Langkau ke kandungan utama

Statistik Blog Bulan Julai 2015

Statistik blog hasrulhassan.com untuk bulan Julai 2015. Setiap bulan, saya akan dedahkan statistik trafik untuk blog ini. Ia adalah bertujuan untuk rujukan saya sendiri, dan juga untuk rujukan mana-mana pengiklan yang berminat untuk menjalinkan kerjasama menerusi blog ini.

Statistik blog yang akan dipaparkan ini adalah statistik yang diperoleh daripada Google Analytics. Ia merupakan statistik terkini untuk bulan Julai 2015, memaparkan jumlah hits atau pageviews yang dihasilkan selama 31 hari dalam bulan Julai 2015.

Statistik Blog Bulan Julai 2015


Statistik Blog Bulan Julai 2015
Agak mendukacitakan memandangkan jumlah pageviews yang terhasil bagi bulan Julai 2015 berkurangan jika dibandingkan dengan bulan-bulan sebelumnya. Kemungkinan ianya disebabkan oleh jumlah post yang saya terbitkan agak kurang selain faktor bulan puasa yang menyebabkan pengunjung lebih menumpu kepada ibadah puasa bulan Ramadhan (yang mana sangat bagus).

Walaupun sedikit berasa kecewa dengan pencapaian yang ada, namun saya masih boleh berbangga memandangkan Alexa Rank (world wide) masih meletakkan blog ini berada di bawah 100,000 laman web dan blog, dari segi jumlah trafik yang terhasil, peningkatan sebanyak 23,358 anak tangga dari kedudukan Alexa dunia sebelum ini.
Blog terbaik alexa malaysia julai 2015

Buat pengiklan yang berminat untuk mendapatkan servis pengiklanan menerusi blog ini, bolehlah berhubung terus menerusi ruangan Contact yang disediakan.

Saya menyediakan servis pengiklanan dalam bentuk banner imej (*.jpg, *.png, *.gif) di lokasi terpilih yang strategik selain daripada servis pengiklanan berbentuk review atau advertorial.

Iklan berbentuk banner bukan sahaja akan muncul di paparan desktop, tetapi juga menerusi paparan mobile, jadi ia satu kelebihan kerana blog ini adalah mesra mobile, dan sebilangan besar pembaca dan pengunjung blog ini hadir menerusi peranti mudah alih (lebih 50%).

Iklan juga dipaparkan above-the-fold, membolehkan ia memberikan impak first-impression dengan kemungkinan untuk lebih klik.

Untuk melihat keseluruhan statistik trafik blog ini, boleh rujuk bahagian pengiklanan yang disediakan.
Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …