Langkau ke kandungan utama

Statistik Blog April 2015

Statistik blog HASRULHASSAN.COM untuk April 2015. Setiap bulan saya akan dedahkan statistik blog ini untuk tujuan rujukan dan penelitian saya sendiri. Statistik penting untuk melihat perkembangan dan kemajuan sesebuah blog. Saya menggunakan perkhidmatan percuma disediakan oleh Google Analytics untuk merekodkan statistik blog ini kerana ia disifatkan lebih tepat dan boleh dipercayai.

Alhamdulillah, di kesempatan yang ada ini, saya kongsikan kepada anda statistik terkini untuk bulan April 2015.

Statistik Blog HASRULHASSAN.COM April 2015

Statistik Blog April 2015
Saya juga akan kongsikan kepada anda statistik terkini untuk 3 bulan terakhir entri ini ditulis iaitu bermula dari Februari sehingga April 2015.

Statistik Februari - April 2015

Statistik Blog April 2015
Secara kesimpulannya, jumlah trafik ke blog agak berkurangan sedikit tetapi berjaya mengekalkan momentum dan mencapai 1 juta pageviews atau hits dalam masa sebulan, seperti pernah saya paparkan di dalam entri Tercapai Hasrat 1 Juta Pageviews Dalam Masa Sebulan

Untuk butiran penuh mengenai trafik blog, anda boleh rujuk ruangan pengiklanan yang disediakan.

5 Tips Mendapatkan Trafik Blog Secara Berterusan

Tips mudah untuk mendapatkan trafik secara berterusan ialah
  1. Sentiasa kemaskini kandungan blog setiap hari atau setiap minggu.
  2. Gunakan teknik penulisan SEO.
  3. Kongsi di laman sosial seperti Facebook dan Twitter setiap hari.
  4. Kemaskini entri-entri lama dan republish jika perlu.
  5. Tulis entri yang bermain dengan emosi tetapi ditulis dengan kesederhanaan dan rasa bertanggungjawab.

Saya harap dengan tampilan statistik terbaru ini serta tips berkaitan mendapatkan trafik berterusan, ia akan berikan manfaat secara langsung dan tidak langsung kepada semua.Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…