Langkau ke kandungan utama

Kalendar Peperiksaan MUET 2016

Kalendar Peperiksaan MUET 2016. Adalah sukacita saya ingin berkongsikan info berkaitan Peperiksaan MUET untuk tahun 2016 yang telah dikeluarkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).

Kalendar peperiksaan Malaysian University English Test (MUET) 2016 ini memaparkan tarikh-tarikh penting peperiksaan dan ujian MUET untuk sesi Mac, Julai dan November 2016. Walaubagaimanapun, ia tertakluk terhadap pindaan dan kelulusan Ketua Eksekutif Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).

Kalendar Peperiksaan MUET 2016

Kalendar dan Jadual Peperiksaan MUET 2016
Kalendar dan jadual peperiksaan serta ujian MUET 2016 adalah seperti berikut:

MUET Sesi Mac 2016

  • Tarikh pendaftaran - 5 November 2015 hingga 8 Januari 2016
  • Tarikh ujian speaking - 23, 24, 25, 29 Februari, 1 dan 2 Mac 2016
  • Tarikh ujian bertulis - 12 Mac 2016

MUET Sesi Julai 2016

  • Tarikh pendaftaran - 15 Mac 2016 hingga 11 Mei 2016
  • Tarikh ujian speaking - 18, 19, 20, 21, 25 dan 26 Julai 2016
  • Tarikh ujian bertulis - 30 Julai 2016

MUET Sesi November 2016

  • Pendaftaran - 3 Jun 2016 sehingga 3 Ogos 2016
  • Tarikh ujian speaking - 11, 12, 13,17,18 dan 19 Oktober 2016
  • Tarikh ujian bertulis - 5 November 2016
Kalendar Peperiksaan MUET 2016

Panduan Lulus Cemerlang Ujian Peperiksaan MUET

Kepada calon-calon yang akan mengambil peperiksaan MUET 2016, saya syorkan anda membuat persediaan lebih awal dan mendapatkan rujukan serta panduan untuk lulus dan berjaya di dalam peperiksaan MUET ini.

Untuk itu, anda boleh dapatkan panduan yang dijual secara online ini - Rahsia Lulus MUET

Ia merupakan panduan yang disediakan dalam bentuk ebook agar mudah untuk anda memuat-turun dalam peranti mudah-alih. Malah, anda boleh membaca panduan, tips, teknik serta contoh soalan berkaitan peperiksaan MUET di mana-mana sahaja.

Jika anda mahu lulus dengan cemerlang, pastikan anda memuat-turun panduan ini - Rahsia Lulus MUET



Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …