Langkau ke kandungan utama

Kalendar Peperiksaan STPM 2016

Kalendar peperiksaan STPM 2016. Adalah dimaklumkan bahawa pihak Majlis Peperiksaan Malaysia telahpun mengeluarkan kalendar serta tarikh pendaftaran serta peperiksaan bagi Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) untuk tahun 2016. Pendaftaran untuk menghadiri peperiksaan STPM 2016 telahpun dibuka sejak 16 Jun 2015 dan ditutup pada 10 Julai 2015.

Manakala, untuk calon persendirian, dan sekolah swasta; pendaftaran menduduki peperiksaan STPM dibuka mulai 6 Januari 2016 sehingga 20 Januari 2016. Bagi calon-calon STPM yang telah mengambil peperiksaan pada tahun 2015 dan mahu memperbaiki keputusan, boleh mendaftar pada 2 Mac 2016 sebelum ditutup pada 25 April 2016.
Kalendar Peperiksaan STPM 2016

Kalendar Peperiksaan STPM 2016

Tarikh peperiksaan STPM 2016 penggal pertama ialah pada 17, 19, 23 dan 24 November 2015. Manakala peperiksaan STPM 2016 untuk penggal kedua ialah dijangka pada 18, 19, 23 dan 24 Mei 2016.
Kalendar Peperiksaan STPM 2016
Boleh rujuk kepada panduan berikut - Info Kalendar STPM 2016 untuk informasi berkaitan peperiksaan STPM 2016.

Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia:

Talian 03 - 61261600 samb. 1661/1662/1663/1664/1664/1665
Majlis Peperiksaan Malaysia,
Persiaran 1, Bandar Baru Selayang,
68100 Batu Caves, Selangor
Tel: 03 - 61261600 Faksimile: 03 - 61361488
Portal MPM: www.mpm.edu.my
E-mel: ppa@mpm.edu.my 


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…