Langkau ke kandungan utama

Top Affiliate Ashadee 2015

Top affiliate Ashadee 2015. 'Pemburuan' saya untuk capai target tahun 2015 nampaknya semakin sukar. Saya pernah nyatakan sebelum ini, bahawa antara misi saya tahun 2015 ialah untuk menjadi top affiliate di Ashadee.com. Mungkin cita-cita saya ni agak tinggi tetapi itulah, kata mesti dikota .. haha .. mesti ikut prinsip M.E.S.T.I yang pernah saya beritahu pada semua.

Kenapa saya mahu capai matlamat ini?

Mungkin ada yang anggap apa yang impikan ini hanyalah sekadar mahu menunjuk gah terutama kepada rakan blogger yang baru nak bergiat dalam dunia affiliate Malaysia. Tapi sebenarnya, apa yang saya ingin capai ialah untuk buktikan bahawa saya boleh menjadi salah seorang IM yang bagus, dan affiliate yang terbaik memasarkan produk-produk orang lain menerusi blog.

Top Affiliate Ashadee 2015

Top Affiliate Ashadee 2015

Seandainya misi ini berjaya, saya berfikiran akan ada rakan-rakan hebat dalam dunia affiliate yang sudi JV (joint-venture) dengan saya untuk mempromosikan produk-produk ini.

Saya sudah nampak hasil daripada pemburuan menjadi Top Affiliate Ashadee ini, apabila beberapa nama besar dalam dunia affiliate telah sudi memberikan peluang kepada saya untuk mencuba secara percuma produk-produk affiliate milik mereka. Malah, saya juga diberikan keistimewaan untuk yang terawal mempromosikannya.

Menjadi Top Affiliate Meningkatkan Keyakinan Pengiklanan

Antara yang telah memberikan kepercayaan tersebut, ialah Abang Ensem menerusi produk-produk ebook dan buku hartanah, pihak Kliks Solution menerusi AgenAffiliate, Jobdirumah, KerjaTranslator dan banyak lagi. Malah, Faizul Ridzuan (WTF? 23 properties by 30) juga pernah bekerjasama dengan saya untuk mengiklankan salah satu produknya di blog ini.

Juga saya diberikan peluang menjadi salah seorang affiliate marketer untuk Tim Infokerjaya, sehingga berjaya mendapat komisen 4 angka hanya menerusi satu niche produk! Saya juga diberikan kepercayaan dan antara orang terawal yang mempromosikan produk dari Gobala Krishnan sendiri (pemilik Ashadee) iaitu Nichify.

Nichify Bantu Membuat Jualan Affiliate

Jadi top affiliate ashadee menerusi Nichify

Nichify merupakan salah satu tools yang sangat bagus untuk saya promosikan produk-produk Ashadee, sehingga memudahkan saya menerima beberapa komisen daripada produk-produk yang bernilai tinggi - komisen sehingga 60% hanya menerusi satu website yang boleh disiapkan dalam masa 10 minit sahaja!

Kerah Idea dan Tumpuan Untuk Top Affiliate

Saya memang mengerah idea dan tumpuan untuk menjadi top affiliate Ashadee 2015 pada kali ini. Selain membuktikan bahawa ilmu blog yang saya ada boleh berikan income sampingan mempromosikan produk affiliate (tanpa autoresponder), tanpa mailing-list dan tanpa database sendiri.

Saya perlu lakukan kerana affiliate adalah antara cabang sumber saya mendapatkan income secara online. Jika tak pulun dan buktikan bahawa saya boleh berjaya, apa guna saya bercerita mengenai affiliate kepada semua orang?

Dan anda juga perlu copy-paste apa yang saya lakukan ini, jika mahu berjaya dalam affiliate. Ikuti semua tips yang diberikan, dan pastikan anda praktikkan sehingga berjaya. Jika ada modal, beli produk-produk ebook yang saya sertakan.... serius, anda mesti dapatkan ilmu-ilmu itu walaupun kena bayar ratusan ringgit .. kerana kelak, pulangannya ... in Sha Allah, boleh bawa anda dan keluarga anda bercuti ke satu percutian mewah.


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…