Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia. Blogger adalah golongan yang sering kemaskini laman sosial mereka, ini termasuklah Instagram. Laman sosial Instagram telah menjadi satu laman web perkongsian gambar yang popular masa kini. Apatah lagi, aplikasi ini secara mudahnya boleh diintegrasi dengan telefon pintar. Anda hanya perlu muat turun aplikasi Instagram dari Google Play dan App Store secara percuma.

Menerusi Instagram, pemilik akaun boleh kongsikan gambar dengan mudah hanya dengan memuatnaik ke laman sosial itu. Blogger Malaysia khususnya menjadikan laman sosial ini untuk berkongsi mengenai event, promosi, mahupun kisah mereka secara visual. Ada juga menjadikan laman Instagram sebagai teaser untuk entri terbaru di dalam blog mereka.

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia
Saya sendiri mempunyai laman Instagram, alhamdulillah, ia sudah mempunyai lebih daripada 2.5K pengikut. Tidaklah begitu ramai, tetapi saya cukup puas hati memandangkan saya bukanlah selebriti terkenal seperti Nora Danish, Emma Maembong mahupun Zizan Razak. Saya juga bukanlah blogger popular seperti Hanis Zalikha dan Fatin Liyana yang mempunyai ratus ribu follower.

[Ads] Ketahui Cara Untuk Miliki 4 Akaun Instagram dan 4 Akaun WhatsApp dalam Satu Telefon

Ok. Saya berbesar hati untuk berkongsi kepada anda senarai blogger yang mempunyai laman Instagram. Anda boleh ikuti mereka di Instagram kerana blogger mempunyai keupayaan untuk berkongsi sesuatu lebih dari sekadar gambar. Dan ada di antara blogger Malaysia ini yang sering muat naik gambar-gambar yang super duper cantik, khususnya blogger makanan (food blogger), blogger event (event blogger), blogger pelancongan (travel blogger) dan blogger yang memang ada kemahiran fotografi yang awesome.
Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia
Berikut adalah pautan ke Instagram blogger Malaysia berserta jumlah follower mereka.

  1. https://www.instagram.com/hasrulhassan/ 2562
  2. https://www.instagram.com/profhariz/ 13.4K
  3. https://www.instagram.com/amirkhalis/ 1735
  4. https://www.instagram.com/najeeb_edward/ 1245
  5. https://www.instagram.com/yayacendana/ 12.5K
  6. https://www.instagram.com/znooraini/ 1132
  7. https://www.instagram.com/dikbee/ 3629
  8. https://www.instagram.com/akifimtiyaz/ 4183
  9. https://www.instagram.com/adhazain/ 2160
  10. https://www.instagram.com/shamieraosment/ 1263
  11. https://www.instagram.com/wmasmadinie/ 843
  12. https://www.instagram.com/norazilah72/ 828
  13. https://www.instagram.com/syafiera_yamin/ 1877
  14. https://www.instagram.com/impianone/ 235
  15. https://www.instagram.com/travelog.my/ 2395
  16. https://www.instagram.com/rahimaim94/ 494
  17. https://www.instagram.com/citarasarinduan/ 1252 (private)
  18. https://www.instagram.com/helmiirfansah/ 1935
  19. https://www.instagram.com/anum_qudut/ 922 (private)
  20. https://www.instagram.com/azwarsyuhada/ 1550
  21. https://www.instagram.com/khatyaiman1/ 2034
  22. https://www.instagram.com/aimacomel/ 287
  23. https://www.instagram.com/bradokapak/ 4387
  24. https://www.instagram.com/LyssaFaizureen/ 16.3K
  25. https://www.instagram.com/mreenadotcom/ 4355
  26. https://www.instagram.com/shalimarmohdyusof/ 396
  27. https://www.instagram.com/brofami/ 3675
  28. https://www.instagram.com/cikpinz/ 659
  29. https://www.instagram.com/feeyafariesya/ 827
  30. https://www.instagram.com/sunahsakura/ 1308
  31. https://www.instagram.com/zazazehraa/ 15.8K
  32. https://www.instagram.com/zizie.zack/ 983
  33. https://www.instagram.com/myapilot/ 2144
  34. https://www.instagram.com/ruggedmom/ 143
  35. https://www.instagram.com/anazarindotcom/ 4926
  36. https://www.instagram.com/broframestone/ 7064
  37. https://www.instagram.com/encikstdotcom/ 5639
  38. https://www.instagram.com/ajumohit/ 433
  39. https://www.instagram.com/zai_zamree/ 266
  40. https://www.instagram.com/dhiyazahra_mommavogue/ 6424
  41. https://www.instagram.com/zatiesuhaide/ 1813
  42. https://www.instagram.com/afzalsukasuki/ 238
  43. https://www.instagram.com/mamahusnadotcom/ 143
  44. https://www.instagram.com/faziera193/ 1599
  45. https://www.instagram.com/sherrygo/ 1279
  46. https://www.instagram.com/mekonie/ 5267
  47. https://www.instagram.com/murni.alysa/ 4973 (private)
  48. https://www.instagram.com/Rizzdania78/ 1585
  49. https://www.instagram.com/anagurlz87/ 1408
  50. https://www.instagram.com/maszull/ 455
  51. https://www.instagram.com/hariskaito/ 821 (private)
  52. https://www.instagram.com/adzairdawati/ 1952
  53. https://www.instagram.com/shamyheartmangsor/ 303
  54. https://www.instagram.com/neyrashazeyra/ 4335
  55. https://www.instagram.com/nuriman_eshoppe/ 792 (private)
  56. https://www.instagram.com/lan_careno/ 6446
  57. https://www.instagram.com/syahjehan/ 553
  58. https://www.instagram.com/_mynameismy_/ 489 (private)
  59. https://www.instagram.com/encikpipoq/ 54
  60. https://www.instagram.com/ciksepetdotcom/ 123 (private)
  61. https://www.instagram.com/farahudahud/ 623 (private)
  62. https://www.instagram.com/penaberkala/ 4454
  63. https://www.instagram.com/opzzpinky/ 893
  64. https://www.instagram.com/sihatcantik_byena/ 2719 (private)
  65. https://www.instagram.com/juelizajamani/ 1376
  66. https://www.instagram.com/nurulasihqah/ 289 (private)
  67. https://www.instagram.com/aryn_fadzlee/ 607
  68. https://www.instagram.com/illazwritter/ 2105
  69. https://www.instagram.com/nflzh/ 1119
  70. https://www.instagram.com/enaamir/ 761
  71. https://www.instagram.com/a1zudd1n/ 6031
  72. https://www.instagram.com/allene_mommylin/ 4454
  73. https://www.instagram.com/ina.ainaa/ 2107
  74. https://www.instagram.com/syira_lokman/ 1786
  75. https://www.instagram.com/dsm_yanayani/ 155 (private)
  76. https://www.instagram.com/mariamismailalbakri/ 299
  77. https://www.instagram.com/fizaabdrahman/ 698
  78. https://www.instagram.com/ekjozbuluh/ 436
  79. https://www.instagram.com/helmijulia/ 192
  80. https://www.instagram.com/anilwanina/ 1420
  81. https://www.instagram.com/bdakmesir/ 926
  82. https://www.instagram.com/ejamothman/ 691
  83. https://www.instagram.com/eyzamiel/ 906
  84. https://www.instagram.com/ceritaita/ 366
  85. https://www.instagram.com/safurara/ 6192
  86. https://www.instagram.com/fadzirazak/ 888
  87. https://www.instagram.com/syieraa_shieraa/ 4385
  88. https://www.instagram.com/mykembara/ 451
  89. https://www.instagram.com/zakie.azid/ 1597
  90. https://www.instagram.com/illyariffin/ 4436
  91. https://www.instagram.com/zumal84/ 2513
  92. https://www.instagram.com/ciksuzlin/ 326
  93. https://www.instagram.com/junaidyjaimi/ 1125
  94. https://www.instagram.com/nazleeismail/ 11.1K
  95. https://www.instagram.com/schanazri_/ 1243
  96. https://www.instagram.com/sohoque/ 9675
  97. https://www.instagram.com/tashaqishaofficial/ 990
  98. https://www.instagram.com/miss_syahbanu/ 331
  99. https://www.instagram.com/cikpjaz/ 2158
  100. https://www.instagram.com/faizalpj/ 824


Seandainya ada di antara anda yang mahu menambah pengikut di follower, dan menjana income menerusi laman sosial Instagram ini, anda mungkin patut membaca panduan yang diberikan di sini - Teknik Mendominasi Instagram dan Menjana Income Menerusinya

Kepada rakan blogger yang sudi kongsikan URL instagram masing-masing, saya ucapkan terima kasih. Terima kasih juga sebab follow saya di FB dan Instagram.




{ 39 comments.. read them below or add one }

yaya cendana yaya cendana December 18, 2015
Alhamdulillah...terima kasihhhhh.
TunSha Ayunie TunSha Ayunie December 18, 2015
Wah wah... ramainya... dah separuh follow... termasuk bro hasrul... heee
Nor Afidah Bte Che Azmi Nor Afidah Bte Che Azmi December 18, 2015
wah...bagusnya dapat kenal blogger yang lain..
OMyDroid OMyDroid December 18, 2015
Wahh..nombor 11..sesuai ngan asal usul sy dari Tganu..trime kasih tuan HH..huhu
Hanis Zulaikha Hanis Zulaikha December 18, 2015
saya pun blogger gak...https://www.instagram.com/haniszula1kha/ sapa sudi jemput follow ig saya...
Yumida Huda Yumida Huda December 18, 2015
beznye mereka yg sempat masuk list...
jom menambah rakan insta
Sohoque Sohoque December 18, 2015
Fuuuh nyaris insta gua x der dlm senarai...
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah December 18, 2015
Bagus ada instagram ni. Satu lagi cara blogger nak bersosial.
OhPanduan OhPanduan December 18, 2015
Ada IG baru bagus. Boleh ramaikan kenalan lagi.
Encik ST Encik ST December 18, 2015
ramai yang hebat2 nihhh
Rahim Aim21 Rahim Aim21 December 18, 2015
Tq bro HH... Thumbs Up..
Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum December 18, 2015
alhamdullilah saya di sini.. tq bro
Lisa Nurulain Lisa Nurulain December 18, 2015
yaa... saya ada dalam senarai.. terimakasih abg HH
suffer8zine suffer8zine December 18, 2015
https://www.instagram.com/suffer8zine
Mrs Puex Mrs Puex December 18, 2015
me no.6 ..

Terima kasih bro HH..
Rozita Rozita December 18, 2015
yeay...kita nombor 84! tq en HH...
Noriza Rahman Noriza Rahman December 18, 2015
Terima kasih bro HH,masukkan IG saya dalam senarai tu
YieN YieN December 18, 2015
Wahhh.. Jap nak spot check sensorg, hehe~
Lyssa Faizureen Lyssa Faizureen December 18, 2015
Thank u HH , untuk senarai nama ini ..
Dah follow HH lama dahh :)
Mek Onie Mek Onie December 18, 2015
fuhhhhhh!terbaikkkkkkk!
Mas Zull Mas Zull December 18, 2015
assalamualaikum HH...terbaikkkk tq..:)
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah December 18, 2015
wah, ramainya ;)

Cn dah follow HH, dun wori dah lama follow sbb HH byk update pasal Parit Buntar, kampung CN tu ;)
Illya Farhana Illya Farhana December 18, 2015
Terima kasih bro HH. LeYa tersenarai di no 49...
kamil salleh kamil salleh December 18, 2015
Bertuah untuk 100 rakan Instagram...
kak gojes kak gojes December 19, 2015
bestnya yg masuk list 100 ni....
Jejak Malaysia Jejak Malaysia December 19, 2015
wahhh... ramainyaaa tahniah pada yang tersenaraiii

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.