Langkau ke kandungan utama

Statistik Blog April 2015

Statistik blog HASRULHASSAN.COM untuk April 2015. Setiap bulan saya akan dedahkan statistik blog ini untuk tujuan rujukan dan penelitian saya sendiri. Statistik penting untuk melihat perkembangan dan kemajuan sesebuah blog. Saya menggunakan perkhidmatan percuma disediakan oleh Google Analytics untuk merekodkan statistik blog ini kerana ia disifatkan lebih tepat dan boleh dipercayai.

Alhamdulillah, di kesempatan yang ada ini, saya kongsikan kepada anda statistik terkini untuk bulan April 2015.

Statistik Blog HASRULHASSAN.COM April 2015

Statistik Blog April 2015
Saya juga akan kongsikan kepada anda statistik terkini untuk 3 bulan terakhir entri ini ditulis iaitu bermula dari Februari sehingga April 2015.

Statistik Februari - April 2015

Statistik Blog April 2015
Secara kesimpulannya, jumlah trafik ke blog agak berkurangan sedikit tetapi berjaya mengekalkan momentum dan mencapai 1 juta pageviews atau hits dalam masa sebulan, seperti pernah saya paparkan di dalam entri Tercapai Hasrat 1 Juta Pageviews Dalam Masa Sebulan

Untuk butiran penuh mengenai trafik blog, anda boleh rujuk ruangan pengiklanan yang disediakan.

5 Tips Mendapatkan Trafik Blog Secara Berterusan

Tips mudah untuk mendapatkan trafik secara berterusan ialah
  1. Sentiasa kemaskini kandungan blog setiap hari atau setiap minggu.
  2. Gunakan teknik penulisan SEO.
  3. Kongsi di laman sosial seperti Facebook dan Twitter setiap hari.
  4. Kemaskini entri-entri lama dan republish jika perlu.
  5. Tulis entri yang bermain dengan emosi tetapi ditulis dengan kesederhanaan dan rasa bertanggungjawab.

Saya harap dengan tampilan statistik terbaru ini serta tips berkaitan mendapatkan trafik berterusan, ia akan berikan manfaat secara langsung dan tidak langsung kepada semua.


advertisement


Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo