Langkau ke kandungan utama

Tips SEO - Cara Mudah Ketahui Ranking Keyword Blog

Tips SEO - Cara mudah untuk ketahui ranking keyword atau kata kunci blog anda.  Saya nak kongsikan satu aplikasi online percuma yang membolehkan anda untuk memeriksa kedudukan keyword yang anda gunakan untuk blog anda di enjin carian.

Ia penting jika anda ada sebuah blog bisnes atau perniagaan sendiri. Anda tentu mahu entri blog anda berada di top enjin carian menerusi kata kunci tertentu, ye tak?

Ia juga adalah untuk dijadikan sebagai bahan atau tools untuk memastikan blog dan laman web anda berada di dalam kedudukan yang terbaik untuk kata kunci yang digunakan. Atau dengan kata lain untuk pantau prestasi kata kunci yang digunakan untuk blog dan laman web anda.

Cara Mudah Ketahui Ranking Keyword Blog

Cubalah aplikasi ini dengan percuma. Anda boleh check keyword yang anda letakkan dalam blog anda untuk ketahui ranking dalam Search Engines.


Keyword Position Check


How are your keywords ranked by the search engines?
Keyword

Domain (example: www.host.com)




Please enter the access code as displayed above.

Access code





Online Keyword Position Check
provide by SEOCentro.

Semua bermanfaat.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. ok... fyna baru tahu pasal nih. terima kasih abg HH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama fyna .. :) lama tak nampak Fyna komen sini.

      Padam
  2. ENTRY YANG BAIK :) ALL THE BEST ^_^

    BalasPadam
  3. Boleh guna yang ni sebab ni lagi detail, boleh taw Yahoo and Bing punya ranking. Iday selalu guna Fat Rank, chrome extensions. Pernah tulis tentang tools ni dekat blog. Hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…