Langkau ke kandungan utama

Senarai Sekolah Tutup 22 Oktober 2015 Akibat Jerebu

Senarai sekolah tutup pada 22 Oktober 2015 akibat masalah jerebu. Nampaknya masalah jerebu yang melanda negara masih lagi belum selesai. Semenjak Isnin 19 Oktober 2015, banyak sekolah telah diarahkan untuk bercuti atau tutup oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Walaupun ada rungutan di kalangan ibu bapa kerana berita penutupan sekolah dibuat secara hari ke hari, namun apa yang dilakukan oleh Kementerian Pendidikan adalah berdasarkan kepada IPU semasa.

Berikut adalah senarai sekolah yang diarahkan tutup oleh Kementerian Pendidikan Malaysia pada 22 Oktober 2015 akibat masalah jerebu.

Senarai Sekolah Tutup 22 Oktober 2015 Akibat Jerebu

Senarai Sekolah Tutup 22 Oktober 2015 Akibat Jerebu
Sekolah-sekolah yang diarahkan tutup pada 22 Oktober 2015 adalah seperti berikut:

  • Semua sekolah di Negeri Sembilan
  • Semua sekolah di Selangor
  • Semua sekolah di Wilayah Persekutuan Putrajaya
  • Semua sekolah di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
  • Semua sekolah di Perak
  • Semua sekolah di Kedah
  • Semua sekolah di Penang
  • Semua sekolah di Perlis
  • Sekolah di daerah Bentong, Pahang
  • Semua sekolah di Bahagian Kuching, Samarahan, Seri Aman, dan Betong di Sarawak.

Semua sekolah di kawasan, daerah serta bahagian yang terlibat diarahkan tutup selepas bacaan IPU terkini pada jam 3:00 petang di kawasan tersebut menunjukkan IPU tidak sihat.

Rancang percutian bersama keluarga - [Baca] Takwim Penggal Persekolahan 2016 Sekolah Seluruh Malaysia

Baca juga - Senarai Sekolah Tutup 23 Oktober 2015 Akibat Jerebu


advertisement


Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …