Langkau ke kandungan utama

Tips SEO - Cara Mudah Ketahui Ranking Keyword Blog

Tips SEO - Cara mudah untuk ketahui ranking keyword atau kata kunci blog anda.  Saya nak kongsikan satu aplikasi online percuma yang membolehkan anda untuk memeriksa kedudukan keyword yang anda gunakan untuk blog anda di enjin carian.

Ia penting jika anda ada sebuah blog bisnes atau perniagaan sendiri. Anda tentu mahu entri blog anda berada di top enjin carian menerusi kata kunci tertentu, ye tak?

Ia juga adalah untuk dijadikan sebagai bahan atau tools untuk memastikan blog dan laman web anda berada di dalam kedudukan yang terbaik untuk kata kunci yang digunakan. Atau dengan kata lain untuk pantau prestasi kata kunci yang digunakan untuk blog dan laman web anda.

Cara Mudah Ketahui Ranking Keyword Blog

Cubalah aplikasi ini dengan percuma. Anda boleh check keyword yang anda letakkan dalam blog anda untuk ketahui ranking dalam Search Engines.


Keyword Position Check


How are your keywords ranked by the search engines?
Keyword

Domain (example: www.host.com)




Please enter the access code as displayed above.

Access code





Online Keyword Position Check
provide by SEOCentro.

Semua bermanfaat.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. ok... fyna baru tahu pasal nih. terima kasih abg HH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama fyna .. :) lama tak nampak Fyna komen sini.

      Padam
  2. ENTRY YANG BAIK :) ALL THE BEST ^_^

    BalasPadam
  3. Boleh guna yang ni sebab ni lagi detail, boleh taw Yahoo and Bing punya ranking. Iday selalu guna Fat Rank, chrome extensions. Pernah tulis tentang tools ni dekat blog. Hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo