Langkau ke kandungan utama

Senarai 30 Lagu Separuh Akhir Muzik Muzik

Senarai 30 Lagu Layak Separuh Akhir Muzik Muzik 30 (2015). Pejam celik pejam celik, kita dah pun hampir ke hujung tahun 2015, dan tanpa saya sedar .. rancangan Muzik Muzik yang disiarkan di TV3 turut sampai ke kemuncaknya. Baru sedar bahawa telah ada 30 lagu yang tersenarai layak ke separuh akhir Muzik-Muzik.

Dulu, masa zaman 90an, saya memang ikuti rancangan Muzik Muzik ni .. tapi sekarang, dah jarang sangat tonton rancangan berbentuk hiburan seperti ini. Saya lebih suka tonton apabila dah sampai ke kemuncaknya sahaja.

Hmm bukan sebab lagu-lagu sekarang tak best, tapi entahlah .. macam tak ada ummphh dah untuk tonton rancangan Muzik-Muzik ni yang pernah menjadi satu fenomena di Malaysia. Apapun, saya suka nak kongsikan info mengenai 30 lagu yang layak untuk ke Separuh Akhir Muzik-Muzik 2015.

Senarai 30 Lagu Separuh Akhir Muzik Muzik


Untuk Separuh Akhir Muzik Muzik 30, lagu akan dipertandingkan untuk ke peringkat akhir Muzik-Muzik 30 dalam 3 minggu berturut-turut iaitu pada siaran hari Ahad 22, 29 November, dan 6 Disember 2015 di TV3 jam 9:00 malam.

Muzik-Muzik Separuh Akhir #SFMM30 Minggu Pertama (22 November 2015)

  1. Biarkanlah - Drama Band
  2. Langit Tetap Biru - Aizat
  3. Untuk Cinta - Hafiz & Adira
  4. Knock Knock - Elizabeth Tan
  5. Sampai Mati - Hazama
  6. Hantu Atau Buaya - Nana Sheme
  7. Cinta Yang Sempurna - Qanda
  8. Bukan Hal Aku - Kaka Azraff & Aliff
  9. Di Pintumu - Firman
  10. Melepaskanmu - Sakura Band
  11. Terima Kasih Cinta - Tasha Mansahar Ft Rj

Muzik-Muzik Separuh Akhir #SFMM30 Minggu Kedua (29 November 2015)

  1. Hanya Namamu - Caliph Buskers
  2. Malam Ini Kita Punya - Bunkface
  3. Potret - Akim & The Majistret
  4. Not For Sale - Stacy
  5. Hey Kau - Sandra
  6. Syurga - Alyah
  7. Angin Kencang - Noh Salleh
  8. #Peristiwa - Sofarz, Asfan & Rj
  9. Senyum - Aziz Harun
  10. Mana Mungkin - Black

Muzik-Muzik Separuh Akhir #SFMM30 Minggu Ketiga (6 Disember 2015)

  1. Dikoyak Waktu - Ronnie Hussein
  2. Selalu Ada - Amir Jahari
  3. Tak Pernah Menyerah - Dayang Nurfaizah
  4. Al Nura Yang 5 Dan 6 - Mawi Hazama Ft Dali Filsuf
  5. Assalamualaikum - Faizal Tahir
  6. Siapa Diriku - Ayda Jebat
  7. Kau Tercipta - Lah Ahmad
  8. Nyawaku - Azmil
  9. Linangan Terakhir - Forteen

Yuna Tarik Diri

Oh ya, untuk kali ini, lagu dari Yuna sekali lagi layak untuk ke Separuh Akhir, namun seperti telah diduga ... Yuna ambil keputusan untuk tarik diri dalam pertandingan Muzik-Muzik Separuh Akhir 30. Lagunya bertajuk Lautan merupakan antara lagu hits yang tersenarai dalam Muzik Muzik.

Untuk tahun 2015, pihak TV3 menggunakan hashtag - #SFMM30 untuk menyemarakkan kehangatan 30 lagu layak bertanding dalam Separuh Akhir Muzik Muzik ke 30 (2015). #SFMM30 bermaksud Semi Final Muzik-Muzik 30... hoho ...

Pilihan Saya ...

Manakah lagu yang akan layak ke peringkat akhir Muzik-Muzik kali ke 30 ini? Anda ada senarai lagu best anda sendiri? Nak main congak-congak tak? huhuhu...

Pilihan anak-anak saya - Assalammualaikum (Faizal Tahir),  lagu OST Eksperimen Cinta - Terima Kasih Cinta (Tasha Mansahar), Hanya Namamu (Caliph Buskers) ... dan antara favourite saya ialah lagu dari Amir Jahari iaitu Selalu Ada.

Amir Jahari adalah antara rakan blogger saya yang kenal pada sekitar tahun 2011, dan saya pernah cerita mengenai gaya penulisan terbaik blogger yang juga penyanyi ini di sini - Blog Amir Jahari


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. hanya namamu syair yang bagus

    BalasPadam
  2. banyak tul acara hiburan ni kan sifu HH

    BalasPadam
  3. lama betul saya tak ikut MM ni

    BalasPadam
  4. boleh dikatakan semuanya mantap mantap..PC jarang sangat tengok Muzik2 ni..

    BalasPadam
  5. menarik....siapa pemenang? kita tunggu jela

    BalasPadam
  6. sama la HH..saya sebelum kawen dulu, rajin gak layan MM ni..tapi sekarang, tunggu masa kemuncak je..hehe

    BalasPadam
  7. Bila HH pon ada cakap dier layan era MM tahun 90an, sama laa ngan saya...Saya layan masa tgh2 hits MM edisi AJL90 :

    M NASIR - MUSTIKA,
    EKAMATRA - PUSARA DILEBUHRAYA,
    EKAMATRA - SENTUHAN KECUNDANG,
    MEGA - SEKUNTUM BUNGA SAKURA DI GURUN SAHARA,
    WINGS - SEJATI,
    GAMMA - KEMBANG TERHALANG
    BPR - DARI SINAR MATA
    ENDANG S TAURINA - SANGKAR EMAS
    IKLIM - SUCI DALAM DEBU
    XPDC - CINTA

    Tapi saya tak ingat laa HH sape ganti RAHMAT masa AJL90 final..dan JUARA AJL90 masa tue saya tal sure...rasanya bukan XPDC kan HH...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perghh bagusnya ingatan .. lagu2 memang power tu ... siap teringang dalam kepala ni ..

      Padam
    2. Mmg betul tuan. Muzik Muzik 90 antara yg terbaik. Sapa bole lupa Ekamatra bawa keranda atas pentas. Sapa yea juara tahun 90? ada info?

      Padam
  8. Harap terima kasih cinta Juara Muzik2 tahun 2015..janji nak belanja kita kalau betul nanti dari kengkawan..

    BalasPadam
  9. banyak juga lagu best yang dapat masuk.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …