Contest Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015. Dah join contest ni? Kalau belum, maka marilah meriahkan selagi masih ada peluang. Contest untuk blogger Malaysia ini menawarkan hadiah wang tunai keseluruhan berjumlah RM4,000! Hadiah lumayan dibahagikan dalam 3 kategori iaitu Top SEO, Top Creative dan TopLynkUndi. Bagi saya, ia merupakan satu contest online terbesar untuk blogger Malaysia bagi tahun 2015.

Contest Review Lynk.my 2015


Contest Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015 is a contest to test the Malaysian blogger writing techniques in terms of the technical and solid performance. It also shows the power of influence to get the attention given to enable the articles rated best.

Contest ini dianjurkan oleh laman web Lynk.my dan berlangsung dari 27 Oktober sehingga 27 Disember 2015. Ia terbuka kepada semua blogger Malaysia, dan bertujuan untuk mempromosikan Lynk.my sebagai laman web yang menyediakan servis pemendekan URL. Ia memerlukan semua peserta menulis satu review dengan kreatif mengenai laman web Lynk.my dengan tajuk Contest Review Lynk.my 2015.

Review Ringkas Lynk.my

Apa itu Lynk.my? Mungkin ada yang tidak tahu mengenai Lynk.my ini. Maka, eloklah saya ceritakan serba sedikit mengenai laman web yang mula mendapat tempat di kalangan blogger serta internet marketer di Malaysia ini.

Lynk.my adalah sebuah laman web yang menyediakan servis percuma untuk memendekkan URL. Dari satu url entri yang panjang seperti ini - http://www.hasrulhassan.com/2015/10/contest-review-lynkmy-2015.html, dipendekkan menjadi seperti ini - http://lynk.my/AUm

Apa kelebihan memendekkan URL ini bagi seorang blogger? Salah satunya ialah untuk memudahkan anda melakukan promosi entri blog anda di laman-laman sosial, terutama sekali twitter dan instagram. Di twitter kita tahu ada had jumlah perkataan, manakala di instagram, URL yang terlalu panjang agak menyukarkan untuk diingati. Jadi, menerusi Lynk.my ini, segalanya akan dipermudahkan.
10 kelebihan menggunakan Lynk.my

Lynk.my Beri Peluang Menjana Income Mudah

Menerusi review sekali lalu, saya dapati laman web Lynk.my juga menyediakan peluang untuk menjana income secara online. Wah ....,bukan sahaja ia boleh memendekkan URL entri blog yang panjang, malah anda boleh menjana income menerusi Lynk.my ini (menggunakan akaun Publisher)! Inilah antara kelebihan yang sangat bagus untuk blogger Malaysia. Bayangkan setiap kali anda kongsi link atau URL milik anda yang telah dipendekkan menggunakan Lynk.my ini - samada di Facebook, Instagram, Twitter mahupun blog anda sendiri, anda akan menerima bayaran dalam bentuk wang tunai! Uhh tak ke best begitu?

10 Kelebihan Lynk.my

Berikut adalah review ringkas Lynk.my. Ada banyak lagi kelebihan menggunakan servis Lynk.my ini, dan saya ojektifkan ia seperti di bawah:
  1. URL dipendekkan untuk target audience Malaysia (dot my).
  2. Pendaftaran adalah percuma dan mudah.
  3. Ia diuruskan oleh syarikat Malaysia.
  4. Anda dibayar untuk kongsi URL Lynk.my
  5. Bayaran income yang anda dapat dikreditkan terus ke dalam akaun bank, bukan menerusi Paypal atau mana-mana servis third-party.
  6. Ia juga platform untuk mempromosikan produk, servis dan perniagaan anda dengan harga serendah RM10.
  7. Ia menyediakan satu sistem yang mempunyai smart-filtering untuk pengiklan rasa berbaloi menggunakan servis dari Lynk.my.
  8. Anda boleh buat tracking URL entri menerusi Lynk.my - sangat sesuai jika anda ada advertorial post untuk ketahui jumlah klik (statistik).
  9. Ia memberikan kemudahan untuk pengguna internet di Malaysia mempromosi satu-satu URL atau pautan secara mudah dan berkesan.
  10. Tiada yuran pendaftaran dikenakan untuk meletakkan iklan promosi di Lynk.my untuk usahawan online Malaysia.
Amacam? Rasanya cukup 10 sebab saya berikan untuk mengetahui akan kelebihan yang ada pada Lynk.my ini. Bertuah ada contest review ni, maka dapatlah semua orang tahu mengenai apa yang disediakan oleh Lynk.my 2015.

Menangi Wang Tunai RM4000 Hadiah Kontest

Hadiah-hadiah contest review Lynk.my
Sekarang, mari sembang blogger pasal contest yang dianjurkan oleh Lynk.my ini. Contest Review Lynk.my 2015 ini menyediakan hadiah wang tunai lumayan untuk 3 pemenang bagi setiap 3 kategori, iaitu:
  • Top SEO - RM500, RM300, RM100
  • Top lynkUndi - RM500, RM300, RM100
  • Top Creative - RM1000, RM500, RM200
Peserta yang nak ambil bahagian dalam kontest ini perlu menulis sebuah artikel berbentuk review mengenai Lynk.my tanpa had jumlah patah perkataan. Anda bebas menulis mengikut naluri dan kreativiti anda, asalkan ia berkaitan dengan laman web ini.

Anda boleh menulis samada untuk menang hadiah bagi kategori Top SEO, Top Creative mahupun hanya mempromosikan link yang diberikan oleh Lynk.my bagi kategori TopLynkUndi.

Undi blog saya dalam kategori TopLynkUndi - TopLynkUndi HasrulHassan.com

Boleh Bolot Semua Kategori

Anda boleh menang semua kategori, asalkan entri anda cukup power untuk berada di top enjin carian Google Malaysia bagi kategori SEO (top SEO), mempunyai undi terbanyak untuk kategori lynkUndi (top lynkUndi), dan penulisan yang sangat tidak terkalah untuk kategori kreativiti (top creative).

Google Malaysia Contest Review Lynk.my 2015
Untuk maklumat dan berkaitan dengan syarat-syarat lain, anda boleh rujuk pautan berikut:

Contest Review Lynk.my 2015

Oh ya, lupa nak bagitahu .. jadilah antara yang terawal menjadi peserta kontest ini, kerana ada hadiah khas penyertaan terawal disediakan..... hoho .. antara sebab saya tulis entri penyertaan ini awal sebab nak dapatkan hadiah tu ... tak menang mana-mana kategori pun tak mengapa, asalkan hadiah awal saya dapat ... dan bolehlah gah dengan anda yang lambat macam siput .. keh keh keh ...

Jom meriahkan contest menulis review berkaitan Lynk.my ni, mana tahu rezeki akhir tahun 2015 .... boleh menang semua hadiah tempat pertama .. RM500 + RM500 + RM1000 .. wow ... RM2000 kot ... tak mau?

Undi blog saya dalam kategori TopLynkUndi - TopLynkUndi HasrulHassan.com

Terima kasih kepada pihak penganjur yang sudi memberikan peluang kepada blogger Malaysia untuk menyerlahkan bakat penulisan kreatif dan juga mencuba teknik SEO dalam menghasilkan entri berkualiti. Semoga contest review Lynk.my ini memberikan sesuatu kepada blogger Malaysia untuk tahun 2015 ini.

Kepada rakan-rakan bloggger - semoga anda semua berjaya.


{ 86 comments.. read them below or add one }

Hero Borneo Hero Borneo October 28, 2015
baru tahu juga dengan kewujudan website ini..dan berharap ada kekuatan untuk menyertai kontest review ini
aynora nur aynora nur October 28, 2015
Nice kontest. Bab fuh..fuh...tu yang tak tahan. Semoga menang ya...:))
si bongkok si bongkok October 28, 2015
Wah ada contest review lumayan nie...sib baik ada 3 kategori yg berbeza...yerlah nak harap menang kategori SEO memang kelaut laa...bleh cuba2 kategori lain aa... :)

Terima kasih tuan HH atas info ini!
Amy J Amy J October 28, 2015
hehehe. kemain excited HH . good luck! kita nakjoin jugalah!
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Sama-sama .. saya nampak dah join ye contest review ni? Hoho ..
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Hmm kontest dengan hadiah cukup lumayan
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Excited la .. hoho .. hadiah best tu
Happy walker Happy walker October 28, 2015
looks great, but must be hard to win. haha
Syafiera Yamin Syafiera Yamin October 28, 2015
good luckk hee

http://lynk.my/7Fi
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail October 28, 2015
nak join jugak la.. nntilah bila dtg mood menulis.. huhuu
sayaiday mohd nor sayaiday mohd nor October 28, 2015
Macam best je contest ni. Nak join :)
Afzai Afandi Afzai Afandi October 28, 2015
Baru ajer sertai...try kat incognito window tadi. Tahniah tuan menggungguli (SEO) setakat ini untuk contest review lynk.my 2015
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Samalah .. goodluck ... :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Join jangan tak join, tulis ikut kreativiti .. semua orang ada peluang untuk menang kontest ni
Hasrul Hassan Hasrul Hassan October 28, 2015
Alhamdulillah, sekejap je tu .. esok lusa kena potong punyalah
Fahmi Raazali Fahmi Raazali October 28, 2015
Lama tak dengar pasal contest macam ini.

Menarik juga. Nanti bila ada masa lapang, insyaallah boleh join. :-)
suffer8zine suffer8zine October 29, 2015
Menarik, semoga berjaya, saya pun turut join contest ini ;D
http://www.sufferedge.my/2015/10/contest-review-lynkmy-2015.html
kenny977world kenny977world October 29, 2015
join cuba nasib jer HH, x leh nak lwn otai2blogger yg mcm HH..masih banyak yang perlu dipelajari dan diperbaiki
calrase patrick calrase patrick November 01, 2015
Menarik sangat Contest review Lynk.my 2015 ini.. Semoga berjaya BRO HH..
MILx HASHIM MILx HASHIM November 02, 2015
This comment has been removed by the author.
Muhammad Syakir Muhammad Syakir November 03, 2015
Goodluck dan terima kasih untuk respon haritu yer :)
happysus happysus November 03, 2015
Salam Tuan.

Tahniah atas penyertaan. Bila tuan masuk. Saya surrender angkat tangan. Mana tidak, Potensi blog ini memang bagus. Saya lihat Domain Autority cukup kuat PA:49 tertinggi tu...antara page local. DA 40 wow..

Post-post pun menarik.Enggagment juga tinggi. Mudah-mudahan bakal memenangi hadiah yang ditawarkan.

Saya book mark blog ini
si bongkok si bongkok November 03, 2015
Hoho! org jawa ada cakap.... " elok bunuh diri jekk dari masuk contest tue" ehhhh silap..elok undur diri jek laa...:D kalo bleh potong tang corner last minute pon rasany cam mustahil punya... :D

P/S: Dapat duduk bawah @ sebelah2 pon jadi laa utk contest nie...misi cuma nak layak top finale contest review lynk.my jek nie... :)
Zul Azizi Zul Azizi November 03, 2015
Semoga berjaya yer Tuan HH..

http://lynk.my/UgB
MYiDEAKiNi [dot] com MYiDEAKiNi [dot] com November 04, 2015
Hebat entri Tuan HasrulHassan...anyway good luck yer..

Contest Review Lynk.my 2015
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
Nampak Muja dah join contest review Lynk.my ni kan?
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
Ada lagi satu kontest .. hadiah RM1000 untuk pemenang kontest tu .. lagi best hadiah dia
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
Terima kasih .. semoga lebih ramai blogger ambil bahagian
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
Terima kasih .. ramai juga peserta dalam contest review tu ...
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
Tak salah mencuba, sbb Google ini unpredictable ... hari ini naik, esok lusa ke bawah ..
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 04, 2015
You only know when u part of it .. :) try to join the contest .. mana tahu boleh menang salah satu kategori
Adib Site Adib Site November 05, 2015
okay done join. Btw good luck tuan dalam contest ini ye. :)
Tasha Aqisha Tasha Aqisha November 05, 2015
semoga berjaya sifu... saya banyak belajar menulis blog dari sifu.. hehehe
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 05, 2015
Terima kasih .. kalau menang alhamdulillah, kalau tak memang pun alhamdulillah ... :) ada blogger lain yang akan menang ..
Akma Omar Akma Omar November 05, 2015
Cepat join... jangan terlepas peluang join contest review lynk.my ni... hihi
Tok Puteh Tok Puteh November 05, 2015
Bila otai beraksi
kita pakat tengok je laaa :)
wawaabdhadi wawaabdhadi November 06, 2015
hi, wawa datang dari contest yang sama. jum singgah blog wawa :) http://lynk.my/VIj (kita dah tukar link ke lynk.my) sama sama support contest ni ^^
Bin Muhammad Bin Muhammad November 06, 2015
Assalam HH,
Penyertaan no.1... seperti memberi makna akan menang tu...hoho!
Semoga berjaya dalam contest review lynk.my ini. Siapa yg tak nak menang kan... Lumayan tu hadiahnye!
Top Seo Friendly Top Seo Friendly November 07, 2015
Wah...bro orang pertama yang menghantar penyertaan untuk Contest Review lynk.my 2015. Semoga berjaya...
Rossa Calla Rossa Calla November 07, 2015
Nice contest dan lumayan juga. Moga HH akan berjaya mengondol hadiah yang dipertandingkan nanti
FaizAlias FaizAlias November 07, 2015
Yeah...saya pun baru join contest ni...semoga berjaya... :)
Rossa Calla Rossa Calla November 08, 2015
Persaingan contest Review Link.my makin sengit. Semoga HH dapat menang hadiah utama kali ini
Astrallusion Arc Astrallusion Arc November 08, 2015
Salam, satu perkongsian yang hebat.. membuatkan saya tertarik untuk menyertainya. kini sudah pun membuatnya. Cool..

Contest Review Lynk.my (2015) By Astrallusion Arc
Sheila Adziz Sheila Adziz November 10, 2015
HH banyak bagi inspirasi dlm dunia blog.... All the best n gd luck...
Singgah sini : CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015
Ley Sowt Ley Sowt November 10, 2015
Gud Luck pakcik HH!!
All Da Best !!

Dalam contest yng sma :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 11, 2015
Terima kasih ... ramai blogger yang join contest ni .. bukan calang blogger pula tu .. semua berikan review lynk.my yang mantap
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 11, 2015
Terima kasih .. semoga ilmu yang dikongsikan dapat bawa manfaat terbaik untuk blogger Malaysia.
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 11, 2015
Yer, apabila dapat je jemputan .. terus je join tanpa fikir panjang .. haha
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 12, 2015
Jangan mengalah terlalu awal .. :)
anys nadhilah anys nadhilah November 12, 2015
semoga menang lagi seo ! hehe
Mohd Zahran Md Fazil Mohd Zahran Md Fazil November 12, 2015
Blog ini sentiasa menjadi salah satu blog kegemaran saya ;-) bab nak menang dalam kontes ni kalau ada rezeki ada la tu..tengok sume yang berpengalaman yang join..bagi blog yang kecil macam saya ni bagus join sebab dapat berinteraksi dengan blogger-blogger lain dan ambil ilmu sikit-sikit ;-)
Aya Norbayah Aya Norbayah November 14, 2015
Good luck Tn Hasrul.. Aya pun join juga..hehehe
mico mico November 19, 2015
goodluck dan jangan lupa undi saya jugak ye http://lynk.my/NVo
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 20, 2015
Sengit persaingan kali ini .. makin ramai dah tahu teknik SEO
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 20, 2015
Fuh .. harapan tu ada .. tapi dari segi persaingan pun boleh tahan
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 20, 2015
Masuk untuk uji kemahiran dalam penulisan .. bagus sebenarnya untuk blogger yang fikir jauh dan mahu maju.

Selamat berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015 ni ... :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 20, 2015
Yeap .. ada nampak juga penyertaan Dr Aya .. dah baca pun .. hehehe Goodluck ehhh
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 21, 2015
Sama-sama berusaha .. usaha tangga kejayaan .. hiks... :)
Murni Mohd Yusof Murni Mohd Yusof November 24, 2015
Murni pun baru berkesempatan utk sertai contest ni. Hadiah yang disediakan agak lumayan, bertuah siapa yg dapat nanti. Semoga berjaya sifu HH!
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 24, 2015
Nampaknya entri Akma Omar untuk Contest Review Lynk.my 2015 naik mendadak
Hasrul Hassan Hasrul Hassan November 24, 2015
Itulah .. bukan senang tu nak menang tapi ada banyak kategori dipertandingkan .. kena usaha yang terbaik untuk berjaya.
Sunny Yunus Sunny Yunus November 28, 2015
Semoga Berjaya dalam Contest Review Lynk.My 2015 ni tuan Hasrul Hasan.
Sunny Yunus Sunny Yunus November 28, 2015
Saya nak undi tuan Hasrul lah..:-)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 08, 2015
Terima kasih kerana ada rasa nak undi blog saya untuk Contest Review Lynk.my 2015 ini ... :)
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 08, 2015
Terima kasih. Semoga ada rezeki saya yang baik dalam contest review lynk.my 2015 ni
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 08, 2015
Terima kasih, semoga berjaya juga dalam contest ini .. mana tahu ada rezeki boleh menang salah satu kategori dalam ni.
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 08, 2015
Amin. Doa tu .. saya pun harap dpat menang sesuatu dalam contest review lynk.my 2015 ni
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 08, 2015
Haha.. penyertaan nombor satu mungkin satu kebetulan sahaja. Tapi kalau menang salah satu kategori, alhamdulillah.
Keladi Ubi Keladi Ubi December 12, 2015
Mula2..mcm tak yakin jer nak sertai..tapi..walaupun x menang nnt...pglmn tu..ptg kn...tuan HH...
Etuza Etuza Etuza Etuza December 16, 2015
Asalam Sifu HH dah undi ya..klik arahantu ya yang undi saya...harap dah masuk undi saya..
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 17, 2015
Terima kasih. Ramai juga blogger yang jadi peserta dalam Contest Review Lynk.my 2015 ni.
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 17, 2015
Terima kasih kerana undi blog ini dalam Contest Review Lynk.my 2015 ni ... :) saya memang hargai sokongan yang diberikan.
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 17, 2015
Contest SEO seperti ini beri peluang untuk kita ketahui kemampuan penulisan dan blog dalam SEO.
Ahmad Faiz Ahmad Faiz December 17, 2015
Gud luck HH...Artikel yang menarik nih!
Jobdirumah Buat Duit Jobdirumah Buat Duit December 22, 2015
Bagus sertai kontes macam ni. Selamat berusaha semua.
Izzati Suhaide Izzati Suhaide December 26, 2015
Wahhh..lumayan sekali hadiah dia..tak berani kite nak join..hehe..gud luck bro hasrul..
Hasrul Hassan Hasrul Hassan December 26, 2015
Memang lumayan hadiah Contest Review Lynk.my 2015 ni
Keladi Ubi Keladi Ubi December 29, 2015
Tahnia kepada pemenang.......jika ada contest lagi...mohon share ke keladi ya...http://www.keladionline.com/2015/12/senarai-pemenang-contest-lynkmy-2015.html?m=1

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.