Langkau ke kandungan utama

EZQurban Memudahkan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online

EZQurban, sebuah syarikat Muslim yang menguruskan secara online bagi memudahkan umat Islam menjalankan ibadah Qurban dan Aqiqah. Dengan EZQurban, mereka yang berniat untuk menunaikan ibadah sunat yang sangat dituntut dalam Islam ini, boleh melakukan pendaftaran mudah secara online.

Sebenarnya telah banyak syarikat dan organisasi swasta yang menguruskan ibadah Qurban dan Aqiqah di Malaysia. EZQurban adalah salah satu syarikat yang menyediakan servis untuk memudahkan umat Islam di Malaysia menjalankan ibadah ini dengan kos yang berpatutan, malah ia dilakukan oleh mereka yang mempunyai pengalaman bertahun. Maka, secara kesimpulannya ia sebuah syarikat yang diyakini.

EZQurban Memudahkan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online

EZQurban Memudahkan Ibadah Qurban Secara Online
Qurban mahupun Aqiqah akan dilakukan di negara yang memerlukan, di mana umat Islam ada diantaranya dianggap sebagai minoriti seperti Vietnam, Laos, Mynmar, Filipina dan Thailand. Ibadah ini juga lebih transparent dan dilakukan di negara-negara yang benar-benar memerlukan, terutama Bangladesh dan juga Indonesia.

Kenapa perlu memilih EZQurban untuk menguruskan perlaksanaan ibadah Qurban dan Aqiqah anda?
 1. 7 tahun pengalaman staff EZQurban mengurus dan melaksana ibadah ini di luar negara 
 2. Pendaftaran serta pembayaran menyertai ibadah Qurban dan Aqiqah mudah dan cepat, dilakukan secara online, tanpa perlu anda keluar rumah.
 3. Ada sijil penyertaan diberikan.
 4. Ibadah Qurban dan Aqiqah yang anda laksana menerusi EZQurban diberikan kepada komuniti Islam yang benar-benar memerlukan, dan elakkan pembaziran.

Berminat? Anda boleh lakukan pendaftaran dan pembayaran menerusi laman web EZQurban di pautan di bawah ini. Dinasihatkan bahawa sebelum anda melakukan pendaftaran, sila jelaskan dahulu bayaran bagi haiwan qurban atau aqiqah yang mahu dilaksanakan.

[Daftar Qurban] http://ezqurban.org/daftar-qurban/
[Daftar Aqiqah] http://ezqurban.org/daftar-aqiqah/

Harga dan Cara Pembayaran Haiwan Qurban/Aqiqah Menerusi EZQurban

 • Seekor lembu - RM 2,100
 • Seekor kambing - RM 580
 • Satu bahagian lembu - RM 300
Harga pendaftaran dan pembayaran untuk haiwan Qurban/Aqiqah adalah antara yang termurah di pasaran. Harga yang saya paparkan di atas adalah termasuk 6% GST; jadi memang berbaloi dan in Sha Allah, mampu untuk dibiaya oleh ramai. Harga dinyatakan adalah untuk memberikan ruang dan peluang supaya lebih ramai umat Islam di Malaysia membantu umat Islam di negara lain.

Pembayaran boleh dilakukan menerusi cara-cara berikut:
 • Menerusi Perbankan Online
 • Menerusi Mesin Deposit atau Cash Deposit Machine (CDM)
 • Menerusi ATM - Pindahan Wang
 • Menerusi kaunter bank
Atas nama EZ Qurban Sdn Bhd (768010-D-H) menerusi akaun-akaun seperti di bawah.
 • Maybank Islamic Berhad - 5624 0550 5189 
 • Bank Islam (M) Berhad - 1211 3010 0292 76

Masalah Nak Daftar dan Buat Pembayaran Online?

Seandainya anda menghadapi masalah untuk mengisi borang dan menghantar pengesahan pembayaran, boleh mohon bantuan menerusi 3 cara di bawah ini.
 1. WhatsApp ke +6013 318 6984
 2. Emelkan ke ezqurban.adm@gmail.com
 3. Laman Facebook EZ Qurban Sdn Bhd (https://www.facebook.com/ezqurban?fref=ts)
Pembayaran juga boleh dilakukan di pejabat EZ Qurban di alamat berikut:
EZ Qurban Sdn Bhd
No. 125-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan
Waktu urusan dari jam 9:00 pagi - 5:00 petang setiap hari, dan jam 9:00 pagi hingga 2:00 petang pada Sabtu dan Ahad.


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…