Langkau ke kandungan utama

Blogger serta Pramugari Radiah Sarip Viral di Laman Sosial

Tak pelik pada saya. Tapi itulah, mungkin rezeki buat blogger Radiah Sarip yang kini merupakan seorang pramugari di Saudi Arabian Airlines. Diri dan wajah Radiah Sarip kini viral di laman sosial Facebook baru-baru ini. Blogger lifestyle yang berasal dari Melaka ini dulunya adalah seorang model busana muslimah. Bila sebut model, tentulah orangnya cantik, tak gitu?

Blogger Radiah Sarip Viral Kerana Menjadi Pramugari Berhijab

Radiah bt Sarip, seorang pramugari, yang juga seorang blogger, dan seorang model ini tiba-tiba dikenali menerusi laman sosial Facebook apabila gambar dirinya beruniform sebagai pramugari menjadi viral. Viral sebab dirinya adalah pramugari yang memakai tudung. Tak pelik pada saya. Apatah lagi, ditambah dengan dirinya yang berwajah cantik, dan pernah menang dalam pencarian model pada tahun 2014.
Blogger serta Pramugari Radiah Sarip Viral di Laman Sosial
Blogger serta Pramugari Radiah Sarip Viral di Laman Sosial
Blogger serta Pramugari Radiah Sarip Viral di Laman Sosial

Muncul Dalam Utusan Malaysia

Radiah pernah muncul dalam akhbar Utusan Malaysia pada Mei 2015, dan merupakan gadis yang mempunyai ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan Awam dari Universiti Malaysia Pahang (UMP)... fuh ... bukan calang-calang punya orang ni ye.

Seorang yang sangat sukakan kasut tumit tinggi, dan juga gemar membaca novel. Kalau anda nak tahu, biliknya penuh dengan kasut-kasut yang bertumit tinggi 7 inci. Himpunan dan koleksi novel yang ada juga banyak. Semua ini saya tahu sebab pernah tonton satu video yang dimuat-naik olehnya semasa masih belajar di UMP untuk tugasan Public Speaking....hoho. Gadis ini juga seorang yang sukakan kucing dan pencinta haiwan menurut satu laporan sebuah blog.
Radiah Sarip suka kasut tumit tinggi
Blog Radiah Sarip

"A full time model and part time lifestyle blogger sharing my personal style, beauty tips , food pornography and travel adventures. An educated consumer and make up – junkie at heart. i love to share all my favorite products and technique as well as hijab tutorial to inspire all girls out there! I never thought that something started out as a hobby would become the business that it is today. You will always get exclusive content, always interesting and hopefully inspiring. thanks for reading!" - Blog Radiah Sarip

Famili Tidak Suka Kerjaya Model Muslimah

Walaupun mempunyai latar pendidikan yang bagus, gadis ini memilih untuk memulakan kerjaya sebagai seorang model muslimah. Tidak begitu mendapat sokongan yang baik daripada keluarga, yang memungkinkan gadis ini mengambil peluang untuk menjadi seorang pramugari di Saudi Arabian Airlines.

Wajah gadis yang lahir pada 22 Mei 1991 ini masih lagi menjadi antara 'penghias' beberapa page berkaitan busana muslimah serta tudung. Radiah kini menetap di Jeddah, dan sering berkongsi tutorial pemakaian tudung dan hijab di laman Instagram, walaupun kini blognya sudah tidak dikemaskini agak lama.

Gambar Cun Radiah Sarip

Tutorial Hijab Radiah Sarip
Foto Cun Radiah Sarip,  Pramugari Bertudung Saudi Arabian Airlines dari Malaysia
Foto cun Radiah Sarip pramugari Saudi Arabian Airlines dari Malaysia
Foto cun Radiah Sarip pramugari Saudi Arabian Airlines dari Malaysia
Foto cun Radiah Sarip pramugari Saudi Arabian Airlines dari Malaysia
Foto cun blogger pramugari Radiah Sarip
Untung menjadi seorang yang memiliki kecantikan dan kelulusan pendidikan yang tinggi seperti blogger Radiah Sarip ni....huhuhu .. gamaknya siapalah yang akan meminang gadis Melaka ini ye... huhu...oh dah ada yang punya?


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…