Skip to main content

Tak Ramai Follow Google Plus Saya

Uhh sedih tengok jumlah follower di Google Plus, hanya ada 85 je yang follow setakat entri ini ditulis. Tak tahu pasal apa mungkin blogger bilis macam saya ni susah kot orang nak follow. Siap ada pengiklan tutup tawaran pengiklanan bila tahu jumlah follower di Google Plus cuma ada banyak tu. Sadis.

Mungkin ramai yang tahu bahawa saya bukanlah blogger yang terkejar sangat jumlah follower ini, yang penting ialah isi kandungan yang saya kongsikan. Namun, tidak dinafikan jumlah follower beri impak sangat besar untuk blogger cari makan macam saya.

Tak Ramai Follow Google Plus Saya 

Setakat ini, ada dua job yang sepatutnya saya dapat - sebab mereka hubungi saya.... telah dinafikan gara-gara saya memberikan statistik berkaitan jumlah follower atau pengikut di Google Plus... adeh. Uhh .. memang tak boleh nak salahkan pengiklan-pengiklan ini sebab itu adalah kriteria yang perlu yang telah ditetapkan oleh boss mereka.

Mungkin mereka tak berapa nak nampak akan kebolehan blog ini untuk berada di kedudukan terbaik enjin carian di Google dan Google Malaysia. Mereka mungkin kurang menghargai artikel yang ditulis berada di top carian mereka yang menggunakan kemudahan Google. Uhh nasibbbb ...

Jadi, jika anda kasihankan saya ... bolehlah ditambah barang satu dua follower di Google Plus .... huhuhu.... setidak-tidaknya biarlah ia capai angka 1000 untuk tahun 2015 ni.

Tak sadis ke tengok angka bilangan follower saya .... adeh.

Nak Follow Tak?

Klik di bawah ini sehingga jadi biru, kalau ketika anda baca blog ini, ia masih berwarna putih .. maknanya anda belum follow lagi .. huhuhuh....


Boleh ye? Kalau dah klik, saya ucapkan terima kasih banyak-banyak ... semoga Allah memberikan rahmat ke atas budi baik anda berikan.


Komen

  1. Replies
    1. Terima kasih .. kalau sesiapa komen guna google plus .. senang sikit saya nak follow balik .. :)

      Delete
  2. Sudah follow anda. Follow saya ramai 300+ tapi... kadang2 tidak tahu ingin menulis artikel apa.. mati akal .. kemudian tidak konsisten dalam berblogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah, saya akan follow ... :)

      Delete
  3. Dah follow ;-) dan jika sudi boleh follow saya semula ;-) terima kasih :-) walaupun follower Google+ kurang di blog ini tetapi ribuan follower yang follow direct blog tuan ni..itu yang advertiser terlepas pandang :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah .. saya akan follow mereka yang komen blog saya guna Google Plus ni ..

      Delete
  4. Replies
    1. Samalah .. hehehehe .. terima kasih kerana sudi follow dan sokong blog ini

      Delete
  5. Ko kene rajin follow orang lain la. Baru orang lain rajin follow hang. Tu je kene buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhh gua rajin je .. tak tengok ke jumlah gua following orang lebih banyak dari yang jadi follower gua .. hehehe

      Delete
  6. Dah follow. Hope follow blog saya juga..hik hik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah follow dah Google Plus .. terima kasih kerana sudi follow ye

      Delete
  7. Takpe tuan..usaha tangga kejayaan...kalau banyak pun tapi tak berkualiti pun takde gunanye jgk..mcm saya lebih 17 juta views dan 700++ follows tapi tetap slow..tuan buat artikel berkualiti..

    ReplyDelete
  8. nampaknya jumlah follower g+ bagi impak pada job advertorial

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul tu .. skrang ni cerewet

      Delete
  9. tak sangka pulak Google plus lagi penting kan..so minta abang2 dan kakak2 taiko...follow Fida jugak

    ReplyDelete
  10. Gini la nasib Blogger yang kandungan hanya fokus kepada SEO, lepas ini kena fokus pada jaringan network dan bina pengaruh diluar dunia blog juga...

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum... bro HH,

    dah follow bro... insallah kalau ada kekawan yang sudi boleh follow mselim3 gak... hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.