Langkau ke kandungan utama

Baca Novel Online Dia Imamku Kaki Novel

Uhh mati-mati saya ingatkan telefilem sempena sambutan Maulidur Rasul bertajuk Dia Imamku adalah dari novel karya blogger Najwa Ulfah, rupanya bukan .. malah beza betul. Telefilem Dia Imamku; yang menampilkan pelakon kacak Aeril Zafril dan juga pelakon cantik berdarah kacukan Sarah Hildebrand, adalah sebuah telefilem yang tidak kena mengena langsung dengan novel Dia Imamku.

Untuk info, telefilem bertajuk Dia Imamku ditayangkan jam 10:00 malam di TV3, pada 24 Disember 2015 sempena sambutan Maulidur Rasul. Selain menampilkan pelakon Aeril Zafril dan Sarah Hindebrand, ia juga menampilkan Tenku Anis dengan watak gadis bertudung.
Telefilem Dia Imamku Lakonan Aeril Zafril dan Sarah Hildebrand
Sedikit sinopsis telefilem Dia Imamku ini boleh anda peroleh dan baca di Tonton.

Kisah bermula dengan Kamal yang lebih dikenali sebagai Kamal 13th Floor yang tinggal di Tingkat 13, menjadi kegilaan gadis-gadis di residen tersebut. Sungguhpun memiliki wajah tampan yang mampu memikat setiap gadis di apartmen tersebut, Kamal sebenarnya berpegang teguh pada ajaran Islam.

Nelly (Tunku Hanis), seorang gadis liar, sering terserempak dengan Kamal. Dia cuba sedaya-upaya memikat Kamal tetapi Kamal lebih tertarik dengan rakan Nelly iaitu Munirah (Sarah Hidebrand) yang bertudung..

Baca Novel Online Dia Imamku

Baca Novel Online Dia Imamku

Kepada yang mungkin nak baca novel Dia Imamku secara online, boleh baca menerusi pautan yang diberikan di bawah ini. Jangan tersilap seperti saya ye, novel ini tiada kaitan pun dengan telefilem di TV3 tu, memang jauh jalan dan sinopsis ceritanya.

Tapi kalau berminat nak baca novel online Dia Imamku karya Najwa Ulfah atau Najwa Rahman ini, bolehlah klik pada pautan di bawah ini ... anda boleh baca dari Bab 1 hingga Bab 20 novel Dia Imamku.

Lagi sambungan baca novel online Dia Imamku ....


p.s: Selamat Menyambut Maulidur Rasul



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Bro hh...cik akak ingat mula adaptasi novel...bila cik akak baca sinopsis novel...lain pula watakknya...sah2 bukan telefilem adaptasi novel

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …