Langkau ke kandungan utama

Upah Menarik Sebagai Penterjemah Online

Upah menarik dalam USD sebagai penterjemah online. Satu lagi peluang menjana income yang ingin saya kongsikan iaitu bekerja secara sambilan atau sampingan sebagai penterjemah. Sebelum ini, saya ada tunjukkan bukti mengenai income yang telah saya terima daripada KerjaTranslator.com.

Menerusi KerjaTranslator.com anda akan mengetahui 1001 sumber income yang boleh anda dapat dengan bekerja secara sambilan di rumah sebagai penterjemah. Dan segalanya dilakukan atas keselesaan anda di depan komputer, dan secara online.

Upah Menarik Sebagai Penterjemah Online

Upah Menarik Sebagai Penterjemah Online
Menerusi KerjaTranslator.com; anda memerlukan 3 langkah mudah sebagai permulaan untuk membuat permohonan mendapatkan kerja sebagai penterjemah iaitu:
  1. Sediakan resume
  2. Sediakan cover letter
  3. Hantar permohonan
Seperti saya katakan tadi, di dalam KerjaTranslator.com; anda akan mengetahui 1001 sumber kerja ini dengan mudah. Ianya telah tersedia untuk anda mengikut kepada keperluan penterjemahan yang dikehendaki.

Upah Sebagai Penterjemah Memang Lumayan!

Upah Menarik Sebagai Penterjemah Online
Upah yang disediakan memang lumayan, dan bergantung kepada kategori penterjemahan mengikut bahasa. Ada sumber atau syarikat yang memberikan upah sehingga USD100 hanya untuk 300 patah perkataan. Ada pula yang memberikan upah antara USD20-USD50 untuk 300 patah perkataan. Ada pula yang membayar mengikut jam bekerja, dan juga tempoh tertentu.

Diberikan Sumber Untuk Bantu Kerja Translator

Di dalam KerjaTranslator.com juga disediakan sumber-sumber penting untuk memantapkan kerja sebagai penterjemah ini. Antaranya beberapa kursus bahasa mudah seperti kursus Bahasa Arab, kursus Bahasa Inggeris, kursus Bahasa Mandarin dan banyak lagi. Ia adalah sebagai tambahan untuk membantu mereka yang telah mendaftarkan diri memperbanyakkan portfolio menterjemah bahasa.

Bukan itu sahaja, anda juga akan menerima pautan akses ke CAT tools. CAT adalah singkatan kepada Computer-assisted translation, yang merupakan perisian untuk membantu anda menterjemah dengan lebih baik dan lebih mantap.

Bagaimana? Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai upah lumayan dan peluang menarik sebagai penterjemah online? Boleh daftarkan diri anda di pautan ini - Daftar Ahli KerjaTranslator.comDah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …