Langkau ke kandungan utama

Minyak Kelapa Dara Vcofera Untuk Kekal Sihat

Minyak kelapa dara Vcofera untuk kekal sihat. Ehem ... saya pasti ramai yang sudah tahu mengenai khasiat yang ada pada minyak kelapa dara. Malah, minyak kelapa dara pernah menjadi satu trending dalam dunia perniagaan online di Malaysia. Walaupun sudah lama tidak kedengaran promosi dilakukan mengenai minyak kelapa dara, tetapi permintaan terhadap produk kesihatan ini sentiasa ada.

Antara jenama minyak kelapa dara yang banyak permintaan ramai ialah Vcofera. Vcofera telah menjadi antara jenama yang paling aktif menyediakan produk kesihatan berasaskan minyak kelapa dara. Ia menyediakan minyak kelapa dara asli dan bukannya tiruan seperti kebanyakkan lambakan produk di pasaran. Malah, Vcofera telah menghasilkan kapsul minyak kelapa dara sebagai alternatif untuk pengekalan kesihatan yang terbaik.

Minyak Kelapa Dara Vcofera Untuk Kekal Sihat

Minyak Kelapa Dara Vcofera Untuk Kekal Sihat

Khasiat dan Kelebihan Minyak Kepala Dara Asli

Mungkin masih ada yang tidak tahu bahawa minyak kelapa dara Vcofera dipercayai mempunyai khasiat dan kelebihan berikut:

  • Meningkatkan sistem imunisasi serta melindungi tubuh daripada kanser terutama kanser payudara, kanser kolon dan kanser rahim.
  • Tidak mengandungi kolestrol.
  • Membantu mengurangkan berat badan.
  • Bersifat antivirus, antibakteria, dan antifungus.
  • Menyerupai khasiat lemak susu ibu.
  • Meningkatkan Metabolisma tubuh manusia.
  • Membantu mencegah sakit hati dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain.
  • Sangat sesuai untuk rawatan rambut.
  • Amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita.
  • Mencegah risiko sakit jantung dan strok.
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  • Sangat sesuai diminum oleh ibu yang mengandung terutama ketika saat kelahiran bagi membantu mempercepatkan proses bersalin.
  • Stabilkan hormon untuk masalah Tiroid
Ramai pakar perubatan yang menyatakan bahawa minyak kelapa dara adalah minyak menyihatkan di dunia.

Minyak kelapa dara Vcofera adalah minyak yang dihasilkan dari buah kelapa organik yang segar. Ia dihasilkan menerusi kaedah yang tidak melibatkan sebarang penggunaan bahan kimia atau suhu yang tinggi. Penghasilan minyak kelapa dara Vcofera juga tidak menggunakan sebarang bahan pencair (‘solvent’) untuk mendapatkan hasil yang tinggi. Maka, minyak yang terhasil adalah asli dan 100 peratus tulen.
Minyak Kelapa Dara Vcofera Untuk Kekal Sihat

Kehebatan untuk kekal sihat dengan mengambil minyak kelapa dara ada diceritakan dalam sebuah terbitan bertajuk The Coconut Oil Miracle oleh Dr. Bruce Fife.

Cara Pengambilan Minyak Kelapa Dara Vcofera

Bagi mereka yang kali pertama mengambil minyak kelapa dara Vcofera, disaran mulakan dengan 1 sudu teh bagi setiap hidangan.

Anda boleh sesuaikan dengan citarasa sendiri, iaitu samada dicampur dengan jus buah-buahan, yogurt atau ditambah pada hidangan makanan lain seperti oat yang dimasak. Malah, minyak kelapa dara Vcofera boleh dicampurkan dalam makanan bayi dan juga susu tepung.

  • Untuk Dewasa : Ambil 1 @ 2 sudu makan setiap pagi dan malam.
  • Kanak-kanak 5 ke 12 tahun : Gunakan sebanyak 1 sudu kecil setiap pagi dan malam.
  • Kanak-kanak 2 ke 4 tahun : Gunakan sebanyak 1 sudu kecil sahaja.
  • Kanak-kanak 5 bulan – 1 tahun : Titiskan sedikit dalam susu formula/susu tepung/mulut bayi.

Untuk memberikan lebih pilihan kepada pengguna dan mereka yang mahu kekal sihat menggunakan minyak kelapa dara asli, Vcofera juga terdapat di dalam bentuk kapsul. Kapsul lembut ini mudah hadam dan sangat sesuai dijadikan supplement seharian yang mudah dibawa ke mana-mana.
Minyak Kelapa Dara Vcofera Untuk Kekal Sihat

Jika anda berminat untuk mencuba produk minyak kelapa dara Vcofera untuk kekal sihat, anda boleh hubungi:

Laman web - http://www.vcofera.com/
Hp: 013-8350315
Email: greensihat@gmail.com

[advertorial]


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Betul tue. Suatu masa dahulu memang femes kelapa dara.
    Tapi memang diketahui bagus utk kesihatan.

    BalasPadam
  2. info yang bagus. banyak khasiat kelapa dara ni untuk diri kita. ambil la produk yang natural punya,agar tidak terkena kesan buruk.. kurangkan pengambilan produk mnggunakan bahan kimia yang bnyak.. so, try la guna produk shaklee.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …