Langkau ke kandungan utama

Senarai Tarikh Tempat Ujibakat Ceria Popstar 2016

Senarai Tarikh Tempat Ujibakat Ceria Popstar 2016. Uhh nampaknya ramai adik-adik yang mencari peluang untuk terlibat dalam bidang seni ni. Yelah, ramai kot yang dah pandai berdondang dengan suara lunak merdu. Ceria Popstar mungkin laluan mencungkil bakat yang ada. Kepada yang mahu menjadi peserta rancangan Ceria Popstar 2016, mungkin boleh lihat dan rujuk senarai tarikh dan tempat untuk ujibakat Ceria Popstar musim ke 4 yang disertakan.

Senarai Tarikh Tempat Ujibakat Ceria Popstar 2016

Astro Ceria sedang dalam pencarian mencari bakat kanak-kanak hebat dalam bidang seni suara. Ujibakat untuk pencarian Ceria Popstar 2016 ini telah dimulakan sejak 19 Disember 2015, bermula di Penang. Ujibakat seterusnya ialah pada 26 dan 27 Disember 2015 bertempat di Parkroyal, Kuala Lumpur. 
Senarai Tarikh Tempat Ujibakat Ceria Popstar 2016
Ujibakat Ceria Popstar 2016 seterusnya diadakah di Johor Bahru pada 1 dan 2 Januari 2016, dan di Sabah pada 9 Januari 2016.

Kepada anak-anak, adik-adik yang akan ambil bahagian sebagai peserta rancangan ini, saya harap anda berjaya. Ia mungkin satu laluan untuk kerjaya yang lebih baik nanti ... siapa tahu, daripada pencarian ujibakat dan menjadi peserta Ceria Popstar 2016, anda boleh mencapai cita-cita yang lebih besar.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. boleh ngintai2 adik2 cilik yang berbakay.. heee

    dekat ja tu dengan rumah

    BalasPadam
  2. haaa menarik juga ni...boleh pi cuba hahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hang nak pi .. ok .. nanti gua buat sepanduk

      Padam
  3. Yang dapat masuk program ini memang berbakat

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…