Langkau ke kandungan utama

Trend Online Shopping Malaysia 2015

Trend Online Shopping Malaysia 2015. Tahukah anda bahawa rakyat Malaysia antara yang suka berbelanja secara online. Mereka beli belah menerusi banyak platform, ada yang beli-belah menerui laman sosial seperti FB, Instagram dan juga blog. Ada pula yang suka singgah ke laman web online shopping macam Lazada, Zalora, 11th Street, Nile, Best Buy, Lelong, Amazon dan banyak lagi.

Bukan setakat beli barangan dan produk seperti gajet, telefon pintar, kamera, alat elektronik, malah pakaian seperti kemeja, t-shirt, pakaian kanak-kanak, seluar dalam dan bra. Hoho .. saya sendiri pernah beli bra secara online untuk isteri saya ... hoho .. korang pernah?? :P

Trend Online Shopping Malaysia 2015

Memang ada perkembangan positif mengenai trend online shopping di Malaysia ini. Tahun 2015, saya nampak lebih ramai yang berniaga secara online. Saya sendiri ada tawarkan peluang untuk usahawan Malaysia dan bakal usahawan untuk menjana income online menerusi kedai affiliate sistem Nichify. Kedai online boleh siap dalam maa 5 minit tanpa pengetahuan teknikal yang tinggi ... uhh siapa yang tak mo kan?

Ok. Saya nak kongsikan sedikit fakta dalam bentuk infografik menarik mengenai trend online shopping di Malaysia untuk tahun 2015. Infografik ini telah disediakan oleh pihak Lazada Malaysia. Jika anda seorang usahawan, anda mungkin boleh rebut peluang untuk ketahui produk terbaik yang laku keras dijual secara online ini.
Trend Online Shopping Malaysia 2015
Trend Online Shopping Malaysia 2015
Trend Online Shopping Malaysia 2015
Menarik tak infografik di atas? Boleh tak ia jadi rujukan untuk tahu mengenai pola rakyat Malaysia berbelanja secara online ni? Uhh mestilah boleh .. jika anda perhatikan betul-betul, anda sudah boleh target untuk jual apa secara online yang ada permintaan yang tinggi.

Fakta dari infografik ini memberitahu awareness rakyat Malaysia untuk berbelanja secara online semakin tinggi, dan mereka tidak rasa ragu-ragu untuk keluar duit untuk membeli barangan yang mereka suka.

[Baca] Pengalaman Shopping Online di Nile.com.my

Saya harap apa yang saya kongsikan ini boleh dijadikan panduan berguna terutama untuk rakan-rakan yang berniaga, in Sha Allah. Jika sudi, kongsikan fakta ini kepada yang lain.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. online shopping menjadi pilihan gol yg full time bekerja....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu .. dan ramai juga ambil peluang untuk jana income sampingan menerusi bisnes online ni

      Padam
  2. singgah petang http://jmbelog.blogspot.my/

    BalasPadam
  3. perkongsian yang baik HH

    BalasPadam
  4. Minat jugak nak try nichify ni..tapi tule takut pisang berbuah dua kali le..(rasanya banyak kali berbuah rasanye)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika tak yakin, saya tidak syorkan .. sbb selepas dah setup Nichify .. anda perlu komited ... tak boleh sekerat jalan.

      Padam
    2. Salam HH...

      Nichify promote website dia guna teknik apa? SEO? fb? Youtube?

      Padam
  5. Good sharing, to help shoppers save more, and at the same time enjoy a secure shopping experience, 11street or 11street.my would like to share some essential tips for all online shoppers, see detail at:
    http://kidbuxblog.com/shopping-smart-with-11street-my





    Best Regards,
    Your best Split Queen Box Springs or split queen box spring selection.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …