18 Disember 2015

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia. Blogger adalah golongan yang sering kemaskini laman sosial mereka, ini termasuklah Instagram. Laman sosial Instagram telah menjadi satu laman web perkongsian gambar yang popular masa kini. Apatah lagi, aplikasi ini secara mudahnya boleh diintegrasi dengan telefon pintar. Anda hanya perlu muat turun aplikasi Instagram dari Google Play dan App Store secara percuma.

Menerusi Instagram, pemilik akaun boleh kongsikan gambar dengan mudah hanya dengan memuatnaik ke laman sosial itu. Blogger Malaysia khususnya menjadikan laman sosial ini untuk berkongsi mengenai event, promosi, mahupun kisah mereka secara visual. Ada juga menjadikan laman Instagram sebagai teaser untuk entri terbaru di dalam blog mereka.

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia

Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia
Saya sendiri mempunyai laman Instagram, alhamdulillah, ia sudah mempunyai lebih daripada 2.5K pengikut. Tidaklah begitu ramai, tetapi saya cukup puas hati memandangkan saya bukanlah selebriti terkenal seperti Nora Danish, Emma Maembong mahupun Zizan Razak. Saya juga bukanlah blogger popular seperti Hanis Zalikha dan Fatin Liyana yang mempunyai ratus ribu follower.

[Ads] Ketahui Cara Untuk Miliki 4 Akaun Instagram dan 4 Akaun WhatsApp dalam Satu Telefon

Ok. Saya berbesar hati untuk berkongsi kepada anda senarai blogger yang mempunyai laman Instagram. Anda boleh ikuti mereka di Instagram kerana blogger mempunyai keupayaan untuk berkongsi sesuatu lebih dari sekadar gambar. Dan ada di antara blogger Malaysia ini yang sering muat naik gambar-gambar yang super duper cantik, khususnya blogger makanan (food blogger), blogger event (event blogger), blogger pelancongan (travel blogger) dan blogger yang memang ada kemahiran fotografi yang awesome.
Senarai Instagram 100 Blogger Malaysia
Berikut adalah pautan ke Instagram blogger Malaysia berserta jumlah follower mereka.

  1. https://www.instagram.com/hasrulhassan/ 2562
  2. https://www.instagram.com/profhariz/ 13.4K
  3. https://www.instagram.com/amirkhalis/ 1735
  4. https://www.instagram.com/najeeb_edward/ 1245
  5. https://www.instagram.com/yayacendana/ 12.5K
  6. https://www.instagram.com/znooraini/ 1132
  7. https://www.instagram.com/dikbee/ 3629
  8. https://www.instagram.com/akifimtiyaz/ 4183
  9. https://www.instagram.com/adhazain/ 2160
  10. https://www.instagram.com/shamieraosment/ 1263
  11. https://www.instagram.com/wmasmadinie/ 843
  12. https://www.instagram.com/norazilah72/ 828
  13. https://www.instagram.com/syafiera_yamin/ 1877
  14. https://www.instagram.com/impianone/ 235
  15. https://www.instagram.com/travelog.my/ 2395
  16. https://www.instagram.com/rahimaim94/ 494
  17. https://www.instagram.com/citarasarinduan/ 1252 (private)
  18. https://www.instagram.com/helmiirfansah/ 1935
  19. https://www.instagram.com/anum_qudut/ 922 (private)
  20. https://www.instagram.com/azwarsyuhada/ 1550
  21. https://www.instagram.com/khatyaiman1/ 2034
  22. https://www.instagram.com/aimacomel/ 287
  23. https://www.instagram.com/bradokapak/ 4387
  24. https://www.instagram.com/LyssaFaizureen/ 16.3K
  25. https://www.instagram.com/mreenadotcom/ 4355
  26. https://www.instagram.com/shalimarmohdyusof/ 396
  27. https://www.instagram.com/brofami/ 3675
  28. https://www.instagram.com/cikpinz/ 659
  29. https://www.instagram.com/feeyafariesya/ 827
  30. https://www.instagram.com/sunahsakura/ 1308
  31. https://www.instagram.com/zazazehraa/ 15.8K
  32. https://www.instagram.com/zizie.zack/ 983
  33. https://www.instagram.com/myapilot/ 2144
  34. https://www.instagram.com/ruggedmom/ 143
  35. https://www.instagram.com/anazarindotcom/ 4926
  36. https://www.instagram.com/broframestone/ 7064
  37. https://www.instagram.com/encikstdotcom/ 5639
  38. https://www.instagram.com/ajumohit/ 433
  39. https://www.instagram.com/zai_zamree/ 266
  40. https://www.instagram.com/dhiyazahra_mommavogue/ 6424
  41. https://www.instagram.com/zatiesuhaide/ 1813
  42. https://www.instagram.com/afzalsukasuki/ 238
  43. https://www.instagram.com/mamahusnadotcom/ 143
  44. https://www.instagram.com/faziera193/ 1599
  45. https://www.instagram.com/sherrygo/ 1279
  46. https://www.instagram.com/mekonie/ 5267
  47. https://www.instagram.com/murni.alysa/ 4973 (private)
  48. https://www.instagram.com/Rizzdania78/ 1585
  49. https://www.instagram.com/anagurlz87/ 1408
  50. https://www.instagram.com/maszull/ 455
  51. https://www.instagram.com/hariskaito/ 821 (private)
  52. https://www.instagram.com/adzairdawati/ 1952
  53. https://www.instagram.com/shamyheartmangsor/ 303
  54. https://www.instagram.com/neyrashazeyra/ 4335
  55. https://www.instagram.com/nuriman_eshoppe/ 792 (private)
  56. https://www.instagram.com/lan_careno/ 6446
  57. https://www.instagram.com/syahjehan/ 553
  58. https://www.instagram.com/_mynameismy_/ 489 (private)
  59. https://www.instagram.com/encikpipoq/ 54
  60. https://www.instagram.com/ciksepetdotcom/ 123 (private)
  61. https://www.instagram.com/farahudahud/ 623 (private)
  62. https://www.instagram.com/penaberkala/ 4454
  63. https://www.instagram.com/opzzpinky/ 893
  64. https://www.instagram.com/sihatcantik_byena/ 2719 (private)
  65. https://www.instagram.com/juelizajamani/ 1376
  66. https://www.instagram.com/nurulasihqah/ 289 (private)
  67. https://www.instagram.com/aryn_fadzlee/ 607
  68. https://www.instagram.com/illazwritter/ 2105
  69. https://www.instagram.com/nflzh/ 1119
  70. https://www.instagram.com/enaamir/ 761
  71. https://www.instagram.com/a1zudd1n/ 6031
  72. https://www.instagram.com/allene_mommylin/ 4454
  73. https://www.instagram.com/ina.ainaa/ 2107
  74. https://www.instagram.com/syira_lokman/ 1786
  75. https://www.instagram.com/dsm_yanayani/ 155 (private)
  76. https://www.instagram.com/mariamismailalbakri/ 299
  77. https://www.instagram.com/fizaabdrahman/ 698
  78. https://www.instagram.com/ekjozbuluh/ 436
  79. https://www.instagram.com/helmijulia/ 192
  80. https://www.instagram.com/anilwanina/ 1420
  81. https://www.instagram.com/bdakmesir/ 926
  82. https://www.instagram.com/ejamothman/ 691
  83. https://www.instagram.com/eyzamiel/ 906
  84. https://www.instagram.com/ceritaita/ 366
  85. https://www.instagram.com/safurara/ 6192
  86. https://www.instagram.com/fadzirazak/ 888
  87. https://www.instagram.com/syieraa_shieraa/ 4385
  88. https://www.instagram.com/mykembara/ 451
  89. https://www.instagram.com/zakie.azid/ 1597
  90. https://www.instagram.com/illyariffin/ 4436
  91. https://www.instagram.com/zumal84/ 2513
  92. https://www.instagram.com/ciksuzlin/ 326
  93. https://www.instagram.com/junaidyjaimi/ 1125
  94. https://www.instagram.com/nazleeismail/ 11.1K
  95. https://www.instagram.com/schanazri_/ 1243
  96. https://www.instagram.com/sohoque/ 9675
  97. https://www.instagram.com/tashaqishaofficial/ 990
  98. https://www.instagram.com/miss_syahbanu/ 331
  99. https://www.instagram.com/cikpjaz/ 2158
  100. https://www.instagram.com/faizalpj/ 824


Seandainya ada di antara anda yang mahu menambah pengikut di follower, dan menjana income menerusi laman sosial Instagram ini, anda mungkin patut membaca panduan yang diberikan di sini - Teknik Mendominasi Instagram dan Menjana Income Menerusinya

Kepada rakan blogger yang sudi kongsikan URL instagram masing-masing, saya ucapkan terima kasih. Terima kasih juga sebab follow saya di FB dan Instagram.




Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

39 Komen

Alhamdulillah...terima kasihhhhh.

Wah wah... ramainya... dah separuh follow... termasuk bro hasrul... heee

wah...bagusnya dapat kenal blogger yang lain..

Wahh..nombor 11..sesuai ngan asal usul sy dari Tganu..trime kasih tuan HH..huhu

saya pun blogger gak...https://www.instagram.com/haniszula1kha/ sapa sudi jemput follow ig saya...

beznye mereka yg sempat masuk list...
jom menambah rakan insta

Fuuuh nyaris insta gua x der dlm senarai...

Bagus ada instagram ni. Satu lagi cara blogger nak bersosial.

Ada IG baru bagus. Boleh ramaikan kenalan lagi.

alhamdullilah saya di sini.. tq bro

yaa... saya ada dalam senarai.. terimakasih abg HH

https://www.instagram.com/suffer8zine

me no.6 ..

Terima kasih bro HH..

yeay...kita nombor 84! tq en HH...

Terima kasih bro HH,masukkan IG saya dalam senarai tu

Wahhh.. Jap nak spot check sensorg, hehe~

Thank u HH , untuk senarai nama ini ..
Dah follow HH lama dahh :)

assalamualaikum HH...terbaikkkk tq..:)

wah, ramainya ;)

Cn dah follow HH, dun wori dah lama follow sbb HH byk update pasal Parit Buntar, kampung CN tu ;)

Terima kasih bro HH. LeYa tersenarai di no 49...

Bertuah untuk 100 rakan Instagram...

bestnya yg masuk list 100 ni....

wahhh... ramainyaaa tahniah pada yang tersenaraiii


EmoticonEmoticon