Langkau ke kandungan utama

Nama Zahid Hamidi Antara Yang Trending di Google

Nama Timbalan Perdana Menteri yang baru iaitu Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi antara yang trending di Google hari ini. Nama beliau menjadi trending di Google disebabkan oleh perlantikan beliau menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin yang digugurkan dari senarai kabinet baru Malaysia sebagai orang nombor dua dalam pentadbiran Datuk Seri Najib Tun Razak.

Antara lain yang trending di Google hari ini termasuklah MalaysiaKini, Abdul Kalam, The Star, Astro Awani, serta Ahmad Maslan. Nama Tan Sri Datuk Seri Panglima Abdul Gani Patail juga turut trending di Google apabila beliau telah ditamatkan perkhidmatan sebagai Peguam Negara, dan digantikan oleh Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

Nama Zahid Hamidi Antara Yang Trending di Google

Nama Zahid Hamidi Antara Yang Trending di Google
Nama Datuk Ahmad Maslan menjadi trending di Google atas perlantikan beliau sebagai Timbalan Menteri di MITI menggantikan Datuk Hamim Samuri. Datuk Ahmad Maslan yang mempunyai ijazah Sarjana Muda di dalam bidang Ekonomi dan Sains Politik dari Universiti Victoria Wellington, New Zealand dan Sarjana dalam Business Administration dari Universiti Kebangsaan Malaysia antara nama yang popular di kalangan kabinet Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Antara lain yang trending di Google ialah laman-laman web berita Malaysia termasuklah Malaysia Kini, Bernama dan juga The Star. Ini mungkin disebabkan laman-laman web ini adalah antara yang pertama melaporkan beberapa isu terkini dan terhangat di carian.

Saya suka gunakan Google Trending ini untuk mencari bahan bagi meningkatkan trafik blog secara berhemah, dan in Sha Allah, tidak menggunakannya hanya untuk sekadar sensasi berita.

Ia juga salah satu cara untuk menarik perhatian pengunjung dari luar negara, bagi memaksima income menerusi Google Adsense.Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…