik yang diguna-pakai oleh ramai usahawan MLM dan Direct Selling di Malaysia. Bezanya ialah, anda bukan mencari keahlian, tetapi menjual produk sebenar yang hanya boleh dibeli secara online!

Daftarkan diri anda dengan mana-mana program affiliate yang ada, tetapi sebelum itu .. carilah ilmu dan pengetahuan tentangnya, supaya anda lebih tahu, dan lebih peka berkaitan apa yang perlu anda lakukan untuk menjayakannya.


{ 12 comments.. read them below or add one }

PeRdU cINta PeRdU cINta January 08, 2016
Alhamdulillah..tahniah ya Bro HH...moga terus dan lebih success di tahun 2016..amin...
Ms Qiya Saad Ms Qiya Saad January 09, 2016
Alhamdulillah.rezeki abg HH sentiasa melimpah ruah nampaknya..:)
zikri husaini zikri husaini January 09, 2016
Memang hebat abang HH ..lepas nih komisen lagi kencang nih..amin.. ashadee dah shut down.. fokus kepada Klikjer pulak...
Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz January 09, 2016
rezeki.. banyak tu.. tahniah!
Hasrul Hassan Hasrul Hassan January 09, 2016
Terima kasih Nik .. ada ramai lagi yang boleh buat lebih banyak daripada saya
Hasrul Hassan Hasrul Hassan January 09, 2016
Alhamdulillah, tak lah sebanyak tuan :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan January 09, 2016
Alhamdulillah. Setakat ini ada rezeki lagi menerusi affiliate.
Sobri Mansor Sobri Mansor January 09, 2016
Tahniah tuan HH. Nanti boleh belanja awek yang no 6 tu makan laksa penang. hehehe
Astrallusion Arc Astrallusion Arc January 11, 2016
Taniah.. semoga murah rezeki, dengan usaha ;)
reezluv reezluv January 12, 2016
oho..nasib la aku dah beralih arah..ehehe..tak fokus Klikjer dah..jadi le kan dapat kaut sikit sikit tiap bulan..:P

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.