Langkau ke kandungan utama

HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower

Sempena meraikan sokongan rakan-rakan follower blog ini sehingga berjaya mencapai lebih 15 juta pageviews (hits), saya sukacita akan mengadakan satu random giveaway wang tunai berjumlah RM100. Giveaway RM100 ini khas untuk semua pengikut (follower) blog ini sejak ia dijenamakan semula pada tahun 2010.

Kejayaan mencapai 15 juta pageviews bukanlah perkara yang mudah tanpa sokongan daripada pengikut dan pembaca setia blog ini. Apatah lagi, saya bukan seorang blogger yang popular, atau top blogger cuma sekadar seorang  blogger sepenuh masa, house husband yang menjadikan blog sebagai sumber income setiap bulan.

HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower

Saya akan memilih sebanyak 5 follower bertuah menerusi Random.org untuk menerima wang tunai RM20 setiap seorang. Bagi melayakkan menyertai random giveaway ini, berikut adalah syarat yang perlu dipatuhi:
  • Wajib menjadi follower blog ini menerusi Google Plus. Jadi, anda perlu login ke akaun Google/Gmail untuk menyertai giveaway ini, dan klik butang-butang dibawah ini. Pastikan butang ini berwarna biru.


  • Letakkan banner di bawah ini di dalam satu entri/post baru dengan tajuk - "Random  Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM". Tuliskan dalam beberapa perkataan mengapa dan sebab anda follow blog ini. Tulislah dengan ayat sendiri secara ikhlas dan benar.
HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower
  • Jika semua syarat di atas dipenuhi, tinggalkan URL post tersebut menerusi ruangan komen di bawah post ini.

Saya akan menyemak semua post peserta dan melihat samada anda merupakan follower blog ini. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 November 2015.

Saya akan senaraikan blog peserta random giveaway ini menerusi satu post dan memberikan nombor untuk pemilihan 5 pemenang menggunakan Random.org.

Semoga berjaya.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Okeh join! hehe

    http://www.hazwanhairy.my/2015/11/random-giveaway-rm100-folower.html

    BalasPadam
  2. Fida join yer..
    http://iampiegirl.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  3. PC join ye HH..
    http://perducinta.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  4. KG join ya HH

    http://www.kakgojes.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  5. salam Sabtu... allhamdulillah saya join :)
    http://www.sheilainspire.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  6. wawa join..")

    http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  7. tetiba jer join ni... semoga saya berjaya hehehe http://duniamelekitku.blogspot.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  8. http://jmbelog.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  9. Join yerrr ...

    http://jombercontest.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  10. Salam Bro HH..Join Sini http://www.akifimtiyaz.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  11. Ubai join Giveaway ni.. ^^

    http://www.kataubaid.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum.. Cikla join..

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  13. inshaallah mantap sekali sifu HH

    BalasPadam
  14. saya join juga ya. moga-moga ada rezeki kat sini :)

    http://rim-yeanna.blogspot.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  15. http://www.maisarahsidi.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  16. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  17. join :)


    http://akutechikmolek.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  18. join :)

    http://ohmysecondblog.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  19. Asalam Sifu HH..Etuza datang lapor diri ya..
    http://madey09.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-folower.html

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum...MYiDEAKiNi join juga yer...

    http://www.myideakini.com/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  21. Join.... :)

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  22. http://khudrihalim.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  23. saya join =)

    http://iamaproudmama.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  24. Wah dah ramai yang menyertai Giveaway ini, semoga anda berjaya nanti buat semua peserta.

    BalasPadam
  25. Saya join...

    http://www.mariafirdz.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  26. Datang support..
    http://www.kennymerligal.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  27. Sy sertai ye (=

    http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  28. Weeee sambil buat artwork sambil join GA ^^
    http://www.dayangdeno.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  29. Tahniah kepada tuan HH sebab berjaya angka keramat 15 juta..Semoga terus berjaya dalam dunia blogging :-) Saya tak dapat join giveaway ni atas sebab-sebab tertentu..terima kasih atas tunjuk ajar selama ini :-) Blog ini akan sentiasa menjadi penaik semangat untuk saya terus berblog :-)

    BalasPadam
  30. ana join ya
    http://adna2029.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  31. saya join eh HH

    http://saintiskuno.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  32. saya, baruu nak follow, tp button follow takde pun =.="

    sy follo G+ jerr, boleh ke.huhu

    BalasPadam
  33. salam .. nad join jugak :)

    http://www.misznadea.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  34. assalamualaikum... fizah join..
    http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  35. Assalammualaikum..CP join

    http://www.hasrulhassan.com/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  36. Assalam, Eina join juga :)

    http://www.vitaminkesihatansejagat.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  37. saya join.

    http://www.budakpening.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  38. Join jgk...
    izatie91.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  39. om join,

    http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  40. Abam HH..Dah join dah..isi masa lapang..

    http://informations-the.blogspot.com/2015/11/edisi-giveaway-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  41. As salam..

    AM join ya..

    http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  42. http://akmahika.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  43. salam HH arzmoha join

    http://www.arzmoha.com/2015/11/random-giveaway-rm-100-follower.html

    BalasPadam
  44. CN join ye : http://www.cekgunorazimah.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  45. Cik Siti join http://www.ciksiti.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  46. JOIN JUGAK..

    http://macammacamcite.blogspot.sg/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  47. shad join,
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.htm

    BalasPadam
  48. Dah siap tulis artikel tentang Random Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM. Moga diterima penyertaan......
    http://topseofriendly.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    Terima kasih....

    BalasPadam
  49. Khaty join

    http://www.khatyaiman.com/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  50. saya join :D

    http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  51. join join join :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  52. http://tengkubutang.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html?m=1

    BalasPadam
  53. Dah join.

    http://penselduabee.blogspot.my/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  54. http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html?m=1

    Sy join sama..

    BalasPadam
  55. http://anumkhairil.blogspot.my/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    Saya Join

    BalasPadam
  56. http://sayaberdiri.blogspot.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    salam, tuan!

    hari terakhir. ugh.. segan nak tulis sebab.. macam weirdo je rasa.. =___="

    BalasPadam
  57. nk join last minit :)

    http://melangkaugarisan.blogspot.my/2015/11/hasrulhassan-random-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  58. cik en join

    http://www.nurfuzie.com/2015/11/random-giveaway-rm100-follower.html

    BalasPadam
  59. Asalam Sifu tahnia ya ramai blogger yang join...teruskan usaha murni bersedekah dalam blog juga amalan yang terbaik

    BalasPadam

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…