Langkau ke kandungan utama

Video Kisah Seorang Surirumah Menjadi CEO

Wow. Satu inspirasi buat semua. Saya suka nak kongsikan satu video memaparkan kisah seorang surirumah yang telah menjadi seorang CEO yang berjaya. Beliau ialah Tina Bt Haji Tajudin.

Surirumah ini telah menggalas satu tanggungjawab yang berat apabila diminta oleh ayahnya untuk mengambil-alih perniagaan keluarga menguruskan kolej yang terletak jauh daripada tempat kediamannya. Dan ketika itu, Tina baru sahaja melahirkan anak yang ketiga berusia 4 bulan. Agak malang apabila Tina terpaksa mengorbankan masa untuk anaknya yang menyusu badan dek kerana mahu menuruti permintaan ayahnya - sebagaimana hal menjadi seorang anak yang patuh dan taat.

Video Kisah Seorang Surirumah Menjadi CEO

Video Kisah Seorang Surirumah Menjadi CEO
Video kisah seorang surirumah menjadi CEO ini memaparkan pengorbanan serta cabaran yang perlu dihadapi oleh Tina dalam menguruskan perniagaan keluarga - sebuah kolej swasta yang terletak di Ipoh. Bayangkan bagaimana di permulaannya, Tina terpaksa menaiki bas ekspress dari Shah Alam ke Ipoh untuk pergi tempat kerja, seawal jam 4 pagi - memadangkan beliau tidak mempunyai kenderaan sendiri.

Dengan pengorbanan yang terpaksa dilakukan, maka Tina berazam untuk menjadikan kolej kecil perniagaan keluarganya menjadi sebuah kolej yang besar dan dikenali dunia iaitu Kolej Taj.

Mari saksikan video ini, dan tonton bagaimana Tina telah berjaya menjadi seorang CEO yang berjaya dari seorang surirumah. Bagaimanakah Tina melakukannya?

Apa yang anda tonton ini hanyalah sebahagian daripada banyak kisah kejayaan usahawan di Malaysia. Ada banyak lagi kisah kejayaan dan pengorbanan yang memberikan inspirasi untuk usahawan kecil terus maju dan berjaya.

Cerita Tina Sebahagian Kisah Kejayaan Dalam Your Succes Our Story


Saya sebagai salah seorang pengiat perniagaan online tanpa modal dan pemasaran internet, juga tertarik dengan apa yang dipaparkan dalam siri-siri video kisah kejayaan dalam Your Success Our Story. Antaranya kisah seorang budak yang impikan untuk terbang di awan biru, kisah kejayaan seorang anak penoreh getah dan juga kisah kejayaan seorang pencuci dock di pelantar ... fuhh memang bestlah..
Video kisah kejayaan - yoursuccessourstory.com
Video kisah kejayaan - yoursuccessourstory.com
Mungkin ia juga boleh membantu anda dalam mencari kekuatan untuk terus menapak jauh dalam perniagaan yang anda jalankan. Seharusnya kisah-kisah kejayaan ini menjadi pendorong untuk semua memikirkan cara memajukan diri dan bisnes yang ada agar dapat mengharungi masa depan yang kini semakin mencabar.

Sumber: Your Success Our StoryDah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…