Langkau ke kandungan utama

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016

Semakan tawaran kemasukkan ke IPTA sesi 2015/2016 menerusi online dan SMS. Buat calon-calon yang telah mengemukakan permohonan kemasukkan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Malaysia, semakan tawaran kemasukan IPTA 2015/2016 boleh dibuat mulai 6 Mei 2015.

Semakan tawaran kemasukan IPTA boleh dilakukan menerusi online dan juga SMS. Mana-mana calon yang membuat permohonan dan berjaya mendapat tempat di IPTA haruslah mencetak surat tawaran dan pengesahan penerimaan sebelum 15 Mei 2015. Semakan ini adalah terbuka bagi semua universiti awam yang disenaraikan di dalam UPU dan Politeknik Premier.
Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016

Semakan online tawaran kemasukan IPTA sesi 2015/2016 boleh dilakukan mulai 6 Mei 2015 bermula dari jam 12:00 tengahari menerusi beberapa pautan di bawah ini.

http://upu.moe.gov.my/web/

Sekiranya menghadapi kesukaran untuk akses laman web UPU, calon-calon boleh juga membuat semakan tawaran kemasukan IPTA menerusi pautan di bawah ini.

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016 Menerusi SMS

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016
Semakan menerusi SMS boleh dilakukan bermula dari jam 12 tengahari, 6 Mei 2015 sehingga 5 Jun 2015. SMS akan dikenakan caj tertentu. Peringatan - hanya lakukan penghantaran SMS sekali sahaja untuk elakkan anda dicaj berulang-kali oleh sistem. Penghantaran pengesahan mungkin akan menjadi lewat disebabkan oleh bebanan sistem dan trafik semakan yang tinggi.

Calon-calon juga boleh menyemak dan mencetak tawaran kemasukkan ke IPTA sesi 2015/2016 menerusi pautan-pautan ini, khas dan khusus untuk IPTA yang disebutkan.


Saya ucapkan tahniah kepada semua calon yang berjaya mendapat tempat di IPTA mahupun Politeknik Primier. Semoga anda meneruskan kecemerlangan anda di dalam bidang akademik, dan seterusnya membentuk sahsiah diri yang terpuji. In Sha Allah, satu hari nanti anda bakal mengharumkan nama keluarga, guru-guru, sekolah dan negara.




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Terima kasih tuan hasrul atas perkongsian

    BalasPadam
  2. dah check result adik, tak dapat lagi result sbb sistem slow

    BalasPadam
  3. terima kasih atas info yg disampaikan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…