Langkau ke kandungan utama

Baca Novel Online Kau Aku Kita (1-5) Karya Orkid Edyline

Wah. Hebat juga penangan drama Kau, Aku, Kita yang ditayangkan di slot Lestary TV3. Drama adaptasi novel Kau, Aku, Kita karya Orkid Edyline ini telah mendapat sambutan yang agak baik. Anak-anak saya semuanya peminat drama ini. Makanya, setiap jam 9:00 malam hari Rabu dan Khamis memang malam kepunyaan merekalah.

Anak-anak saya siap ingat watak yang ada dalam drama ini. Dan mereka sangat sukakan watak Aus yang dilakonkan oleh Syarul Ridzuan. Mungkin sebab jalan cerita ini yang berbentuk kekeluargaan, pastu diselitkan pula loghat Kelantan dalam dialog ... jadi mereka mudah terhibur dan seronok.
Drama dari Novel Online Kau Aku Kita

Novel Online Kau, Aku Kita Bab 1 - 5

Saya beritahu anak saya, yang drama ini adalah dari novel ... lalu mereka minta saya carikan novel ini untuk dibaca. Uh mana nak cari ... dah susah kot nak jumpa novel ni dijual di kedai buku. Nasib baiklah ada versi novel online dari bab 1 hingga 10 yang boleh mereka baca, jadi untuk mudahkan .. saya letakkan novel online Kau Aku Kita dalam blog ini.
Novel Online Kau Aku Kita
Anda boleh baca direct novel online Kau Aku Kita karya Orkid Edyline dari bab 1 - 5 di bawah ini. Untuk bab seterusnya, nantikan blog post yang seterusnya ... :)

Novel Online Kau Aku Kita - Bab 1 Novel Online Kau Aku Kita - Bab 2 Novel Online Kau Aku Kita - Bab 3 Novel Online Kau Aku Kita - Bab 4 Novel Online Kau Aku Kita - Bab 5

Boleh baca bab seterusnya di pautan ini - Novel Kau Aku Kita - Bab 6 hingga 10

Saya akan update untuk novel online Kau Aku Kita bab seterusnya ... jika anda suka apa yang telah dikongsikan ini, sudikan untuk follow blog ini ...



Semoga anda terhibur dan selamat membaca...


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Dah beli sblm diadaptasi ke drama, bc sinopsis d blkg novel pun dah rasa unik :)

    BalasPadam
  2. Cerita memang best..adaptasi dari novel sentiasa terbaik.

    BalasPadam
  3. bcb novel mcm kurang menarik..tapi bila diadaptasikan...dilakonkan pulak janna.SR,Isei..Syamsul.best giler drama ni..Husband pun tgk gak...bila sampai tang kecek kelate...mesti dia gelak.sebab bahasa dia

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…