Langkau ke kandungan utama

Tak Ramai Follow Google Plus Saya

Uhh sedih tengok jumlah follower di Google Plus, hanya ada 85 je yang follow setakat entri ini ditulis. Tak tahu pasal apa mungkin blogger bilis macam saya ni susah kot orang nak follow. Siap ada pengiklan tutup tawaran pengiklanan bila tahu jumlah follower di Google Plus cuma ada banyak tu. Sadis.

Mungkin ramai yang tahu bahawa saya bukanlah blogger yang terkejar sangat jumlah follower ini, yang penting ialah isi kandungan yang saya kongsikan. Namun, tidak dinafikan jumlah follower beri impak sangat besar untuk blogger cari makan macam saya.

Tak Ramai Follow Google Plus Saya 

Setakat ini, ada dua job yang sepatutnya saya dapat - sebab mereka hubungi saya.... telah dinafikan gara-gara saya memberikan statistik berkaitan jumlah follower atau pengikut di Google Plus... adeh. Uhh .. memang tak boleh nak salahkan pengiklan-pengiklan ini sebab itu adalah kriteria yang perlu yang telah ditetapkan oleh boss mereka.

Mungkin mereka tak berapa nak nampak akan kebolehan blog ini untuk berada di kedudukan terbaik enjin carian di Google dan Google Malaysia. Mereka mungkin kurang menghargai artikel yang ditulis berada di top carian mereka yang menggunakan kemudahan Google. Uhh nasibbbb ...

Jadi, jika anda kasihankan saya ... bolehlah ditambah barang satu dua follower di Google Plus .... huhuhu.... setidak-tidaknya biarlah ia capai angka 1000 untuk tahun 2015 ni.

Tak sadis ke tengok angka bilangan follower saya .... adeh.

Nak Follow Tak?

Klik di bawah ini sehingga jadi biru, kalau ketika anda baca blog ini, ia masih berwarna putih .. maknanya anda belum follow lagi .. huhuhuh....


Boleh ye? Kalau dah klik, saya ucapkan terima kasih banyak-banyak ... semoga Allah memberikan rahmat ke atas budi baik anda berikan.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Terima kasih .. kalau sesiapa komen guna google plus .. senang sikit saya nak follow balik .. :)

      Padam
  2. Sudah follow anda. Follow saya ramai 300+ tapi... kadang2 tidak tahu ingin menulis artikel apa.. mati akal .. kemudian tidak konsisten dalam berblogging

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, saya akan follow ... :)

      Padam
  3. Dah follow ;-) dan jika sudi boleh follow saya semula ;-) terima kasih :-) walaupun follower Google+ kurang di blog ini tetapi ribuan follower yang follow direct blog tuan ni..itu yang advertiser terlepas pandang :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah .. saya akan follow mereka yang komen blog saya guna Google Plus ni ..

      Padam
  4. Balasan
    1. Samalah .. hehehehe .. terima kasih kerana sudi follow dan sokong blog ini

      Padam
  5. Ko kene rajin follow orang lain la. Baru orang lain rajin follow hang. Tu je kene buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uhh gua rajin je .. tak tengok ke jumlah gua following orang lebih banyak dari yang jadi follower gua .. hehehe

      Padam
  6. Dah follow. Hope follow blog saya juga..hik hik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah follow dah Google Plus .. terima kasih kerana sudi follow ye

      Padam
  7. Takpe tuan..usaha tangga kejayaan...kalau banyak pun tapi tak berkualiti pun takde gunanye jgk..mcm saya lebih 17 juta views dan 700++ follows tapi tetap slow..tuan buat artikel berkualiti..

    BalasPadam
  8. nampaknya jumlah follower g+ bagi impak pada job advertorial

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul tu .. skrang ni cerewet

      Padam
  9. tak sangka pulak Google plus lagi penting kan..so minta abang2 dan kakak2 taiko...follow Fida jugak

    BalasPadam
  10. Gini la nasib Blogger yang kandungan hanya fokus kepada SEO, lepas ini kena fokus pada jaringan network dan bina pengaruh diluar dunia blog juga...

    BalasPadam
  11. Assalammualaikum... bro HH,

    dah follow bro... insallah kalau ada kekawan yang sudi boleh follow mselim3 gak... hehehe

    mselim3

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …