Langkau ke kandungan utama

Baca Novel Online Cik Cinderella Dan Encik Tengku

Baca novel Cik Cinderella Dan Encik Tengku online. Nampaknya seleksi novel-novel popular makin laris dijadikan drama. Terkini novel Cik Cinderella Dan Encik Tengku, karya terbitan Karya Seni ini ditulis oleh penulis novel Airisz; dijadikan drama menggantikan drama Kau, Aku Kita.

Anak-anak saya masa cuti sekolah ni dah jadi penonton setia drama-drama adaptasi novel ni. Dah la emak derang gila novel, skrang anak-anak pula gila drama dari novel. Drama Kau Aku Kita ... mereka sangat obses dengan watak Aus sehingga bermain pun guna nama watak tu .. adehhh.... memang ternanti-nanti drama tersebut. Mungkin kali ini drama Cik Cinderella dan Encik Tengku akan jadi minat mereka pula .. sebab ada nama epik untuk kanak-kanak - Cinderella tu .. hoho.
Drama 13 eposide Cik Cinderella dan Encik Tengku ini disiarkan menerusi slot Lestary TV3. Ia diarahkan oleh Eoon Shuhaini. Drama yang dikatakan akan mendapat sambutan hangat ini dibintangi oleh beberapa pelakon hebat seperti Shukri Yahaya, Zahirah Macwilson, Shah Iskandar, Aleeza Shadan, Puteri Aishah, Dato' Eizlan Yusof,  Aida Khaleeda, Sherry Al Hadad dan Zulin Aziz.

Novel Online Cik Cinderella Dan Encik Tengku

Ok, sedikit intro mengenai novel Cik Cinderella dan Encik Tengku ini.

Nama aku PUTERI NURAISHA. Aku ada mak tiri dan seorang kakak tiri. Biasalah, mana ada mak tiri yang baik. Nama kakak tiri aku Sha. Jahat gila. Orang gila pun tak jahat macam dia. Dia tak sukakan aku, Jadi, ada sebab ke aku nak suka dia? Kirim salam!

Dalam hidup aku ada seorang lelaki yang paling aku tidak suka. Nama dia Ashraf. Tapi arwah ibu cukup suka dengan dia sehinggakan dia suruh aku kahwin dengan Ashraf. Apa yang jadi masalahnya, aku jatuh cinta dengan seorang lelaki. Nama dia Daniel. Opsss, TENGKU DANIEL. Orangnya segak gila. Kata Jee kawan baik aku, kalau dia dapat kahwin dengan Daniel, setahun tak makan pun dia sanggup. Cerdik sungguh!

Tapi kan, suatu hari tu Daniel beri aku sejambak bunga. Dia cakap dia kutip sebab ada lori bunga dari Cameron Highlands terbalik. Tak percayalah…

Saya kongsikan kepada anda novel ini yang anda boleh baca online dari bab pertama sehingga bab lima. Saya harap anda akan berasa seronok membacanya ... 







Jika nak baca lengkap novel Cik Cinderella Dan Encik Tengku bolehlah singgah di kedai-kedai buku yang popular untuk mendapatkannya. Jika rasa tak mahu beli, maka ... bolehlah pinjam kat kawan-kawan atau buat sistem barter ... huhuhu macam wife saya buat ...

Fuhhh .. heroin drama ni lawa tuhh .... mungkin leh lawan heroin cerita Akulah Balqis ..... iaitu Nadia Brian Goldring yang khabarnya membuatkan tulang rusuk ramai lelaki bergetar tu .. kekekeke...


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Jomm .. pelakon dia cunn ooo Zahirah Macwilson

      Padam
  2. Menarik juga novel ni. Dah ada kat TV juga sekarang.

    BalasPadam
  3. oo best ye, nanti nak baca juga

    BalasPadam
  4. Salam sejahtera saya ada jual buku di >> http://www.gerobokbuku.com/

    BalasPadam
  5. Salam sejahtera saya ada jual buku di >> http://www.gerobokbuku.com/

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo