Langkau ke kandungan utama

Ekstrak Kacip Fatimah dan Tongkat Ali Keluaran Penyelidik UTM

Ekstrak Kacip Fatimah dan Tongkat Ali keluaran hasil penyedilikan UTM (Universiti Teknologi Malaysia). Tahukah anda, bahawa pihak UTM telah membuat kajian bersama dengan penyelidik dari Korea Selatan bagi membuktikan khasiat herba Kacip Fatimah. Kajian juga dijalankan untuk menambah keyakinan terhadap khasiat yang ada pada Tongkat Ali.

Terkini, produk-produk hasil kajian ini sudah berada di dalam bentuk mudah diperoleh, dan anda boleh mendapatinya dijual dalam bentuk kapsul dengan jenama LivingActive. Malah, produk ini giat dipromosikan oleh pihak UTM dalam event-event berkaitan kesihatan dan kecergasan termasuklah MAHA 2013.

Ekstrak Kacip Fatimah dan Tongkat Ali Keluaran UTM

Ekstrak Kacip Fatimah Tongkat Ali UTM
Terbaru, kajian pihak UTM menerusi pakarnya, Profesor Fakulti Kejuruteraan Kimia UTM, Dr. Mohamad Roji Sarmidi bersama Profesor Jabatan Kimia dan Kejuruteraan Biokimia Universiti Dongguk, Korea Selatan, Dr. Chan Seo Par telah mendapati pokok herba Kacip Fatimah berkhasiat sebagai agen antipenuaan dengan meransang pertumbuhan kolagen serta bertindak sebagai antioksida. Malah, dibuktikan juga, herba ini berkesan memutihkan kulit.

Ekstrak Kacip Fatimah Terbukti Berkesan Secara Klinikal

Prof Mohamad Roji yang mengetuai kajian itu menjelaskan bahawa, ekstrak Kacip Fatimah tidak mengandungi bahan toksik dan sesuai untuk kulit manusia. Ia telah diuji dalam makmal pada sel kulit manusia dan didapati sangat berkesan melambatkan proses penuaan dengan menghalang penghasilan melanin yang menggelapkan kulit serta memulihkan kesan radang pada kulit akibat terdedah lama kepada cahaya matahari.

Produk ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri di mana kajian saintifik telah dilakukan oleh penyelidik UTM dan dipantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk (IPD), UTM. Ia adalah ekstrak (pati) 100%, bukan seperti kebanyakan keluaran lain yang menggunakan serbuk batang kayu.

The Kacip Fatimah Extract produced by UTM is pure, safe and halal, thanks to scientific studies performed by UTM’s researchers at its in-house laboratory, monitored by the university’s Institute of Bioproduct Development. Unlike most other products that are made from bark powder, the KFE is 100% extract (plant essence).

Kehebatan dan Khasiat Ekstrak Tongkat Ali

Ok. itu berkenaan dengan hasil kajian tentang khasiat Kacip Fatimah. Mari lihat pula info fakta mengenai Tongkat Ali.

Pokok Tongkat Ali, dikenal dengan nama Pasak Bumi di Indonesia. Nama saintifiknya Eurycoma Longifolia. Menurut penyelidik yang melakukan kajian terhadap Tongkat Ali, mengatakan bahawa lelaki yang sihat berumur 31-52 tahun mendapat manfaat dengan pengambilan 2 kapsul Ekstrak Tongkat Ali setiap hari, paling kurang selama 3 minggu.

Banyak kajian yang dilakukan oleh universiti tempatan seperti di UTM, USM dan UPM membuktikan terdapat nilai khasiat khas untuk kesihatan lelaki di dalam Tongkat Ali. Dilaporkan bahawa performa lelaki di ranjang meningkat, ereksi lebih kuat dan dalam beberapa kes bertahan lebih lebih lama. Secara keseluruhan, lelaki yang mengambil ekstrak Tongkat Ali merasa lebih sihat, dan lebih lelaki.
ekstrak tongkat ali phyto plus - halal dari UTM

Tidak Digalakkan Campuran Tongkat Ali 3 in 1

Oleh kerana rasa Tongkat Ali sangat pahit, teknologi ekstraksi (mengeluarkan pati) lebih berkesan mengurangkan rasa pahitnya. Namun begitu, penggunaan pengambilan ekstrak Tongkat Ali menerusi minuman 3 dalam 1 adalah tidak digalakkan memandangkan kisaran Tongkat Ali dicampur dengan penggunaan gula yang terlalu banyak - yang memungkinkan mengundang masalah kesihatan seperti Kencing Manis.

Tongkat Ali Phyto Plus contains high quality of standardized and purified water soluble extract of Tongkat Ali. Each capsule contains standardized amount of active ingredient, which has been formulated based on the best scientific knowledge available to enhance the beneficial effects of the Tongkat Ali extract. Research has shown that Eurycoma longifolia contains several phytochemicals (plant chemicals) that support healthy testosterone levels (the sexual hormone) required for male sexual function. It also support healthy sexual organs and mental alertness.

Sepertimana produk ekstrak Kacip Fatimah, produk ekstrak Tongkat Ali juga dihasilkan menerusi kajian UTM, dan dipantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk (IPD) UTM. Maka, ia dijamin bersih serta halal.

Semua produk ini telah mendapat kelulusan KKM dan juga disahkan Halal oleh JAKIM. Jadi, penggunaannya adalah tanpa was-was.

Info Lanjut, Pembelian

Untuk info dan pembelian, anda boleh rujuk pautan di bawah ini:
  1. Ekstrak Tongkat Ali Phyto Plus - IBD UTM
  2. Ekstrak Kacip Fatimah Phyto Plus - IBD UTM

Harga produk: RM90 terdiri dari 60 kapsul larut air.
Makan hanya sebiji sehari sahaja. Jadi boleh tahan sehingga 2 bulan!

Jika mahu penerangan yang lebih meyakinkan, dan juga untuk tempahan terus .. boleh hubungi:

Puan Lily RS - SMS/WhatsApp: 019-3936277 

Semoga bermanfaat.


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …