Semakan tawaran kemasukkan ke IPTA sesi 2015/2016 menerusi online dan SMS. Buat calon-calon yang telah mengemukakan permohonan kemasukkan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Malaysia, semakan tawaran kemasukan IPTA 2015/2016 boleh dibuat mulai 6 Mei 2015.

Semakan tawaran kemasukan IPTA boleh dilakukan menerusi online dan juga SMS. Mana-mana calon yang membuat permohonan dan berjaya mendapat tempat di IPTA haruslah mencetak surat tawaran dan pengesahan penerimaan sebelum 15 Mei 2015. Semakan ini adalah terbuka bagi semua universiti awam yang disenaraikan di dalam UPU dan Politeknik Premier.
Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016

Semakan online tawaran kemasukan IPTA sesi 2015/2016 boleh dilakukan mulai 6 Mei 2015 bermula dari jam 12:00 tengahari menerusi beberapa pautan di bawah ini.

http://upu.moe.gov.my/web/

Sekiranya menghadapi kesukaran untuk akses laman web UPU, calon-calon boleh juga membuat semakan tawaran kemasukan IPTA menerusi pautan di bawah ini.

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016 Menerusi SMS

Semakan Tawaran Kemasukan IPTA 2015/2016
Semakan menerusi SMS boleh dilakukan bermula dari jam 12 tengahari, 6 Mei 2015 sehingga 5 Jun 2015. SMS akan dikenakan caj tertentu. Peringatan - hanya lakukan penghantaran SMS sekali sahaja untuk elakkan anda dicaj berulang-kali oleh sistem. Penghantaran pengesahan mungkin akan menjadi lewat disebabkan oleh bebanan sistem dan trafik semakan yang tinggi.

Calon-calon juga boleh menyemak dan mencetak tawaran kemasukkan ke IPTA sesi 2015/2016 menerusi pautan-pautan ini, khas dan khusus untuk IPTA yang disebutkan.


Saya ucapkan tahniah kepada semua calon yang berjaya mendapat tempat di IPTA mahupun Politeknik Primier. Semoga anda meneruskan kecemerlangan anda di dalam bidang akademik, dan seterusnya membentuk sahsiah diri yang terpuji. In Sha Allah, satu hari nanti anda bakal mengharumkan nama keluarga, guru-guru, sekolah dan negara.Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

3 Komen

Terima kasih tuan hasrul atas perkongsian

Reply

dah check result adik, tak dapat lagi result sbb sistem slow

Reply

terima kasih atas info yg disampaikan..

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.